ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο… σφυρί βγαίνουν πολλά σπουδαία ακίνητα στην Καλαμάτα αν δεν εξυπηρετηθεί το χρέος – Αιχμές Νίκα για την υπαγωγή τους στο Υπερταμείο

0

ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ αιχμές για την ένταξη πολλών ακινήτων – φιλέτων της Καλαμάτας, στο περίφημο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων ως εγγύηση αποπληρωμής του χρέους, με διάρκεια εκχώρησης μάλιστα, τα 99 χρόνια, άφησε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, καταθέτοντας τον γενικότερο προβληματισμό του. Αξίζει να σημειωθεί, πως τα περισσότερα από τα 32 συνολικά ακίνητα, που εκχωρούνται στο Υπερταμείο, είναι στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα και πρόκειται για ακίνητα τεράστιας και πολυδιάστατης… αξίας, όπως ο χώρος μπροστά στο  «Πανελλήνιον», η πλατεία της Φραγκόλιμνας, το Μπενάκειο Μουσείο και το 1ο Δημοτικό Σχολείο!

«Η δημόσια περιουσία, δεσμεύεται και στο νομό μας, δεσμεύεται μόνο αυτή που υπάρχει στην πόλη της Καλαμάτας και δύο ακίνητα στη Μεσσήνη, μαζί με 6 – 7 ακίνητα στη Θουρία», παρατήρησε αφήνοντας ξεκάθαρη αιχμή ο κ. Νίκας, σχολιάζοντας πως η δέσμευση των οικοπέδων, σημαίνει ότι αν δεν ξεπληρώσουμε τα χρέη ως χώρα, αυτά μπορούν να πουληθούν! «…Ας λέει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ό,τι θέλει, αυτά, μπορεί να αξιοποιηθούν, όπως για παράδειγμα, το «τρίγωνο» από το Πανελλήνιον, μέχρι του Κοιλάκου, που είναι το καλύτερο… οικόπεδο της πόλης και είναι ήδη δεσμευμένο», δήλωσε ο δήμαρχος και συνέχισε.

«Το Μουσείο Μπενάκη, εδωρήθη από την οικογένεια Μπενάκη και δεν εδωρήθη για να ξεπληρώνουμε χρέη! Η Φραγκόλιμνα, ήταν μια τυπική διαδικασία, την οποία εφηύρε ο μακαρίτης ο δήμαρχος Κουτουμάνος, όταν το ελληνικό δημόσιο του παραχώρησε το ιστορικό δημαρχείο στην Αριστομένους! Τι θα κάνουμε την πλατεία Φραγκόλιμνας, αν… ξεστρατίσουμε κάπως; Θα την κάνουμε οικόπεδα; Θα τη χτίσουμε; Και βεβαίως υπάρχουν σχολεία παρακαλώ, όπως το 1ο Δημοτικό! Αυτά είναι παράλογα πράγματα και ο Δήμος με την τοπική κοινωνία δεν γνώριζε τίποτε», ανέφερε ο Παναγιώτης Νίκας, επισημαίνοντας πως το μόνο που γλιτώνει από την καλοκαιρινή ένταξη, όπως την αποφάσισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, εκτός εξαιρετικού απροόπτου βέβαια, είναι τα πολύ σημαντικά, 49 στρέμματα στη Δυτική Παραλία. «Είναι πραγματικά, ένας σημαντικό πνεύμονας για την πόλη και αν όλα πάνε καλά θα περάσει και ο νόμος από τη Βουλή για να εκχωρηθούν στο Δήμο Καλαμάτας», δήλωσε καταληκτικά ο δήμαρχος, αναφερόμενος στο «ενέχυρο» αυτό, στο οποίο μετέτρεψε η κυβέρνηση όλα αυτά τα ακίνητα, για να διασφαλιστούν τα 50 δισ. ευρώ!

 

Comments are closed.