ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το 2ο Φεστιβάλ «Ο Παλμός της Μάνης» στον Αγιο Νικόλαο Δυτικής Μάνης

0

ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΚΑΘΑΡΗ ΜΑΝΗ»

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

ΣΤΟ 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ «Ο Παλμός της Μάνης» (Mani Pulse Festival), μια εξαιρετική προσπάθεια του ομώνυμου συλλόγου «Ο Παλμός της Μάνης» που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Νικόλαο του Δήμου Δυτικής Μάνης στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, συμμετείχε με ποικίλες δράσεις ο Σύλλογος «Καθαρή Μάνη».

Και τις δύο μέρες υπήρχε πάγκος με κούπες καφέ πολλαπλών χρήσεων , μπλουζάκια και πάνινες τσάντες με το λογότυπο του συλλόγου και ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την ανακύκλωση-κομποστοποίηση και τις δράσεις μας.

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 08:00 πμ καθαρίσαμε την περιοχή που εκτείνεται μεταξύ της παραλίας του Πανταζή και του λιμανιού στην οποία συμμετείχαν αλλοδαποί και Έλληνες εθελοντές. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ένα δίωρο εκπαιδευτικού παιχνιδιού για παιδιά σχετικά με την ανακύκλωση από την λογοθεραπεύτρια Μαρία Πετροπούλου Νταναήλοβα και κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά υπό την επίβλεψη της Τζοάννα Πάτσιν και Σοφίας Φιλέα. Τα παιδιά συμμετείχαν ενθουσιασμένα βλέποντας τι μπορούν να δημιουργήσουν από υλικά που δυστυχώς πετιούνται ως σκουπίδια.

Στις 18:00 μμ μας μίλησε η κ Φοίφα Μυρτώ, εκπαιδευτικός εξειδικευμένη σε περιβαλλοντικά θέματα και δημιουργός του γνωστού κτήματος ΦΟΙΦΑ στην Καλαμάτα,  μας έδειξε  πως μπορούμε να φτιάξουμε οικιακό κομποστοποιητή από παλέτες και μας εξήγησε τι επιτρέπεται να ρίχνουμε μέσα. Την ευχαριστούμε πολύ για την καταπληκτική της ομιλία και την προθυμία της ν απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού.

Τέλος και τις δύο βραδιές (Παρασκευή και Σάββατο) προβλήθηκε η ταινία Plastic Ocean -Πλαστικός Ωκεανός, στην οποία είδαμε και συνειδητοποιήσαμε , δυστυχώς, την μεγάλη ποσότητα σκουπιδιού και κυρίως πλαστικών  που πέφτουν στους ωκεανούς με δραματικές επιπτώσεις στη ζωή όλων μας, ανθρώπων και ζώων.

Πριν αγοράσουμε κάτι λοιπόν και πριν πετάξουμε το περιτύλιγμα ή ότι δεν χρειαζόμαστε, πρέπει να σκεφτούμε καλά αν το έχουμε ανάγκη , αν πιθανόν υπάρχει κάποιος που του είναι χρήσιμο, αν ανακυκλώνεται, αν είναι τρόφιμο που πηγαίνει σε ζώα και κομπόστ κτλ

 

Με εκτίμηση
Σοφία Χριστοφιλοπούλου
ιατρός παθολόγος
Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καθαρή Μάνη

Comments are closed.