ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απουσιάζω από την ζωή…

0

ΑΝΟΙΞΕ όσο πιο γρήγορα μπορούσε τα μάτια του για να προλάβει την μέρα και μέχρι να προλάβει να καταλάβει τι συνέβη, η μέρα τον είχε ήδη κερδίσει. Έπαθε κρίση πανικού και μόνο στην σκέψη ότι δεν είχε λόγο να σηκωθεί από το κρεβάτι σήμερα, επειδή πολύ απλά δεν είχε που να πάει. Δεν είχε τίποτα, καμία σταθερά πάνω στην οποία θα μπορούσε να πατήσει για να νιώσει χαρούμενος. Σε γενικές γρραμμές, σιχαίνομαι τα σιγουράκια γιατί κάπως έτσι επέρχεται η πλήρης απαξίωση. Πόσο διεστραμμένο ακούγεται το να θεωρείς κάποιον ή κάτι δεδομένο. Είναι ένα είδος εξουσίας.

Του Γιάννη Μανίκα

ΕΠΙΑΣΕ να διαβάσει ένα βιβλίο, αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Μπήκε στο κινητό και άρχισε να ψάχνει για τραγούδια, γρήγορα όμως συνειδητοποίησε ότι σήμερα θα ήταν δύσκολο να αγαπήσει ξανά όλους εκείνους τους ήχους, οι οποίοι τόσα χρόνια υπογράμμιζαν την ψυχική κατάσταση στην οποία βρισκόταν κάθε φορά. Ίσως και αυτή η έλλειψη έμπνευσης να είναι μία υπογράμμιση του κενού που ένιωθε μέσα του.

ΣΗΚΩΣΕ το κεφάλι του και είδε ένα σπίτι σχεδόν παρατημένο. Κρεβάτι άστρωτο, σκόνη σε κάθε έπιπλο και αντικείμενο, καθώς κι ένας νεροχύτης που ξεχείλιζε από τις στοίβες με τα άπλυτα πιάτα. Κι όμως, δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει κάτι γι αυτό. Βγήκε στο μπαλκόνι, μερικές μπύρες, τα τσιγάρα του και το κινητό. Να περάσει κάπως η ώρα. Ίσως μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να βρει κάποιον, ο οποίος θα μπορέσει να του δώσει την δύναμη να σηκωθεί, να του δώσει έμπνευση, ώστε να ρεφάρει την χαμένη του μέρα. Πόσο τρομακτικό μπορεί να είναι αυτό ως νοοτροπία, να περιμένεις δηλαδή από αυτό που σε φυλακίζει, να παίξει καταλυτικό ρόλο στην απελευθέρωσή σου.

ΕΝ ΤΕΛΕΙ, η μέρα κύλησε, άδεια και εξασθενημένη. Πεινασμένη για ζωή, αφυδατωμένη. Όπως τα φυτά στο μπαλκόνι του, όπως η ψυχή του. Σήκωσε το κεφάλι και είχε ήδη σκοτεινιάσει. Ανάξιος να δει για λίγο τον ουρανό, τα πουλιά που πετούν ελεύθερα, το παιδί της γειτονιάς που παίζει στο δρόμο με τους φίλους του. Ανάξιος να σμιλέψει ένα θαύμα, να ξεκινήσει ένα ταξίδι με προορισμό κάποιο παιδικό του όνειρο.

Comments are closed.