ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυτοδιοικητικά-πολιτικά και άλλα τινά

0

ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ της έχει η Κυπαρισσία την Παρασκευή με αφορμή τον εορτασμό του Τιμίου Σταυρού όπου το πολιτικό θερμόμετρο χτύπησε ταβάνι με τους αυτοδιοικητικούς και λοιπούς πολιτικούς να παρελαύνουν θέλοντας να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

ΜΕΣΑ στο όλο νταβαντούρι ο Κατσίβελας έσπευσε να δηλώσει ότι θα είναι πάλι υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας με αποτέλεσμα να «ξινίσουν τα μούτρα» όσων δεν τον θέλουν ξανά δήμαρχο και όπως φαίνεται δεν είναι καθόλου λίγοι.

ΕΚΕΙ και ο Τατούλης, ο Καφαντάρης και άλλοι βέβαια που φιλοδοξούν να συνεχίσουν να κάνουν παιχνίδι στην αρένα της αυτοδιοίκησης με ό,τι συνεπάγεται αυτή η ενασχόλησή τους.

ΟΤΙ ο εορτασμός  εξελίχθηκε σε προεκλογικό πανηγύρι δε νομίζω ότι χρειάζεται συζήτηση και ας ετοιμάζονται οι ενδιαφερόμενοι για τα πανηγύρια που ακολουθούν τις επόμενες μέρες σε όλη τη Μεσσηνία.

ΑΛΛΩΣΤΕ σε κάθε περίπτωση η προεκλογική περίοδος έχει ήδη αρχίσει σε όλα τα επίπεδα.

***

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ο Νίκας θυμήθηκε ότι είναι νεοδημοκράτης και άρχισε τις ευθείες βολές προς την κυβέρνηση με αφορμή τα αθλητικά έργα και την καθαριότητα.

ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ η προεκλογική περίοδος βέβαια και ο μεγαλεπήβολος στόχος που είναι η διεκδίκηση της Περιφέρειας το Μάιο του 2019 εκ μέρους του για λογαριασμό της ΝΔ βέβαια.

ΜΠΡΟΣΤΑ στη διεκδίκηση αυτού του στόχου ο κ. Νίκας «ξέχασε» τις ισορροπίες και πέρασε για τα καλά στην αντεπίθεση, προκαλώντας οργή στους Συριζαίους, ενθουσιασμό στους Νεοδημοκράτες και σκεπτικισμό στους περισσότερους που αρνούνται να δεχθούν με κατανόηση όλη αυτή την αναμενόμενη, δυστυχώς, εξέλιξη των πραγμάτων.

***

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ προκαλεί στην ηγεσία της ΝΔ η πρόσφατη δημοσκόπηση που δείχνει κλείσιμο της ψαλίδας από διψήφιο σε μονοψήφιο ποσοστό παρ’ όλο το σταθερό προβάδισμα που εξακολουθεί να έχει.

ΣΕ ΜΙΑ νηφάλια ανάλυση των δημοσκοπικών ευρημάτων, μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως εκείνοι που επιθυμούν να εμπιστευτούν τη ΝΔ ως επόμενη κυβέρνηση δεν είναι και τόσο σίγουροι για την επιλογή τους, όσο και αν δυσφορούν με τη σημερινή κυβέρνηση.

ΣΤΗ ΝΔ πάντως ευελπιστούν να «ρεφάρουν» με την εμφάνιση Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και να καταγραφούν θετικά αποτελέσματα σε επόμενη δημοσκόπηση.

ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ο χρόνος που ακολουθεί και που μόνο εύκολος δεν θα είναι.

***

ΠΕΡΑΣΕ… και δεν «ακούμπησε» το 14ο Εθνικό και Διεθνές Συνέδριο Συστημικών Μελετών που πραγματοποιήθηκε Παρασκευή και Σάββατο στο Elite και είχε ως αιχμή της θεματολογίας του τομέα του τουρισμού.

ΚΙ ΕΝΩ θα μπορούσε να είναι ένα συνέδριο εξαιρετικά ενδιαφέρον, εξελίχθηκε σε μια κακοφτιαγμένη «σούπα» που πέρασε αδιάφορα κι ούτε άφησε τίποτα στο διάβα της.

ΕΤΣΙ τουλάχιστον ισχυρίζονται άνθρωποι του τουρισμού με τους οποίους μίλησα και που άλλα περίμεναν και άλλα τελικά βρήκαν δίνοντας το παρών στις εκδηλώσεις του συνεδρίου.

***

ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποτελούν πρόκληση στη Δημοκρατία και δικαιολογημένα ενοχλούνται οι πολίτες.

ΚΑΙ βέβαια είναι απύθμενο θράσος η δήλωση Γεωργιάδη να ζητάει κούρεμα στα θαλασσοδάνεια της ΝΔ όταν μάλιστα οι πολίτες στενάζουν κάτω από το δυσβάσταχτο ζυγό των προβλημάτων τους που οι πολιτικές των κομμάτων που κυβέρνησαν έχουν προκαλέσει.

ΚΑΠΟΤΕ χρειάζεται να τελειώσει αυτή η ιστορία και τα κόμματα ως χρεοκοπημένες επιχειρήσεις ή να εξυγιανθούν ή να κλείσουν.

***

«ΜΠΟΥΚΑΔΟΥΡΑ» και απόψε με προβολή ντοκιμαντέρ στις 8.30 για τους «αφανείς ορειβάτες».

ΜΙΑ συναρπαστική περιπλάνηση στο Κ2 που θεωρείται το δεύτερο μεγαλύτερο βουνό της γης και η κορυφή του σημαντικότερη από εκείνη του Έβερεστ.

ΜΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ που αξίζει την προσοχή μας.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.