ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεκινάει το 3ημερο Φεστιβάλ στη Στούπα «Καζαντζάκης & Ζορμπάς 100+1 χρόνια μετά»

0

ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ και Ζορμπάς ζωντανεύουν και πάλι για 3 μέρες στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Καζαντζάκης & Ζορμπάς στη Στούπα 100+1 χρόνια μετά»,που διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ», 21-23 Σεπτεμβρίου 2018 στην Στούπα.

Ενταγμένο στο «Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018» της Ε.Ε. και υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Μάνης, το 3ημερο Φεστιβάλ αναδεικνύει τη σημερινή Μεσσηνιακή Μάνη, μέσα από τις ιδιαίτερες πτυχές της δράσης και της προσωπικότητας του μεγάλου συγγραφέα και του παγκοσμίως γνωστού ήρωα του.

Αφορμήγια πληθώρα εκδηλώσεωνοι δύο -μυθικές, πια- προσωπικότητες του παρελθόντος, που ξανασμίγουν εκεί όπου πρωτοσυναντήθηκαν, με φόντο τη όμορφη Στούπα της Μεσσηνιακής Μάνης του σήμερα.Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα κυρίως, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ν. Καζαντζάκης» στην όμορφη Στούπα.

Από την Παρασκευή 21 έως και την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα μέρη όπου έδρασε κι έζησε ο Καζαντζάκης με τον πραγματικό Ζορμπά.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων,έκθεση εικαστικών τοπικών κυρίως καλλιτεχνών καιέκθεση φωτογραφίας από υλικό αρχείου, ζωντανή μουσική, κινηματογραφικές προβολές ντοκιμαντέρ και ταινίας, ομιλίες και αφηγήσεις, λογοτεχνικές προσεγγίσεις στο έργο του σπουδαίου λογοτέχνη, τηλεοπτικό αφιέρωμα από την ΕΡΤ Καλαμάτας, αλλά και βιωματικά εργαστήρια για παιδιά.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, στις 17.50 η σύνθεση του Μίκη Θεοδωράκη «Ζορμπάς», θα πλημμυρίσει τη Στούπα, προσκαλώντας όλους στο «ώπα της ψυχής μας». Η εμπνευσμένη συμμετοχική δράση που χαρακτήρισε την περσινή διοργάνωση, επαναλαμβάνεται φέτος με όλους  όσους βρίσκονται στην Στούπα τη στιγμή της αναμετάδοσης του διάσημου συμφωνικού έργου να χορεύουν αγκαλιασμένοι έχοντας το ώπα της ψυχής τους στα χείλη. Η δράση θα καλυφθεί οπτικοακουστικά από το ΝΑΡΤΟΥΡΑ, με στόχο να προβάλλει την μεσσηνιακή πόλη σε όλη την Ελλάδα και παραπέρα.

Το σωματείο ΝΑΡΤΟΥΡΑ, εμπνευστής και διοργανωτής του 3ημερου Φεστιβάλ ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις που στηρίζουν έμπρακτα το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, τον Χορηγό Επικοινωνίας MANI TRAVELER και τους καλλιτέχνες, φορείς και σωματεία που συμμετέχουν με τις δράσεις τους στο «Καζαντζάκης & Ζορμπάς στη Στούπα 100+1 χρόνια μετά».

Η ΣΗΜΑΣΊΑ ΤΟΥ 100+1 ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ:

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ:Ένας χρόνοςμετά από την επέτειο των 100 χρόνων από όταν ο Καζαντζάκης και ο Ζορμπάς βρέθηκαν στα μέρη μας!

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: 100+1 χρόνια μετά, εστιάζουμεστη Στούπα και τη Μάνητου Καζαντζάκη και του Ζορμπά,του σήμερα!

Πέρα από τις ιστορικές αναφορές, αυτό που κάνουμε και θα κάνουμε –και τώρα και στο μέλλον- είναι να διερευνούμε τη στάση μας απέναντι στην παρακαταθήκη μας αφήσανε ο Καζαντζάκης και ο Ζορμπάς από το πέρασμά τους εδώ, πώς εμείς το εκτιμούμε σήμερα και ποια η στάση μας στο μέλλον! Γιατί, το παρελθόν που ΣΥΝΑΝΤΑ το μέλλον γίνεται Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ, και εμείς οφείλουμε να είμαστε οι άξιοι συνεχιστές της!

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι συμμετοχές, καθώς και φωτογραφικό υλικό θα βρείτε στην επίσημη σελίδα της ΝΑΡΤΟΥΡΑ στο facebooknARTura και στο bit.ly/ManiTraveler

Comments are closed.