ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ηχηρή πρόταση από τον Αντ. Παρασκευόπουλο της ΔΑΟΚ Τριφυλίας: Να ξεκινήσουμε «εδώ και τώρα» την προετοιμασία για τη δακοκτονία της νέας ελαιοκομικής χρονιάς

0

ΣΤΟΝ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ, κατά τη γνώμη του, τρόπο σύμφωνα με τον οποίο πρέπει να τρέξουν τα προγράμματα δακοκτονίας στη χώρα μας, ώστε να μην υπάρξουν ξανά προβλήματα, όπως φέτος, αναφέρθηκε μιλώντας στον «ΑγροΤύπο», ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει:

  • Πρώτον, «αύριο το πρωί να βγει η απόφαση, η οποία θα λέει για το καινούργιο πρόγραμμα δακοκτονίας του 2019, ότι ξεκινούν οι εργασίες. Η δυσκολία που παρουσιάζεται, το γεγονός δηλαδή ότι ο προϋπολογισμός του 2018 και του 2019 θα πέσει μαζί, είναι μια διαδικασία τεχνική και γραφειοκρατική και ξεπερνιέται. Άρα τι πρέπει να γίνει; Θα πρέπει άμεσα να δοθεί εντολή να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δακοκτονία του 2019.
  • Δεύτερον, να δοθεί εντολή στους υπηρεσιακούς παράγοντες η προκήρυξη για το προσωπικό να βγει ως το τέλος του Φεβρουαρίου και να υπάρξει συνεργασία με το συναρμόδιο υπουργείο.

Έτσι ώστε να δοθεί προτεραιότητα στην έγκριση των προσλήψεων από το ΑΣΕΠ, ώστε τέλος Μαρτίου να έχουμε τον διαγωνισμό στον αέρα, να γίνουν οι προσλήψεις από το τέλος Απρίλη και να έχουμε στοιχεία δακοσυλλήψεων από το Μάη, ώστε σε μια πρώιμη χρονιά, όπως η φετινή, να ψεκάζουμε 10 Ιουνίου, αλλά με στοιχεία για τις συλλήψεις από το δίκτυο των παγίδων.

  • Τρίτον, ο διαγωνισμός για τα φυτοπροστατευτικά που φέτος δεν έχουν παραδοθεί ακόμα, θα πρέπει να γίνει άμεσα, ώστε τέλος Μάρτη να έχουμε όλα τα φυτοπροστατευτικά στη διάθεσή μας.
  • Τέταρτον, η κατανομή των πιστώσεων να γίνεται με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και τις πραγματικές ανάγκες, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Παρασκευόπουλος.

 

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Comments are closed.