ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Costa Navarino ετοιμάζεται για το Χρηματιστήριο!

0

ΕΙΣΟΔΟ στο χρηματιστήριο Αθηνών, ετοιμάζει η Themes Group της οικογένειας του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, η οποία συνεχίζει δυναμικά στις επενδύσεις και πέρα από την Costa Navarino, η οποία εμπλουτίζεται με νέες υποδομές, δίνοντας και το «στοίχημα» της επιτυχίας στο πασίγνωστο Hilton της Αθήνας, στο οποίο και συμμετέχει μαζί με την D-Marine Investments Ηolding B.V.

Η Themes, λόγω της διαρκούς ανόδου της και της μικρής…  παρουσίας του τουριστικού κλάδου στο Χρηματιστήριο, φέρεται να έχει ετοιμάσει τα πάντα για τη δημόσια εγγραφή της – αν και δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε ομολογιακή έκδοση –  στοχεύοντας προφανώς, σε μια υψηλή αποτίμηση.

Δυνατότητα υψηλής αποτίμησης

Ο στόχος αυτός, σύμφωνα με τους ανθρώπους του χώρου, είναι εφικτό να επιτευχθεί, αφού η Costa Navarino, που έχει μπει πολύ δυνατά στον κλάδο, πραγματικά ξεχωρίζει, παρέχοντας υψηλού επιπέδου, πολυτελείς υπηρεσίες και δραστηριότητες και έχει αναδειχθεί σε σημαντικό προορισμό σε όλο τον πλανήτη. Μόνο το 2016, οι πωλήσεις της TEMES, ανήλθαν σε 42,7 εκατ. ευρώ, ενώ με βάση τον ισολογισμό της διαθέτει 230 εκατ. ίδια κεφάλαια, ενώ το αρνητικό κλίμα, του χρηματιστηρίου δε φαίνεται να την επηρεάζει. Άλλωστε, οι νέες επενδύσεις, θα συμβάλλουν σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Από τη μια το «deal» με το Hilton και οι ιδιωτικές κατοικίες για μακροχρόνια μίσθωση, αλλά και οι νέες υποδομές με στόχο την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού πολυτελείας, είναι μερικά μόνο από τα δυνατά της «χαρτιά». Όπως είναι γνωστό, η εταιρεία, διεκδικεί μια θέση μεταξύ των καλύτερων προορισμών γκολφ στην Ευρώπη, προχωρώντας την κατασκευή του νέου υπόσκαφου clubhouse του γηπέδου The Bay Course, ενώ αναμένονται και οι δύο πεντάστερες μονάδες στο Navarino Bay και το Navarino Waterfont,μαζί με δύο γήπεδα γκολφ. Οι νέες επενδύσεις θα φτάσουν τα 250 εκατ. ευρώ και προστίθενται στα 650 εκατ. ευρώ, με τον συνολικό προϋπολογισμό του επενδυτικού προγράμματος στη φάση πλήρους ανάπτυξης να φτάνει τα 1,2 δισ. ευρώ, ενώ από την έναρξη των εργασιών κατασκευής της υπερπολυτελούς μονάδας, που αποτελεί σημείο παγκόσμιας αναφοράς, μέχρι σήμερα η συνολική οικονομική επίδραση της λειτουργίας της ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, για κάθε 1 ευρώ που δαπανάται στην Costa Navarino, 1,65 ευρώ δαπανάται εκτός του συγκροτήματος.

 

Comments are closed.