ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μέσω… Ιταλίας το μισό Πάτρα – Πύργος με το βλέμμα όλων στραμμένο τώρα στο Καλό Νερό  – Τσακώνα!

0

«ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΑ ΕΡΓΑ» ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ Ο ΣΠΙΡΤΖΗΣ

ΘΕΤΙΚΑ, φαίνεται πως είναι τα νέα για το τμήμα Πάτρα – Πύργος της Ολυμπίας Οδού, το οποίο αφορά άμεσα στη Μεσσηνία, καθώς η συνέχειά του, το Καλό Νερό – Τσακώνα -αν και απεντάχθηκε αρχικά- όπως όλα δείχνουν, θα πραγματοποιηθεί με δανεικά, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), αφού όπως δεσμεύτηκε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, οι εργασίες σε όσες εργολαβίες έχουν περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο κι έχουν συμβασιοποιηθεί, θα ξεκινήσουν μέσα στον Νοέμβριο. Τα στάδια που θα ακολουθήσουν, πολλά και οι κίνδυνοι, προφανώς, δεν έχουν ξεπεραστεί ακόμη, με τις δεσμεύσεις των κυβερνώντων ωστόσο, να καθησυχάζουν τους κατοίκους και τους φορείς για την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού, έργου.

Ο κ. Σπίρτζης μάλιστα, είχε συνάντηση για το θέμα, με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα και δήλωσε πως οι έξι από τις οκτώ εργολαβίες – ανάμεσά τους και δύο του Ομίλου Καλογρίτσα – προχωρούν κανονικά. Όσον αφορά στη 2η και την 3η εργολαβία, που ξεκινούν από τον Πύργο, η καθυστέρησή τους, δε θα επηρεάσει την εξέλιξη των εργασιών, αφού είναι ανεξάρτητες και μπορούν να εκτελούνται χωρίς προβλήματα.

Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο σημαντικός αυτός δρόμος, κατά το ήμισυ, θα υλοποιηθεί μέσω… Ιταλίας, αφού το 50% αυτού, θα κατασκευάσει η ιταλική εταιρεία GD Infrastrutture, η οποία εδρεύει στη Ρώμη και δραστηριοποιείται στη χώρα μας, μέσω της Κοινοπραξίας «Μηχανική», που τέθηκε σε ισχύ στα τέλη του 2017. Η GD Infrastrutture, βγήκε μεγάλη κερδισμένη από την αλλαγή μειοδότη στις τρεις από τις εργολαβίες του Πάτρα – Πύργος, παίρνοντας δύο ακόμη και φτάνοντας συνολικά, στις 4 από τις 8 που τρέχουν. Συγκεκριμένα, μειοδότησε, προσφέροντας έκπτωση 53,40% και 52,4% στις εργολαβίες Κάτω Αχαΐα- Σαγαίικα και Μιντιλόγλι – ΒΙΠΕ Πάτρας, ενώ σ’ αυτήν, καταλήγουν και τα τμήματα Δουναίϊκα – Αμαλιάδα και Αμαλιάδα – Κυλλήνη για τα οποία είχε, αρχικά, μειοδοτήσει, η Τοξότης του ομίλου Καλογρίτσα, χωρίς όμως, να καταφέρει να ανανεώσει τις εγγυητικές επιστολές. Τέλος, όσον αφορά στις υπόλοιπες 5 εργολαβίες, αυτές, οδεύουν προς το λεγκτικό Συνέδριο, ενώ θα ακολουθήσει η παρουσίαση στη Βουλή και οι υπογραφές.

Comments are closed.