ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Νίκας δεν είναι αναντικατάστατος αλλά πόσο επαρκείς είναι οι εν δυνάμει διάδοχοί του; Και άλλα θέματα…

0

ΟΣΟ περνάει το καιρός και εντείνεται η βεβαιότητα πως ο Νίκας ολοκληρώνει τη θητεία του στο Δήμο Καλαμάτας και αποχωρεί, τόσο η φημολογία για τους επίδοξους διεκδικητές για τη θέση του υποψηφίου δημάρχου μεγαλώνει.

ΑΥΤΗ η φημολογία που στη Μεσσηνία «σέρνεται» ήδη από καιρό, έφτασε και στον αθηναϊκό Τύπο χωρίς κατ’ ανάγκη να θεωρείται αυτή η εξέλιξη και ως θετική για τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ποιος μπορεί να είναι επαρκής για να αντικαταστήσει το Νίκα σε ρόλο δημάρχου, δεν πρόκειται να απαντηθεί εύκολα ούτε με ευχολόγια βεβαίως.

Ο ΝΙΚΑΣ μπορεί να μην είναι αναντικατάστατος αλλά το προσωποκεντρικό δημαρχιακό σύστημα που έχει δημιουργήσει δεν άφησε μέχρι τώρα περιθώρια για να αναδειχθούν στελέχη με ηγετικές ικανότητες από τους συνεργάτες του και τώρα είναι  λογικό να μην πείθουν στην προσπάθειά τους να βγουν μπροστά και να εμφανιστούν ως εν δυνάμει διάδοχοί του διεκδικητές του δημαρχιακού αξιώματος.

ΚΑΙ ΑΠΟ την άλλη βέβαια έχουν λογής ενδιαφερόμενους να ακούγονται τα ονόματά τους ως υποψήφιοι για δήμαρχοι.

ΟΛΑ αυτά βέβαια ακόμα παραμένουν στο παρασκήνιο όπου και συνωστίζονται οι «νοματαίοι» γι’ αυτό και δεν υιοθετούμε κανένα όνομα για να το αναφέρουμε με βεβαιότητα.

ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ δεν επιθυμούμε καμία εμπλοκή στην ονοματολογία-ονοματολαγνεία που «σέρνεται» εδώ και καιρό για λόγους εντυπώσεων.

ΕΤΣΙ κι αλλιώς το παιχνίδι μόλις άρχισε και ως του χρόνου το Μάιο που θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές πολλοί συσχετισμοί που σήμερα υφίστανται, τότε θα έχουν ανατραπεί.

***

ΣΕΙΡΑ του Μητσοτάκη ήταν να κάνει το σόου του στη ΔΕΘ κι όσοι τον άκουσαν θεωρούν ότι το έκανε καλά.

ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ την ομιλία του. Ακουσα όμως τη συνέντευξή του στη ΔΕΘ που, δυστυχώς, ήταν ένα μνημειώδες συνονθύλευμα ετερόκλητων απαντήσεων, γεμάτο ασάφειες και κυνισμό και βέβαια υποσχέσεις προεκλογικού χαρακτήρα και αλίμονο σε όσους τις πιστέψουν.

ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ανάλογη απογοήτευση με εκείνους που πίστεψαν τον Τσίπρα και τον ψήφισαν.

***

ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ως είδηση αλλά χωρίς επιβεβαίωση πάντως ότι σχεδιάζονται τριπλές εκλογές για τις 26 Μαΐου 2019.

ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι ισχύει αυτή η φήμη αλά βέβαια ποτέ κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει στην πολιτική αρένα όπου οι ταύροι έχουν γίνει ήδη ταυρομάχοι και βιάζονται για ταυρομαχίες.

***

Ο ΕΝΦΙΑ στους Δήμους, πρότεινε ο Μητσοτάκης, αλλά ας μην πάρουν αέρα τα μυαλά των αυτοδιοικητικών γιατί είναι ακόμα μια εξαγγελία και ίσως όχι και τόσο εύκολα εφαρμόσιμη στις παρούσες συνθήκες.

Ο ΙΔΙΟΣ ο Μητσοτάκης πάντως διευκρίνισε πως αν δοθεί ο ΕΝΦΙΑ στους Δήμους, θα κοπεί η χρηματοδότησή τους από το κράτος.

ΚΑΤΑ τα άλλα περιμένουμε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ που όλοι έχουν εξαγγείλει.

***

ΝΑΡΤΟΥΡΑ και πάλι επιστροφή στους Καζαντζάκη και Ζορμπά, φέτος στη Στούπα το τριήμερο 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου με σειρά εκδηλώσεων που θα ξεκινήσουν από το χώρο όπου έζησε ο Καζαντζάκης στην παραλία της Καλόγριας , θα συνεχιστούν παρά θιν’ αλός στο ρυθμό του «Ζορμπά» και θα ολοκληρωθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ν. Καζαντζάκης».

ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ περιλαμβάνονται ομιλίες, προβολές, εικαστικές εκθέσεις, καθώς και θεατρικά δρώμενα.

Η ΝΑΡΤΟΥΡΑ κατάφερε για άλλη μια φορά να κινητοποιήσει όσους γινόταν περισσότερους.

***

Η ΔΥΝΑΜΗ του ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κοινωνία επισήμαινε σε άρθρο του ο Παναγιώτης Σκούτας τον Απρίλιο του 2018, τονίζοντας συγχρόνως πως είναι ο κορμός της αριστερής και προοδευτικής παράταξης στην Ελλάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ υποθέτω ότι άρεσε στους Συριζαίους αλλά πόσο απηχεί την κοινωνία, είναι άλλο ζήτημα βέβαια.

ΑΥΤΗ η πολύπαθη κοινωνία που έχει τραβήξει τα πάνδεινα από τους εκάστοτε κυβερνώντες, προφανώς αντιμετωπίζει με δυσπιστία αυτές τις θέσεις.

ΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ σκεφτούμε ότι την κοινωνία επικαλούνται πάντα και τα άλλα κόμματα, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς το μέγεθος της δυσπιστίας.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.