ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα.. «απομεινάρια» του πανηγυριού της Κυπαρισσίας χάνουν μαζί με την καθαριότητα και την αρχοντιά!

0

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ολοκληρώθηκε το ετήσιο πανηγύρι της Κυπαρισσίας το οποίο παραμένει ως έθιμο για τη περιοχή, παρά το γεγονός ότι για λόγους υγιεινής τερματίστηκε η διεξαγωγή αγοραπωλησίας ζώων για αγροτικές εργασίες. Ωστόσο η εικόνα δεν είναι παντού ευχάριστη καθώς τα…παρατράγουδα του πανηγυριού είναι δυστυχώς αρκετά!

Τρανό παράδειγμα που παρατήρησαν δημότες αποτελούν τα..απομεινάρια του πανηγυριού στην παραλιακή ζώνη! Πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του λιμανιού κοντά στο κέντρο του “Μαρτσέλου”, εκτός από απορρίμματα με σακούλες και πεταμένα πλαστικά, χαρτικά αλλά και στην περιοχή “Κρυονέρι” κοντά στα πέτρινα σκαλάκια που κατεβαίνουν οι επισκέπτες για το μπάνιο τους…αντικρίζει κανείς χαρτιά υγείας και ανθρώπινα περιττώματα! Μερικά εξ αυτών κάνουν την εμφάνισή τους κοντά στα βράχια κάτω από την συγκεκριμένη τοποθεσία, ενώ άλλα είναι διασκορπισμένα.

Προφανώς υπάρχουν κι αλλού. Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος τοποθέτησε δύο χημικές τουαλέτες κοντά στον πεζόδρομο στο ξενοδοχείο «Κανελλάκης» και σε άλλο σημείο στην πλατεία αποδήμων. Κατά πόσο είναι λειτουργικές ή όχι είναι άλλο θέμα. Το ζήτημα που προβληματίζει είναι ότι τώρα που φεύγει το πανηγύρι τα… απομεινάρια θα μείνουν και θα μας θυμίζουν ότι μαζί με την καθαριότητα… χάθηκε, δυστυχώς, και η αρχοντιά! Άντε και του χρόνου…

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Comments are closed.