ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Κυριάκος διά πυρός και σιδήρου και άλλα τινά…

0

«Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ Μητσοτάκης γνωρίζει ίσως καλύτερα από κάθε άλλο πολιτικό ότι η πορεία του προς την εκλογική νίκη θα είναι κυριολεκτικώς διά πυρός και σιδήρου.

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ χρειάστηκε να κερδίσει τρεις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις και να συναινέσει στο σχηματισμό δύο διαφορετικών κυβερνητικών σχημάτων πριν καταφέρει να αποκτήσει οριακή αυτοδυναμία στη Βουλή.

ΣΗΜΕΡΑ η κατάσταση είναι πιο απλή για τη Νέα Δημοκρατία σε ό,τι αφορά την κυριαρχία της στο πολιτικό σκηνικό αλλά όχι και πιο εύκολη. Οι μηχανισμοί του Μαξίμου θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να κάμψουν το προβάδισμα της Ν.Δ. και κυρίως να στερήσουν από τον Μητσοτάκη την αυτοδυναμία προκειμένου ο κ. Τσίπρας να παραμείνει στο «παιχνίδι» μαγειρεύοντας το τοπίο.

ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ αυτό κλιμακώνουν τις επιθέσεις προς την αξιωματική αντιπολίτευση μέσω των προπαγανδιστικών τους οργάνων, διαστρεβλώνουν τον πολιτικό λόγο της Ν.Δ., επισείουν τα φαντάσματα της χούντας και της Ακροδεξιάς, προσπαθούν να συκοφαντήσουν κάθε διαφορετική άποψη.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. πέφτουν απέναντι στον τοίχο της πραγματικότητας. Ο κ. Τσίπρας εξερράγη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όταν Ισπανός ευρωβουλευτής τού υπενθύμισε ότι το κόστος του πρώτου εξαμήνου του 2015 ξεπέρασε τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ και αμφισβήτησε τον ισχυρισμό αυτό δείχνοντας ότι παραμένει αμετανόητος για τις πράξεις του.

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ όλοι πώς θα αντιδράσει όταν θα διαπιστώνει ότι ο πολιτικός του χρόνος τελειώνει τον Μάιο. Δεν δέχεται τη ζημιά που προκάλεσε στη χώρα το καλοκαίρι του 2015, δεν θα δεχθεί εύκολα την επερχόμενη εκλογική ήττα.

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ Μητσοτάκης, που ολοκληρώνει σήμερα την παρουσία του στη ΔΕΘ, πρέπει να είναι προετοιμασμένος για όλα. Οχι μόνο για τον πόλεμο που θα δεχθεί μέχρι τις κάλπες, αυτό ίσως είναι το πιο εύκολο μέρος, καθώς ήδη έχει αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα «χτυπήματα», αλλά για την επόμενη μέρα.

Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ με τις υπογραφές του έχει υπονομεύσει τις προοπτικές της οικονομίας, στο ζήτημα των Σκοπίων έχει δεχθεί εθνικές υποχωρήσεις ενώ στη δημόσια διοίκηση έχει υιοθετήσει όλες τις πρακτικές του παρελθόντος επαναφέροντας τη λογική του κομματικού κράτους και της αναξιοκρατίας.

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ όλοι άλλωστε με το δραματικότερο τρόπο στο Μάτι, όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι αποδείχθηκαν ανίκανοι να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές και η κυβέρνηση έλεγε το ένα ψέμα μετά το άλλο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Νέας Δημοκρατίας δεν θα έχει περίοδο ανοχής, πιστεύουμε ότι ούτε ο ίδιος θα την επιθυμούσε. Πρέπει να δράσει αμέσως με τους καλύτερους για να πετύχει δύο βασικούς στόχους.

ΠΡΩΤΟΝ να μετατρέψει την Ελλάδα σε επενδυτικό προορισμό μειώνοντας φόρους και καταπολεμώντας τη γραφειοκρατία, και δεύτερον να επαναφέρει την κανονικότητα στη ζωή των πολιτών, όπου δεν θα θεωρούνται φυσιολογικές καταστάσεις η βία στα πανεπιστήμια, η ανεξέλεγκτη δράση των αναρχοαυτόνομων και οι εικόνες ντροπής στα κολαστήρια των hot spots όπως αυτό της Μόριας.

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ Μητσοτάκης κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. το 2016 μιλώντας για τα 5 αναγκαία «Α» της παράταξης: ανάπτυξη, αξιοκρατία, αλληλεγγύη, αριστεία, αξιοπιστία.

ΤΩΡΑ είναι ώρα να προτάξει τα πέντε Α για τη χώρα προσθέτοντας και ένα έκτο: την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησής του ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος γιατί οι κίνδυνοι για την Ελλάδα δεν έχουν ξεπεραστεί».

***

ΑΠΟ τον Πάνο Αμυρά τα προηγηθέντα με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, η οποία και ολοκληρώθηκε με τη γνωστή συνέντευξη Τύπου όπου προσπάθησε να «υποδυθεί» τον Τσίπρα αλλά μάλλον ατύχησε.

ΚΑΙ λέω μάλλον γιατί υπάρχουν αρκετοί που θεωρούν ότι πήγε καλά στο πινγκ-πονγκ ερωτήσεις-απαντήσεις.

ΕΛΟΓΟΥ ΜΟΥ πάντως έχω αντίθετη άποψη, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα.

ΑΠΟ τα όσα αναφέρονται στο άρθρο επισημαίνω και συμφωνώ πως αν ο Κυριάκος αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας δεν θα έχει καμία περίοδο χάριτος και θα βρίσκεται εξαρχής με την πλάτη στον τοίχο.

ΔΕΝ θα τον λυπηθούμε κιόλας! Αυτό δα έλειπε!

ΜΟΝΟΣ του αποφάσισε να «μπλέξει» και μόνος του ας τα βγάλει πέρα με τις φιλοδοξίες του.

ΩΣ ΠΡΟΣ τα όσα είπε για καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, δυστυχώς λαϊκίζει και το ξέρει, αφού περιθώρια να κάνει ελιγμούς δεν υπάρχουν και ο χρόνος το έχει σε βάρος μας.

ΟΣΟ για τις διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη ότι υπάρχει εκ μέρους του έτοιμο σχέδιο διακυβέρνησης ας κρατήσουμε πολλές επιφυλάξεις κι ας περιμένουμε να δούμε.

***

ΜΕ ΙΛΙΓΓΙΩΔΕΙΣ ρυθμούς πλέον ο Τατούλης εξαγγέλλει έργα προς πάσα κατεύθυνση κι όποιοι τον πιστέψουν θα μείνουν στο «περίμενε» ως συνήθως.

ΟΤΙ αυτές οι εξαγγελίες είναι προεκλογικού χαρακτήρα  είναι δεδομένο όσο κι αν προσπαθήσουν να μας πείσουν για το αντίθετο.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ για τον κ. Τατούλη και τους πέριξ αυτού δεν πείθουν πλέον και είναι  πια υποχρεωμένοι να πορευτούν με συντροφιά μόνο την αλαζονεία τους και τις υπερφίαλες δηλώσεις τους.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.