ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στη Μεσσήνη σήμερα η Εικόνα της Βουλκανιώτισσας ενώ ξεκινά και το Νησιώτικο Πανηγύρι

0

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ στη Μεσσήνη, είναι σήμερα όλων τα βλέμματα, καθώς το πρωί, η πόλη, υποδέχεται με την καθιερωμένη μεγαλοπρέπεια, τη θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, σε ανάμνηση του θαύματος που επιτελέστηκε στις αρχές του 18ου αιώνα, οπότε και η πόλη, σώθηκε από θανατηφόρο λιμό! Σύσσωμες οι αρχές του τόπου, ετοιμάζονται θα συμμετέχουν και φέτος στην υποδοχή, όπως και πολύς κόσμος.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και η εμποροπανήγυρις, η οποία θα διαρκέσει και τις 8 ημέρες παραμονής της Εικόνας στην περιοχή, ενώ το Σάββατο, θα διεξαχθεί και η εκδήλωση «Πάμε Μεσσήνη», που μοιάζει πολύ με τη «Λευκή Νύχτα» και έρχεται να… ισορροπήσει την… παραδοσιακά μειωμένη εκείνες τις ημέρες, κίνηση, των εμπορικών καταστημάτων.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

tswnhs-tsakopoylos

«Περιμένουμε την κάθοδο της Εικόνας της Παναγίας μας, η οποία προστατεύει τους κατοίκους και την περιοχή μας, αλλά και το πανηγύρι, το οποίο ξεκίνησε ήδη όπως κάθε χρόνο, με πολλές τις υποσχέσεις και για το μέλλον», δήλωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, τονίζοντας πως το πανηγύρι, παίρνει διαστάσεις εμπορικού γεγονότος, καλώντας επισκέπτες από όλο το νομό να έρθουν στην περιοχή. Παράλληλα, ο κ. Τσώνης, εξέφρασε την πεποίθηση, ότι με το πέρας των εργασιών στο ιστορικό κέντρο, το πανηγύρι, όπως και γενικά η περιοχή, θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό, τα επόμενα χρόνια.

«ΠΑΜΕ ΜΕΣΣΗΝΗ» ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

Οι έμποροι της Μεσσήνης, οι οποίοι δουλεύουν κυρίως με τους κατοίκους της πόλης και των γύρω περιοχών, ξέρουν καλά πως το πανηγύρι αυτό, δημιουργεί πρόβλημα στις πωλήσεις τους, όμως παρά το γεγονός ότι διαρκεί οκτώ ολόκληρες ημέρες, δεν σκέφτηκαν ποτέ, να ζητήσουν την κατάργησή του, όπως έγινε με την Καλαμάτα, που η αντίστοιχη εμποροπανήγυρις, διαρκούσε μόλις δύο ημέρες. Αντιθέτως, αναγνωρίζοντας πως βοηθά και άλλους επαγγελματίες και γενικότερα στην προβολή της πόλης, τα τελευταία χρόνια, βρήκαν τρόπο να το στηρίξουν, στηρίζοντας παράλληλα… τον εαυτό τους και αυτός, δεν είναι άλλος, από τη διοργάνωσης μιας Λευκής Νύχτας. «Για 6η συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνουμε το «Πάμε Μεσσήνη», που είναι πια θεσμός για τη περιοχή», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Τσακόπουλος, τονίζοντας πως η εκδήλωση, θα αρχίσει στις 8 το βράδυ και φέτος θα είναι πιο διευρυμένη. «Θα ανοίξει με τη Φιλαρμονική, ενώ θα υπάρχουν χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα και φυσικά, κεράσματα», είπε ο κ. Τσακόπουλος, που κάλεσε όλους να επισκεφθούν την πόλη και τα καταστήματά της, για να γνωρίσουν και την εκεί αγορά.

Comments are closed.