ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με ΝΑΡΤΟΥΡΑ στη Στούπα για εκδηλώσεις Καζαντζάκη-Ζορμπά

0

ΖΕΙ ο Μεγαλέξανδρος;

ΡΩΤΟΥΣΕ εναγωνίως η εγκαβλοτάτη αδελφή του γοργόνα πριν πιστέψει πως χάθηκε κι αφεθεί να πνιγεί μέσα στα αφρισμένα κύματα.

ΚΙ ΟΣΟ απάντηση δεν έπαιρνε μελαγχολούσε και θύμωνε κι έκανε τα κύματα να θυμώνουν και αυτά για συμπαράσταση.

***

ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ η ωραιότατη από το συναρπαστικό νησί της Αίγινας και έχει να το λέει το πόσο ωραία πέρασε.

ΔΙΟΛΟΥ τα προσχήματα δεν κρατά κι όλο για το πώς πέρασε στην Αίγινα μιλάει κάνοντας τις φίλες της να σκάνε από τη ζήλια τους.

ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ είχε πιάσει για τα καλά όπως στην ομώνυμη ταινία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Αλεξανδράκη, τον Ηλιόπουλο, τον Μπάρκουλη, τον Βουλγαρίδη κι άλλους λιγότερο γνωστούς.

***

ΟΛΟΙ οι δρόμοι οδηγούν στη Στούπα από σήμερα όπου ξεκινάει το 1ο Φεστιβάλ «Καζαντζάκης και Ζορμπάς στη Στούπα 100+1 χρόνια μετά».

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για την ήδη καταξιωμένη από πέρυσι σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνει χορό, μουσική, προβολές, θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις φωτογραφίας και εικαστικών, παρουσιάσεις και ομιλίες.

Η ΝΑΡΤΟΥΡΑ που ξεκίνησε πέρυσι τις εκδηλώσεις αυτές αλλά και τις γενικότερες δράσεις της έχει ετοιμάσει και αυτή τη φορά ένα σημαντικότατο πρόγραμμα εκδηλώσεων που εκτείνονται σε όλη την περιοχή με κεντρική σημείο ωστόσο το Πολιτιστικό Κέντρο «Νίκος Καζαντζάκης».

ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ κα με δεδομένες αυτές τις εκδηλώσεις ο Μπρεκ παραμένει στη Στούπα βολιδοσκοπώντας τις καταστάσεις για την περαιτέρω έρευνα περί Γουηβέριων που όλο έρχονται κι ακόμα να φανούν προφανώς όχι τυχαία!

***

ΣΤΗ ΧΑΛΙΚΟΥΡΑ της Στούπας ακούγεται η ιαχή από τα  βάθη της θάλασσας: ζει ο Μεγαλέξανδρος;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ αυτό πάλι; Αναρωτιέται η γοργόνα αδελφή του που λιάζεται ολόγυμνη στην αμμουδιά με τα χαλίκια.

ΑΛΛΑ απάντηση δεν παίρνει κι αφήνεται στην περισυλλογή της.

***

ΒΡΑΔΥ έφτασαν στην Καλόγρια ο Καζαντζάκης και ο Ζορμπάς και μόνο ερημιά συνάντησαν τριγύρω τους.

ΚΑΘΙΣΑΝ τότε και άρχισαν να αφουγκράζονται τη μουσική της θάλασσας και την πρωτινή τους γνωριμία θυμόντουσαν που ήταν στο Αγιο Ορος.

ΕΤΣΙ πέρασε η νύχτα κι όταν ξύπνησαν έμαθαν για τις εκδηλώσεις που είχε οργανώσει προς τιμή τους η ΝΑΡΤΟΥΡΑ και πολύ χάρηκαν.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.