ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην τουριστική ανάπτυξη το μέλλον της Πελοποννήσου και της Μεσσηνίας!

0

Η Costa Navarino έβαλε τη Μεσσηνία στον παγκόσμιο χάρτη τουριστικών προορισμών, ενώ η επέκτασή της καθώς και οι παράλληλες δραστηριότητες υπόσχονται αλματώδη μελλοντική τουριστική ανάπτυξη. Οι παράλληλες δραστηριότητες στον τομέα παρά την καθυστέρηση λόγω της κρίσης, αναπτύσσονται και αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες και το τουριστικό προϊόν της περιοχής, όπου πολλοί ειδικοί Ελληνες και ξένοι «βλέπουν» ευοίωνο μέλλον…

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται ο ελληνικός ξενοδοχειακός τομέας, καθώς καταγράφει συνεχώς, τα τελευταία χρόνια, ρεκόρ αφίξεων και εισπράξεων. Το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον, μάλιστα, έχει στραφεί από τα έτοιμα ξενοδοχεία και σε αγορές γης και ανάπτυξης μονάδων από το μηδέν και κίνητρο για όλα αυτά είναι η εκρηκτική άνοδος του Ελληνικού τουρισμού, που φέτος αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ.

Αυτό αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσαν η Questex Hospitality Group και ο Οργανισμός Enterprise Greece προκειμένου να ανακοινώσουν την στρατηγική τους συνεργασία σχετικά με την προώθηση του επικείμενου The Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum (MR&H) το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα μεταξύ 17 και 19 Οκτωβρίου 2018.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που επικαλέστηκε ο Μάρκ Τσένεϊ, στέλεχος της Questex οι επενδύσεις στον τουρισμό και τα logistics στη χώρα μας αναμένεται να ξεπεράσουν τα 22,4 δισ. ευρώ την επόμενη δεκαετία και θα δημιουργήσουν 605.000 θέσεις εργασίας.

Ο πρόεδρος του Enterprise Greece Γρηγόρης Στεργιούλης αναφέρθηκε εκτενώς στα άλματα της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας. Κινητήρια δύναμη πίσω από το επενδυτικό ενδιαφέρον, είναι η αλματώδης ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού τα τελευταία χρόνια που οδήγησε το 2017, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Enterprise Γρηγόρης Στεργιούλης, σε 30 εκατομμύρια αφίξεις και έσοδα άνω των 15 δισ. ευρώ, με τις προβλέψεις για το 2018 να κάνουν λόγο για 32 εκατομμύρια αφίξεις και αύξηση των εσόδων κατά 15%.

Ο κ. Στεργιούδης υπογράμμισε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στον τομέα των τουριστικών επενδύσεων, ακολουθώντας τη δημιουργία ενός ελκυστικού πλαισίου για νέες επενδύσεις στον τουρισμό. Την τελευταία τριετία 350 επενδυτικά σχέδια για μονάδες 4-5 αστέρων μεγάλης δυναμικότητας αδειοδοτήθηκαν και περισσότερες από 26.000 νέες κλίνες υψηλών κατηγοριών προστέθηκαν στο ξενοδοχειακό δυναμικό. Άλλα, επίσης, ξενοδοχεία εκτός λειτουργίας σε όλη την Ελλάδα αναβαθμίστηκαν, εκσυγχρονίστηκαν, αξιοποιήθηκαν κατάλληλα αντλώντας το ενδιαφέρον μεγάλων επενδυτικών ομίλων και hotel operators υψηλού επιπέδου. Σε αυτό συντέλεσε αναμφισβήτητα και μία σειρά από επενδύσεις σε υποδομές που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια (αεροδρόμια, λιμάνια κλπ).

Ενδεικτικά ανέφερε ότι το πρώτο «Αμαν και Νικι» άνοιξαν στην Αργολίδα, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη πολυτελείς βίλες και ξενοδοχειακός μονάδες στην Πελοπόννησο στη Μεσσηνία, Λακωνία.

Παράλληλα, όπως είπε η γενική διευθύντρια επενδύσεων του Οργανισμού Enterprise Greece, Αγγέλα Μιχαλοπούλου, το επενδυτικό ενδιαφέρον που διαχειρίζεται ο οργανισμός είναι πολύ αυξημένο και για έτοιμα κτίρια, αλλά και για αγορά γης. Όπως είπε, στον συγκεκριμένο τομέα πρωταγωνιστούν τα αστικά κέντρα Αθήνα, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη, ενώ στις λεγόμενες green field (οικόπεδα για χτίσιμο από το μηδέν), πρωταγωνιστούν η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, η Πελοπόννησος, η Χαλκιδική και η Δυτική Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ

Comments are closed.