ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 «Στοίχημα» Μητσοτάκη! Θέμα χρόνου η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου…

0
  • ΣΤΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ
  • Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΑΤΟΥΛΗ-ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ευθεία, φαίνεται πως έχει μπει η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση του υποψηφίου περιφερειάρχη που θα στηρίξει στην Πελοπόννησο η ΝΔ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να έχει… σταθμίσει όλους τους παράγοντες και να ετοιμάζεται να δώσει τη στήριξη στον εκλεκτό της Πειραιώς, αφού με απόφαση Μητσοτάκη και όχι μόνο, προέκυψε εδώ και πολύ καιρό διαζύγιο με τον Π. Τατούλη!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

ΤΟ «ΣΤΟΙΧΗΜΑ» ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο πρόεδρος της ΝΔ έχει πάρει πάνω του τις επιλογές υποψηφίων για τις Περιφέρειες, κάτι που διεφάνη από τις δηλώσεις του στη ΔΕΘ, καθώς τις θεωρεί βραχίονα του κράτους για την εφαρμογή του πολιτικού του προγράμματος.

Ετσι η ΝΔ θα διεκδικήσει, έστω κι αν είναι δύσκολο να τις κερδίσει, όλες τις Περιφέρειες και στην κατεύθυνση αυτή προβαίνει έγκαιρα στην επιλογή και ανακοίνωση στήριξης των υποψηφίων.

Μάλιστα λέγεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης… στοιχηματίζει να επαναφέρει την Πελοπόννησο υπό την «γαλάζια» πολιτική επιρροή, δίνοντας τέλος στο «πολιτικό κρυφτούλι» με την οικογένεια του Πέτρου Τατούλη και βάζοντας φρένο σε προσωπικές στρατηγικές!

Αρχικά, από την Καλαμάτα, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε δύο φορές, σε μια ημέρα, πως ο «εκλεκτός», δε θα είναι ο Πέτρος Τατούλης, ενώ προχθές στην Αθήνα, όπως έγραψε η «Φ», έγινε η συνάντηση στην «Πειραιώς», με τα «γαλάζια» στελέχη της Περιφερειακής Αρχής, τα οποία έχουν χωριστεί σε αρκετά «μπλοκ», να καταθέτουν τις απόψεις τους, για το… καυτό αυτό, θέμα της στήριξης! Οι απόψεις που ακούστηκαν, πολλές. Κάποιοι, έβαλαν με τον τρόπο τους κατά του Τατούλη, ενώ άλλοι, συνέχισαν να τον υποστηρίζουν, χαρακτηρίζοντας ούτε λίγο – ούτε πολύ, «τρελό» τον Άδωνι Γεωργιάδη, που είπε πως δεν πρόκειται να στηριχθεί ξανά από το κόμμα, ο περιφερειάρχης, εκφράζοντας προφανώς, τις προσδοκίες και τους… ευσεβείς τους, πόθους!

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Η συνάντηση, πραγματοποιήθηκε παρουσία του τομεάρχη της ΝΔ για την Πελοπόννησο, Μάκη Βορίδη, του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρη Αυγενάκη, του γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τάσου Γαϊτάνη, καθώς και του Μεσσήνιου και στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάση Νέζη. Από τη Μεσσηνία, δεν παρέστησαν ο Περικλής Μαντάς και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, ύστερα απ’ όσα συνέβησαν με την υπόθεση του «κοριού», οπότε και πήραν πρώτοι διαζύγιο από τη «Νέα Πελοπόννησο» του Π. Τατούλη. Ενώ συμμετείχαν, ο Άγγελος Χρονάς, που στηρίζει τις επιλογές της ΝΔ και η Αντωνία Μπούζα με τον Απόστολο Γκούνη που φέρονται να έδειξαν για μια ακόμη φορά, την αντίθεση τους στο «άδειασμα» του περιφερειάρχη, το οποίο αντιμετωπίζουν ως μη υπαρκτό…  Στους «Τατουλικούς» προσμετρώνται καθαρά 5 συνολικά αιρετοί που ανήκουν στην ΝΔ, ενώ άλλοι δύο είναι μετέωροι θέτοντας όρους και προϋποθέσεις στήριξης της κομματικής επιλογής.

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΝΙΚΑ

Ανεξάρτητα βέβαια από τα «θέλω» των συνεργατών του Πέτρου Τατούλη, ο οποίος εκτός από τη χθεσινή… επιλεκτική δήλωσή του, από την Μεσσήνη (βλέπε σελίδα 12), εξέδωσε αμέσως ανακοίνωση, μιλώντας για… αγέρωχους συνεργάτες, εκφράζοντας την πεποίθησή του πως θα είναι και πάλι περιφερειάρχης, η απόφαση, φαίνεται πως έχει ληφθεί, με την ανακοίνωση του ονόματος του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, να μοιάζει… πιο κοντά από ποτέ!  Άλλωστε, ο δήμαρχος, είχε συναντηθεί πρόσφατα με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος στη συνέχεια, είδε στη Βουλή, τον  Κυριάκο Μητσοτάκη με το τετ α τετ τους αυτό, να είναι… καθοριστικής σημασίας και σε αυτήν την κατεύθυνση! Μάλιστα σύμφωνα με γνωρίζοντες τα διαμειφθέντα ο πρ. πρωθυπουργός και ο πρόεδρος  του κόμματος έχουν πλήρη ταύτιση τόσο στις επιλογές υποψηφίων περιφερειαρχών, όσο και στην εξαγγελθείσα από τον τελευταίο στη ΔΕΘ τακτική για τις επιλογές των υποψηφίων δημάρχων.  Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπάρχουν σε επίπεδο Πελοποννήσου αντιρρήσεις για την… μετακίνηση του Παναγιώτη Νίκα, από το Δήμο Καλαμάτας στην Περιφέρεια, εκτός από τους «γνωστούς – αγνώστους» που στηρίζουν Τατούλη, με τον δήμαρχο, να κινείται ήδη σε περιφερειακούς ρυθμούς, έχοντας επαφές με βουλευτές, τοπικές κομματικές οργανώσεις, εκπροσώπους διαφόρων αρχών και παραγόντων σε όλους τους νομούς, από τις οποίες, έχει αποκρυσταλλώσει την εικόνα που επικρατεί και έχει ήδη εξάγει τα πρώτα του συμπεράσματα. Μάλιστα για όλα αυτά κρατά ενήμερη την Επιτροπή του κόμματος και τα στελέχη της ΝΔ που έχουν επιφορτιστεί με τα ζητήματα των περιφερειακών εκλογών.
Τέλος, αυτό που αναμένεται με ακόμη πιο μεγάλο ενδιαφέρον, δεν είναι τόσο το όνομα του γαλάζιου εκλεκτκού, αλλά η απόφαση των  κατά τόπους στελεχών της ΝΔ, τα οποία θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν ή όχι, στη γραμμή του κόμματος ή θα μείνουν στο «τατουλικό στρατόπεδο»! Σ’ αυτό άλλωστε, φαίνεται πως ήδη, λειτούργησε καταλυτικά, το παράδειγμα της Ηπείρου, όπου οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις με αφορμή την ανακοίνωση συγκρότησης ψηφοδελτίου του υποψήφιου περιφερειάρχη Σπύρου Ριζόπουλου, είχε ως αποτέλεσμα σαν κληθούν σε… απολογία, από τον Αυγενάκη, 10 στελέχη του κόμματος, που διεγράφησαν, καθώς η ΝΔ στηρίζει τον νυν περιφερειάρχη Μ. Καχριμάνη.

Comments are closed.