ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Χαμός” στη Λευκή Νύχτα της Μεσσήνης με τους εμπόρους να μετατρέπουν το πανηγύρι σε ευκαιρία αγορών για όλους!

0

ΠΟΛΥ μεγάλη επιτυχία, σημείωσε το βράδυ του Σαββάτου, η Λευκή Νύχτα της Μεσσήνης, η ξεχωριστή εκδήλωση που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο του εμπορικού πανηγυριού, με τίτλο: “Πάμε Μεσσήνη”!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Αμέτρητοι επισκέπτες, από την πόλη, τις γύρω περιοχές, ολόκληρο το νομό, την Καλαμάτα, αλλά και διάφορα σημεία της Πελοποννήσου, αφού προσκύνησαν την Εικόνα Της Παναγίας, πραγματοποίησαν τη βόλτα τους στην εμποροπανήγυρη και στάθηκαν για ώρα, στα εμπορικά καταστήματα της περιοχής, που είχαν βάλει… τα γιορτινά τους. Οι έμποροι, που ξέρουν πως από το πανηγύρι, …χάνουν, αποφάσισαν να το κάνουν να τους… δίνει και φαίνεται πως το κατάφεραν τελικά! Σε αντίθεση με τους Καλαματιανούς, όπου εκεί το πανηγύρι της Υπαπαντής διαρκούσε μόλις δύο ημέρες, δε σκέφτηκαν ούτε μια στιγμή, να ζητήσουν την κατάργησή του. Έτσι, κράτησαν τα καλά του και ειδικά την αυξημένη επισκεψιμότητα, αφού για οκτώ ολόκληρες ημέρες, η Μεσσήνη αποτελεί σημείο αναφοράς του νομού και ολόκληρης της Πελοποννήσου και τα μετέτρεψαν σε… κέρδος. Ένα κέρδος, όχι απαραίτητα σε έσοδα, αλλά σίγουρα, σε προβολή και ανάδειξη! ” Ο κόσμος, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και από νωρίς ήρθαν, μπήκαν στα μαγαζιά μας κοιτάζουν και πολλοί ενθουσιάζονται, λέγοντάς μας: ¨Τι αγορά έχετε εσείς…”! Για ‘μας άλλωστε, αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα! Να μάθει περισσότερος κόσμος την αγορά της Μεσσήνης, αφού για το πανηγύρι αυτό, έρχονται άνθρωποι σχεδόν από όλη την Πελοπόννησο”, δήλωσε, φανερά ενθουσιασμένος από την τεράστια επισκεψιμότητα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, Γιώργος Τσακόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως καθοριστικές, ήταν και οι εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν. Μουσικά συγκροτήματα, έδιναν live τον ρυθμό, χορευτικά, γιορτινό κλίμα, κεράσματα και πολλές εκδηλώσεις, κυριάρχησαν και φέτος στη μεγάλη γιορτή, η οποία αποτελεί πια θεσμό για την περιοχή.

Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Έναν θεσμό, τον οποίο στηρίζει και η Δημοτική Αρχή, η οποία στέκεται στο πλευρό των εμπόρων και των δημοτών, λαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. “Είμαστε και απόψε εδώ, όπως κάθε χρόνο στη Λευκή μας Νύχτα, όπου ο Εμπορικός Σύλλογος έχει κάνει σπουδαία πράγματα και χαιρόμαστε που η επισκεψιμότητα είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα της Μεσσήνης, η οποία του χρόνου θα είναι μια διαφορετική πόλη, πολύ καλύτερη”, δήλωσε, δεσμευόμενος για μια ακόμη καλύτερη συνέχεια, ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης.

Η γιορτή, κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες, με τη Μεσσήνη να σφύζει από ζωή, ενώ ακόμη και η εκκλησία, έκλεισε μετά τα μεσάνυχτα, αργότερα από τις 12:30 και οι παράγκες, παρέμειναν ανοιχτές, πάρα πολλές ώρες, με τους καταναλωτές, να πραγματοποιούν, κάποιες αγορές και να διασκεδάζουν στην πλατεία, απολαμβάνοντας σουβλάκια και παραδοσιακή γουρουνοπούλα.

Comments are closed.