ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυτοδιοικητικά και άλλα θέματα

0

ΛΕΙΠΕΙΣ και τα γεγονότα τρέχουν στο τοπικό πολιτικό σκηνικό, μου δήλωσε φίλος παρατηρητής των εν Καλάμαις τεκταινομένων μόλις επέστρεψα από τη Στούπα όπου ήμουν για ένα τετραήμερο για τις εκδηλώσεις της ΝΑΡΤΟΥΡΑ στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ που έγινε εκεί με τον γενικό τίτλο «Καζαντζάκης και Ζορμπάς στη Στούπα 100+1 χρόνια μετά».

ΚΙ ΕΝΩ είχα μείνει με την εντύπωση ότι το γεγονός που έγινε και ήταν σημαντικό αφορούσε τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα, έμαθα ότι συνέβησαν και νέες εξελίξεις στο πλαίσιο της ονοματολογίας που έχει προκύψει σχετικά με τις υποψηφιότητες  για το δημαρχιακό θώκο της Καλαμάτας.

Ο ΘΙΑΣΟΣ των υποψηφίων μεγαλώνει και εμπλουτίζεται με δικηγόρους, μηχανισμούς, γιατρούς, επιχειρηματίες, τοκιστές, σουλατσαδόρους και έπεται συνέχεια όπως όλα δείχνουν.

ΠΟΣΟ σοβαρές μπορούν να θεωρηθούν αυτές οι εν δυνάμει υποψηφιότητες, ούτε λόγος να γίνεται προς το παρόν.

ΠΑΝΤΩΣ ας όλοι αυτοί περιμένουν να λάβουν κομματικό χρίσμα, τότε είναι άξιοι της τύχης τους μιας και θα επιβεβαιώνουν την άποψη πως από μόνοι τους δεν έχουν τα κότσια να γίνουν διεκδικητές του Δήμου.

ΣΕ ΑΥΤΟ το σκηνικό προέκυψε και η ανάλογη πολιτική φαγούρα που σκιαγράφησε στο φύλλο της Παρασκευής ο δικηγόρος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, προβληματίζοντας όσους ήδη… ξύνονται!!!

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ η συνέχεια βεβαίως όπου γαλάζιοι πράσινοι και ροζ θα κληθούν να δηλώσουν ευθαρσώς και υπευθύνως την παρουσία τους λέγοντας οι ίδιοι τα ονόματά τους και αναλαμβάνοντας και το κόστος της απόφασής τους εννοείται.

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ αν αληθεύουν τα όσα κυκλοφορούν σχεδόν «κλειδωμένη» θεωρείται η υποψηφιότητα Νίκα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΠΡΟΣ το παρόν όμως τα «κλειδιά» τα κρατούν ακόμα και παίζουν με αυτά ως «κλειδοκράτορες» ο Σαμαράς με το Μητσοτάκη.

ΟΣΟ για το ερώτημα τι θα γίνουν τα «ορφανά» του Νίκα όταν αυτός φύγει από το Δήμο. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για πιθανές και απίθανες απαντήσεις.

***

ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Φωτέα επελέγη το βιβλίο της Ιωάννας Τσιβάκου «Ατομικισμός και φιλία – Η ταυτότητα των νέων Ελλήνων» και ελπίζουμε η δημοτική αρχή να το στείλει και στον Τύπο για την ανάλογη παρουσίαση κάτι που έως τώρα δεν έχει κάνει ούτε τις προηγούμενες φορές, υποβαθμίζοντας το γεγονός σε μια απλή απονομή.

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ Φωτέα εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα θεωρείται από τα σοβαρότητα και εγκυρότερα βραβεία που δίνονται στη χώρα μας και θα μπορούσε η τελετή βράβευσης να συνδυάζεται με μια ανάλογη ημερίδα υπό την αιγίδα του Δήμου με θέματα πολιτισμού.

ΤΕΛΙΚΑ είναι κρίμα που μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο.

***

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ εφαρμόζει πολιτικές της δική μας παράταξης, δήλωσε σε συνέντευξή της στο «Πρώτο Θέμα» η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα.

ΠΟΙΑ είναι η παράταξη που θεωρεί «δική της» η κυρία Παπακώστα, δεν γνωρίζω και ίσως τελικά να μη γνωρίζει ούτε η ίδια πλέον, ύστερα από τις μεταλλάξεις που η «παράταξή» της αλλά και η ίδια έχουν υποστεί.

***

ΔΕΝ ΞΕΡΩ τι ακριβώς  έχει γίνει σχετικά με τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα αλλά η βία είναι σε κάθε περίπτωση καταδικαστέα απ’ όπου κι αν προέρχεται και για κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως αξιώματος και κοινωνικής ή πολιτικής θέσης.

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ γιατί δάρθηκε ο κ. Κωνσταντινέας, αλλά αν αυτό συνέβη με αφορμή το «Μακεδονικό» τότε τα πράγματα δεν είναι διόλου αθώα.

ΑΝ ΜΠΟΥΜΕ σε αυτή τη λογική είμαστε χαμένοι όλοι από κάθε άποψη.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.