ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μπουκαδούρα, ΝΑΡΤΟΥΡΑ και άλλες ιστορίες

0

ΜΠΟΥΚΑΔΟΥΡΑ και πάλι απόψε με ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι από την αρχή του ως το 1950.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ και οι μουσικοί που μετέχουν, ο Σωτήρης Πιφέας στην κιθάρα και ο Νίκος περγαμαλής στο μπουζούκι ενώ θα τραγουδήσει η Λία Πεφάνη.

ΜΠΟΥΚΑΔΟΥΡΑ απόψε στις 9 για να ταξιδέψουμε στον κόσμο του ρεμπέτικου που όσα χρόνια κι αν περάσουν κι όσες κοινωνικές ανακατατάξεις κι αν επέλθουν, η διαχρονικότητα των τραγουδιών του θα αρέσει και θα συγκινεί και θα φτιάχνει τη διάθεση όσων ξέρουν να το ακούσουν και να το χαρούν.

***

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ των επιτυχημένων εκδηλώσεων  της ΝΑΡΤΟΥΡΑ για «Καζαντζάκη-Ζορμπά στη Στούπα 100+1 χρόνια μετά», να πούμε για άλλη μια φορά ότι σημαντική ήταν η συμμετοχή των παραθεριστών της περιοχής που έσπευσαν να συμμετέχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου όπου κράτησαν οι εκδηλώσεις.

ΚΑΙ επειδή η επιτυχία ως γνωστόν υποχρεώνει και για άλλες επιτυχίες, ας ειπωθεί πως ήδη βρίσκονται δρομολογημένες και άλλες δράσεις της ΝΑΡΤΟΥΡΑ, που θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΜΕ ΤΗ ΝΑΡΤΟΥΡΑ σε εγρήγορση η κινητικότητα στη Μάνη για εκδηλώσεις πολιτισμού γίνεται ολοένα μεγαλύτερη και αυτή είναι θετική εξέλιξη βεβαίως.

***

ΓΚΑΖΩΝΕΙ για τα καλά εν όψει της φθινοπωρινής περιόδου ο Γαμπρουλίνης προχωρώντας σε εντυπωσιακές αναβαθμίσεις της facebook αυτοκρατορίας του σε συνδυασμό πλέον με ίνσταγκραμ και τουίτερ, όπου γίνεται αχτύπητος και συν τοις άλλοις ο πρώτος πιπινάτος της παραλιακής επικράτειας, κάνοντας το Γαμπρό να σκάει από τη ζήλεια του και να ξεδίνει με μακροβούτια διαρκείας όσο του το επιτρέπει ακόμα ο καιρός.

***

ΖΗΤΩ το 1821 αναφωνούν οι γενναιόφρονες και καταγίνονται με τη συντριβή κάθε έννοιας αλήθειας που θα μπορούσε να αφορά το γεγονός.

ΚΑΙ το ξεπερνά εν τέλει. Και μένει μια βαριά σκιά γεμάτη απορίες: Πόσα ζήτω να αφορούν το 1821 με τόσους επαΐοντες να το επικαλούνται;

ΑΧ ΠΟΣΟ δίκιο είχε ο ερημίτης της Χαλκίδας, κοντός, κακομούτσουνος, μα  τόσο ευφυής τελώνης ονομαζόμενος Γιάννης Σκαρίμπας που επέμενε για το «’21 και την αλήθεια» του ενώ ολόγυρα στοιβάζονταν σωρό τα παραμύθια εξωραΐζοντας την πραγματικότητα.

ΖΗΤΩ το 1821 αναφωνούν οι γενναιόφρονες και σπεύδουν να αποστασιοποιηθούν από τους κρετίνους της εκάστοτε εξουσίας.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.