ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αλλαγές στο κέντρο, η υπόθεση Κωνσταντινέα, η αλαζονεία Τατούλη και άλλα θέματα

0

ΑΛΛΑΖΕΙ όψη το κέντρο της Καλαμάτας!

ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ σαν… απειλή εκ πρώτης όψεως έτσι όπως ξετυλίγεται το νέο αφήγημα που κόσμησε τα σαλόνι της «ΦΩΝΗΣ» στο φύλλο της Δευτέρας.

ΘΕΩΡΟΥΜΕ όμως πως τελικά δεν θα είναι, αρκεί όλα αυτά τα οποία πρόκειται να γίνουν να βασίζονται σε συγκεκριμένους και λειτουργικούς σχεδιασμούς που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ποιοτική αναβάθμιση του κέντρου της Καλαμάτας, στο οποίο κέντρο το λεγόμενο Ιστορικό, χρειάζεται να έχει καθοριστική θέση μιας και αποτελεί την παραδοσιακή καρδιά της πόλης.

ΚΑΙ βέβαια η αναβάθμιση αυτή δεν γίνεται να είναι έργα βιτρίνας και μόνο, αλλά να μπορούν να αποτελούν ουσιαστικό μέρος της ταυτότητας της πόλης.

ΚΙ ΕΝΩ προβλέπονται σημαντικά έργα στο κέντρο στο παραλιακό μέτωπο της πόλης δεν προβλέπεται τίποτα κι ας θεωρείται πως είναι το πιο ελκυστικό σημείο της.

ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως για τους ιθύνοντες η Καλαμάτα δεν έχει προοπτική με τη θάλασσα μπροστά της και είναι λυπηρό αλλά και εξοργιστικό συγχρόνως που τόσα χρόνια ελάχιστα έχουν γίνει για την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της Καλαμάτας.

ΘΑ το επαναλάβω λοιπόν για άλλη μια φορά όσο κι αν ενοχλεί ορισμένους.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ της Καλαμάτας έρχεται από τη θάλασσα και με τη θάλασσα είναι συνυφασμένη η αναπτυξιακή της προοπτική τα επόμενα χρόνια. Αυτά και θα επανέλθουμε.

***

ΤΟ ΜΙΣΟΣ φέρνει βία και όσο αφήνεται ανεξέλεγκτο, οι συνέπειες είναι ολέθριες.

ΠΑΡ’ ΟΛΟ που όλες οι λεπτομέρειες για τον ξυλοδαρμό Κωνσταντινέα δεν έχουν ξεκαθαρίσει (αν ήταν με αφορμή το μακεδονικό ή όχι) η χρήση βίας είναι σε κάθε περίπτωση απαράδεκτη και χρειάζεται να είναι καταδικαστέα από όλους.

ΑΠΟ την άλλη πλευρά είναι γεγονός πως η κυβέρνηση «σήκωσε» πολύ ψηλά το θέμα για να το εκμεταλλευτεί και η αντιπολίτευση έσπευσε να ακολουθήσει όπως το συνηθίζει.

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ το πρόβλημα υφίσταται και χρειάζεται να μας βρει απέναντι καταδικάζοντας κάθε μορφή βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ  τα διαδραματισθέντα στη συνέντευξή Τύπου όπου εκτός από τους συνεντευξιαζόμενους και τους δημοσιογράφους παρευρίσκονταν και άλλοι, έχουν παρατηρηθεί αντίστοιχα φαινόμενα και στο παρελθόν και με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, κ.ά.

ΑΥΤΗ η κατάσταση όμως χρειάζεται να σταματήσει γιατί δεν κολακεύει τα κόμματα και τους εκπροσώπους τους.

ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ που παραβρέθηκαν στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου και παρενέβαιναν στο έργο των δημοσιογράφων, μόνο καλό δεν έκαναν στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση με τα όσα έλεγαν.

ΑΝ δεν το καταλαβαίνουν τότε λυπάμαι για λογαριασμό τους.

***

ΚΑΛΠΑΖΕΙ η αλαζονεία Τατούλη, αλλά δεν είναι καινούργιο φαινόμενο αυτό κι όσοι τον ξέρουν δεν εκπλήσσονται πλέον.

Η ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ συμπεριφορά πάντως των πολιτικών, δεν τους βγαίνει μακροπρόθεσμα σε καλό και εκ των πραγμάτων κάποια στιγμή στρέφεται εναντίον τους.

ΑΥΤΟ θα συμβεί αν δεν συμβαίνει ήδη και στην περίπτωση του κ. Τατούλη που δυστυχώς ευθυνόμαστε και εμείς ως δημοσιογράφοι που τον «καλομάθαμε» σε ανοχή όλα αυτά τα χρόνια που έχει τη θεσμική ευθύνη της περιφέρειας και δεν του «τραβήξαμε το αυτί» όπου χρειαζόταν.

Ο,ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ για τον Πέτρο Τατούλη, ισχύει και για κάθε άλλο αλαζόνα πολιτικό.

***

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ αναμένουμε την υλοποίηση του καλλιτεχνικού προγράμματος του ΔΗΠΕΘΕΚ που ανακοίνωσε ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Μαργαρίτης, που σαν φιλόδοξο στόχο έχει το πρόγραμμα αυτό να συγκινήσει το θεατρόφιλο κοινό της πόλης και να δώσει ξανά στο ΔΗΠΕΘΕΚ το ρόλο που χρειάζεται να έχει.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ βέβαια ευελπιστούμε να προκύψουν και οι ανάλογες συνθήκες για συνεργασίες με τα ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα που η Καλαμάτα διαθέτει.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.