ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

2ο Φεστιβάλ Καζαντζάκης-Ζορμπάς, ακόμα μια επιτυχία της ΝΑΡΤΟΥΡΑ

0

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ πραγματοποιήθηκε και το 2ο Φεστιβάλ «Καζαντζάκης-Ζορμπάς στη Στούπα 100+1 χρόνια μετά» που διοργάνωσε ο Πολιτιστικό Σωματείο για την τέχνη και τη φύση ΝΑΡΤΟΥΡΑ, το τριήμερο 21-23 Σεπτεμβρίου.

ΚΑΙ ΑΥΤΗ τη φορά η συμμετοχή του κόσμου ήταν καθοριστική επιβεβαιώνοντας την άποψη πως ότι είναι αξιόλογο βρίσκει τελικά την ανταπόκριση που του αξίζει.

ΠΕΡΑ από κάθε αμφισβήτηση το Φεστιβάλ αυτό που ξεκίνησε η ΝΑΡΤΟΥΡΑ καθιερώθηκε πλέον και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το ενδιαφέρον για την επόμενη διοργάνωσή του είναι έντονο και εκδηλώθηκε από τους παρευρισκόμενους.

ΚΑΙ μόνο που αναδείχτηκε με την πρωτοβουλία της ΝΑΡΤΟΥΡΑ ο χώρος στην παραλία της Καλόγριας όπου βρισκόταν η σπηλιά του Καζαντζάκη είναι σημαντική επιβεβαίωση της επιτυχίας που είχαν οι φετινές εκδηλώσεις.

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ αυτό λοιπόν έγινε μνεία στον ευφάνταστο γλύπτη Αλέξη Σαφαρή που με την ενθάρρυνση –υποστήριξη της ΝΑΡΤΟΥΡΑ αναδιαμόρφωσε και ανέδειξε το χώρο ενώ απαγγέλθηκαν και τρία ποιήματα για την περιοχή της αείμνηστης πλέον Γιώτας Αργυροπούλου που απάγγειλε εξαιρετικά η Ολγα Αλεξανδροπούλου.

ΠΑΡΟΥΣΑ και η μπάντα με τα παιδιά του Δήμου Δυτικής Μάνης με μαέστρο τον Τάσο Δράμπαλη.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ και η συνέχεια των εκδηλώσεων στο Πολιτιστικό Κέντρο «Νίκος Καζαντζάκης» με ομπρέλες αλλά και παρουσίαση της «Οδύσσειας» του Καζαντζάκη, από τον Κώστα Χαλκιά και την Ολγα Αλεξανδροπούλου καθώς και της ταινίας του Μένιου Καραγιάννη για την Καζαντζακική Οδύσσεια.

ΘΑΥΜΑΣΙΑ και η συναυλία με τον Πέτρο Σαριδάκη και την ορχήστρα του όπως και η παρουσίαση του αρχειακού υλικού του Δημήτρη Μακρή για τα ορυχεία και το Λιγνίτη.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε ακόμα έκθεση εικαστικών καθώς και δρώμενα για τα παιδιά με τη Βίκυ Κοσμοπούλου και τη Σοφία Φιλέα.

Η ΝΑΡΤΟΥΡΑ για μια ακόμη φορά λειτουργώντας ως ομάδα πρωτίστως κατάφερε να φέρει εις πέρας το δύσκολο εγχείρημα που ανέλαβε  και νομίζω πως αξίζει να αναφερθούν οι τέσσερις σημαντικότεροι πρωταγωνιστές της επιτυχίας αυτής.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για τις Βασιλική Κατέρη, Μαρία Θεοδωρακέα, Βούλα Σπυρέα, Κατερίνα Εξαρχουλέα ενώ σημαντική ήταν η συμβολή των Παναγιώτη Δρακουλάκου, Κώστα Οικονομέα, Χρήστου Σκιά, Simon Beattie, Στέφανου Στέφου και Κώστα Φιλανδριανού –  όλοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες και διόλου μην πτοείστε από τη δυσθυμία των καιρών.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.