ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιτροπή Αγώνα ΤΕΙ Καλαμάτας: Να μπει τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση με τη φοιτητική στέγαση

0

Οι φοιτητές του ΤΕΙ Καλαμάτας και κυρίως οι πρωτοετείς είναι αγανακτισμένοι από την άθλια κατάσταση με τη στέγαση. Η αναζήτηση στέγης έχει μετατραπεί σε μαραθώνιο. Πιο συγκεκριμένα όσοι  ψάχνουμε για σπίτι αυτό τον καιρό ερχόμαστε αντιμέτωποι με προβλήματα όπως:

  • πανάκριβα σπίτια πολλά από τα οποία ενοικιάζονται μέχρι τον Ιούνιο και από κει και πέρα πρέπει να πληρώνουμε 50 ευρώ την ημέρα.
  • μια φοιτητική εστία η οποία δεν καλύπτει τις ανάγκες ούτε στο ελάχιστο καθώς διαθέτει μόνο 170 κλίνες ενώ στο ΤΕΙ φοιτούν χιλιάδες φοιτητές.

Πολλοί φοιτητές μάλιστα πληρώνουν δωμάτιο σε ξενοδοχείο μέχρι να βρουν σπίτι ή να τους πάρουν στην εστία ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αναγκάζονται να παρατήσουν τις σπουδές τους πριν καν ακόμα τις ξεκινήσουν επειδή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Πρέπει τώρα οι φοιτητές να δείξουμε ότι δε συμβιβαζόμαστε με αυτή την κατάσταση! Απαιτούμε:

  • Άμεση χορήγηση έκτακτου στεγαστικού επιδόματος
  • Υπενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία με ευθύνη του ΤΕΙ, για όσους φοιτητές έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο στην εστία

Comments are closed.