ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιστορίες…

0

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ενδόξως και διθυραμβικώς.  Επωάζουσα αύρα ονείρου σε κίνηση οιστρηλασίας.

ΣΧΕΔΙΟ οκνηρής έμπνευσης για ον δε ρόουντ διάρκειας.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ στο εκθαμβωτικό δέος της καινούριας μέρας, λέει ο γράφων στον εαυτό του κοιτάζοντας προς τη θάλασσα ενώ μια έντονη αίσθηση αισιοδοξίας τον πλημμυρίζει.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες εν όψει ενός ακόμα Σαββατοκύριακου, του τελευταίου αυτού του Σεπτεμβρίου.

***

ΜΕ ΚΙΝΗΣΗ οιστρηλασίας πορεύεται στον ένδοξο καιρό ο Μεγαλέξανδρος καλπάζοντας σε όλη την επικράτεια της αυτοκρατορίας του.

ΤΙ ΚΙ ΑΝ αύριο στα Σκόπια έχουν δημοψήφισμα για το όνομα Μακεδονία;

ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ του παλιού καιρού γνώρισε τη μάνα του Αλέξανδρου, έλεγε το γνωστό τραγούδι και σύνορα βόρεια στη Μακεδονία δεν έβαζε, ούτε και υπήρχε λόγος να βάλει.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ξακουστή του Αλεξάνδρου χώρα και πάει λέγοντας και όπου φτάσει.

***

ΚΑΘΩΣ φθινοπωριάζει πλέον, εντείνει την παρουσία του παραθαλασσίως ο Πωλ Κέρμπουρι με τη γνωστή ράθυμη άνεση που διακρίνει τις κινήσεις του με το γνώριμο σουλάτσο του, βλοσυρός και το κεφάλι κάτω βάσει σχεδίου βεβαίως.

ΑΥΤΑ όμως διόλου δεν πτοούν τον Κλειδαρά Μεζεδολόγο που όταν συναντιούνται τον σταματάει και του αρχίζει την ακατάπαυστη πάρλα.

***

ΣΧΕΔΟΝ ένα χρόνο μετά το μοιραίο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 26-9-1966 που έγινε η αιτία να χάσει της ζωή της η Εύα Γιαβάσογλου, ο συνταξιούχος πια αστυνόμος Μπέκας την βλέπει μπροστά του ολοζώντανη στην Αίγινα όπου παραθερίζει με τη σύζυγό του κι όπως είναι φυσικό, ξαφνιάζεται.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ του 1967 και στην Ελλάδα έχει επιβληθεί δικτατορία από  την 21η Απριλίου και οι στρατιωτικοί έχουν αναλάβει την εξουσία.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ λοιπόν;

ΖΕΙ η Γιαβάσογλου ή μήπως είναι κάποια που της μοιάζει;

ΕΧΕΙ δίκιο ο Μπέκας που απορεί και αναζητά απαντήσεις.

ΠΟΥ όμως δεν θα πάρει, γιατί λίγο αργότερα η Γιαβάσογλου εξαφανίζεται και ο Μπέκας διαβάζει στις εφημερίδες ότι πέθανε σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας.

ΚΑΤΙ περίεργο συμβαίνει εδώ, διαπιστώνει και αποφασίζει να ασχοληθεί σοβαρά με αυτή την υπόθεση μόλις γυρίζει στην Αθήνα.

ΠΡΩΤΗ του κίνηση να συναντήσει τον πρώην σύζυγο της εκλιπούσης, επιχειρηματία Γιώργο Γιαβάσογλου. Καλημέρα!

Θανάσης Παντές

Comments are closed.