ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σκοπιανό, «Ξενοφών», Κωνσταντινέας, ΣΥΡΙΖΑ-ΜΜΕ και άλλα θέματα

0

ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ είναι στραμμένα στο αυριανό δημοψήφισμα για την ονομασία βόρεια Μακεδονία που θα γίνει αύριο στην ΠΓΔΜ.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ έτσι προσπαθούν να μας πείσουν οι έχοντες την ανάλογη πρεμούρα στη χώρα μας, αλλά το πιθανότερο είναι πως οι περισσότεροι Ελλήνες πολίτες, πλην ενδεχομένως εκείνων της Βορείου Ελλάδος, ελάχιστα ασχολούνται με το ζήτημα της ονομασίας καθώς προέχει η δική τους, όχι και τόσο εύκολη καθημερινότητα που τους αφορά και που δεν αφήνει περιθώρια για άλλες σκέψεις.

ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ προέκυψε και ο… «Ξενοφών» και καθώς δεν είμαστε εξοικειωμένοι με τις καιρικές αλλαγές σε τέτοιο βαθμό, μάλλον αποσυντονιστήκαμε εντελώς και πού μυαλό για… Σκοπιανό!

***

ΕΚΤΟΣ από τον… «Ξενοφώντα» πάντως, υπάρχει και ο… Κωνσταντινέας που ως… τυφώνας μέσω συνεργατών του, όταν δεν θέλει ο ίδιος, εγκαλεί δημοσιογράφους, στην προκειμένη περίπτωση την Γεωργία Αναγνωστοπούλου.

ΓΝΩΣΤΟΣ για τον παρορμητικό του χαρακτήρα  ο κ.  Κωνσταντινέας, αλλά τώρα που είναι βουλευτής οφείλει να έχει άλλη συμπεριφορά, αν θέλει να τυγχάνει του στοιχειώδους σεβασμού από τους πολίτες.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ωστόσο είναι γενικότερο και δεν εστιάζεται μόνο στην περίπτωση Κωνσταντινέα.

ΑΛΛΩΣΤΕ είναι αρκετά τα περιστατικά αλαζονικής και συχνά βίαιης συμπεριφοράς και άλλων πολιτικών απ’ όλα τα κόμματα με πολλά παρατράγουδα και δεν αναφέρομαι στους Χρυσαυγίτες, που από μόνοι τους είναι  ειδική κατηγορία έτσι κι αλλιώς.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ την περιλάλητη πια συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα έγιναν, καλό θα είναι η Νομαρχιακή Μεσσηνίας να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους δημοσιογράφους για τα διαδραματισθέντα.

ΙΣΩΣ ακούγεται υπερβολικό, αλλά είναι η μόνη κίνηση που θα επιφέρει μια στοιχειώδη ισορροπία στις τεταμένες σχέσεις που τον τελευταίο καιρό αναπτύσσονται ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα και τα ΜΜΕ που θεωρεί ότι δεν είναι αρεστά προς αυτό.

ΟΣΟ γρηγορότερα το καταλάβουν, τόσο το καλύτερο.

***

ΦΙΛΟΔΟΞΗ πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμάτας να πραγματοποιήσει συνέδριο για το θαλάσσιο τουρισμό σε συνεργασία με την Ένωσή Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, αλλά όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ πάντως πως η μέχρι πρόσφατα επισκεψιμότητα κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι Καλαμάτας, δεν  απέδωσε σημαντικά οικονομικά οφέλη στην περιοχή.

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ πάντως αναμένεται με ενδιαφέρον.

***

Η ΕΞΕΛΙΞΗ που παρατηρείται στις πολιτικές σχέσεις Τατούλη-Μαντά μπορεί να ήταν αναμενόμενη και θα κριθεί τελικά στα δικαστήρια, αλλά είναι βέβαιο πως αυτή η εξέλιξη δεν τιμά κανέναν από τους δύο και τελικά αποβαίνει σε βάρος της πολιτικής που θέλουν να αντιπροσωπεύσουν με την πορεία τους στο δημόσιο βίο.

ΘΑ ΕΧΕΙ ενδιαφέρον να μάθουμε τι εννοούσε ο κ. Τατούλης με όλα αυτά περί «μαύρου χρήματος» που ανέφερε.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ εν όψει προεκλογικής περιόδου «χοντραίνει» επικίνδυνα και σίγουρα η όποια αξιοπιστία υπήρχε, εξανεμίζεται.

***

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ τη Μόρια παρότρυνε με άρθρο του ο Θανάσης Μαυρίδης τον Κυριάκο Μητσοτάκη και καλώντας τον να αποκαταστήσει την εικόνα της χώρας στο Εξωτερικό.

ΜΑΚΑΡΙ να ήταν τόσο εύκολο και να δινόταν άμεση λύση ώστε να έπαυε η ταλαιπωρία τόσων ανθρώπων, ωστόσο ο αρθρογράφος δεν έχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση να κάνει εκτός από τις γενικολογίες του τύπου «ανθρώπινα κλειστά κέντρα υποδοχής των προσφύγων».

ΔΕΝ ΞΕΡΩ τι ακριβώς εννοεί και ίσως να μη γνωρίζει ούτε ο ίδιος.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ την Αμυγδαλέζα, η απόσταση από τη Μόρια δεν είναι και τόσο μεγάλη δυστυχώς!

***

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού,  το μήνυμα του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, αλλά πάνω απ’ όλα προέχει να θυμόμαστε πως χωρίς τον ανθρώπινο παράγοντα, τουρισμός δεν υφίσταται.

ΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ λόγω ποικίλων δυσχερειών δεν μπορούν να κάνουν τουρισμό, οι «ψηφιακές πλατφόρμες» πάνε περίπατο!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ απ’ όλ’ αυτά όμως, ο τουρισμός αποτελεί για τη χώρα μας το σημαντικότερο οικονομικό αιμοδότη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποβαθμιστεί η σημασία του.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.