ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Για ποιες ενισχύσεις Συλλόγων μιλάει το υπουργείο Πολιτισμού;

0

ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ 2018 δημοσιεύθηκε από το ΥΠ.ΠΟ.Α. νέος τρόπος ενίσχυσης των Πολιτιστικών Φορέων για την δικαιότερη κατανομή των πόρων με έμφαση στην Περιφέρεια, καλώντας   όσους δημιουργήσουν πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις την θερινή περίοδο να υποβληθούν αιτήματα  έως 27 Απριλίου , προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη – έγκυρη αξιολόγηση και προσέξτε έλεγε η ανακοίνωση τα αιτήματα θα αξιολογούνται και οι απαντήσεις θα ανακοινώνονται εντός 45 ημερών από την υποβολή του αιτήματος.

Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΥΡΙΑΖΗ
προέδρου του Εξωραϊστικού Λαογραφικού Συλλόγου Σιδηροκάστρου   «Δημ. Κάκκαβας»

Να, λοιπόν, μια πρωτοβουλία, μια σωστή θέση και χειροκροτήσαμε το γεγονός που, δυστυχώς, έμεινε μόνο γεγονός, μόνο εξαγγελία και να είμαι σαφής. Αίτηση με αναλυτικό πρόγραμμα κατατέθηκε από τους πρώτους  αριθμ. Πρωτ. 120193/20-3-2018 δηλαδή μέσα στα πλαίσια της προθεσμίας που ήταν μέχρι 27-4-2018 εκδηλώσεις προγραμματισμένες Αύγουστος 2018 . Κάθε μήνα Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο, επισκεπτόμουν την αρμόδια υπηρεσία  Διεύθυνση Πολιτιστικών Δράσεων όλοι έψαχναν το αίτημα , το έβρισκαν με απάντηση ( είναι για εξέταση) κάποια φορά επισκέφτηκα την διευθύντρια της Διεύθυνσης κα Παπακωστοπούλου η οποία μου είπε να της στείλω και ένα email για υπενθύμιση . Εγινε και αυτό 2-6-2018, καμία απάντηση και εδώ. Τελευταία επίσκεψη Ιούλιος λέγοντας έφθασαν οι εκδηλώσεις θα ενισχυθούμε για να ανακοινώσουμε και την χορηγία.

Φυσικά τίποτα! Εγιναν οι εκδηλώσεις και με επιτυχία   Φεστιβάλ Δημοτικών Χορών, Αγώνες Δρόμου κ.λ.π. Και ερωτώ που είναι η απάντηση που έλεγαν σε 45 ημέρες έστω απορριπτική ( ίσως δεν επισκεφτήκαμε κάποιο κομματικό γραφείο) και για να κλείσω το θέμα τον Σεπτέμβριο επισκέφτηκα την Διεύθυνση , η αρμόδια υπάλληλος που είχε χρεωθεί τον φάκελο απουσίαζε, η αρμόδια διευθύντρια που είχα έρθει σε επαφή απουσίαζε, συνάντησα τον προϊστάμενο και μου λέει έτσι απλά (έχει απορριφθεί το αίτημά σας). Ετσι, λοιπόν, λειτουργεί και το σημερινό κράτος και αυτό που πειράζει είναι η κοροϊδία! Κύριοι, να ξέρετε και κάποιοι λίγοι που έχουμε μείνει ρομαντικοί στην προσφορά, βαρεθήκαμε και τελειώνουμε από τις δικές σας απρογραμμάτιστες εξαγγελίες. Μία ανακοίνωση -απολογισμό πόσα χρήματα εδόθησαν για χορήγηση Πολιτιστικών εκδηλώσεων, σε ποιους και σε τι προγράμματα, δεν θα έβλαπτε…

Comments are closed.