ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο ίδιο έργο θεατές!

0

ΕΝΤΟΝΑ απασχόλησε τις τελευταίες μέρες την κοινή γνώμη και κατά συνέπεια τον τοπικό και πανελλήνιο Τύπο, το επεισόδιο μεταξύ οπαδών(;) της  Μαύρης Θύελλας με το διακριτικό τίτλο bulldogs (σκυλιά)  και του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα. Δηλώσεις κομμάτων, δηλώσεις βουλευτών και πολιτικών που συλλήβδην  καταδίκασαν την αήθη επίθεση εναντίον του κυβερνητικού βουλευτή.

Του ΠΕΤΡΟΥ ΤΣΩΝΗ

Το κυβερνών κόμμα εκμεταλλευόμενο άκρως το γεγονός κατήλθε στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα με το βαρύ του πυροβολικό, τον γραμματέα του Πάνο Σκουρλέτη, τους υπουργούς Αλέξη Χαρίτση και Γιώργο Κατρούγκαλο και τους βουλευτές του νομού για να επικοινωνήσουν το θέμα στην κοινή γνώμη.

Κάλεσαν, λοιπόν, τους δημοσιογράφους των Τοπικών Μέσων σε συνέντευξη Τύπου, ενώ στη συνέχεια τους φίλους του κόμματος σε πολιτική εκδήλωση.

Έχοντας τριάντα συναπτά έτη πείρα στην πολιτική ζωή του τόπου δεν προσήλθα στη συνέντευξη Τύπου. Δεν προσήλθα γιατί ήξερα ακριβώς τι θα γίνει.

Όχι γιατί είμαι μάγκας ή έξυπνος αλλά γιατί το έργο το έχω δει αρκετές φορές στο παρελθόν.

Το έργο το είδα επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, το έργο το είδα ακόμη και επί κυβερνήσεων Ν.Δ.

Καλούμε σε συνέντευξη Τύπου τους τοπικούς δημοσιογράφους  καλούμε όμως και καμιά πενηνταριά οπαδούς του κόμματός μας.

Τι θέλουμε να κερδίσουμε; Απλώς το εκφοβισμό των δημοσιογράφων που σε κάθε «σκληρή» ερώτηση, δέχονται τα δολοφονικά βλέμματα ή τις συγκαλυμμένες  ή φανερές παρατηρήσεις των εγκαθέτων που δεν δέχονται μύγα στο σπαθί τους.

Ήλπιζα ότι με την κυβέρνηση του  Αλέξη Τσίπρα αυτό δε θα συμβεί, πλανήθηκα πλάνη μεγάλη.

Μπορεί εγώ να πλανήθηκα δικαιώθηκε όμως ο μεγάλος διανοητής Πωλ Βαλερύ (1871 – 1945) ο οποίος είχε γράψει τα εξής : «Η Εξουσία χωρίς αυθαιρεσία δεν έχει γοητεία».

Υ.Γ. 1 : Το φαινόμενο μπορεί να επαλειφθεί όταν οι δημοσιογράφοι αποφασίσουν να αποχωρίσουν ομαδικώς από τέτοιες “συνεντεύξεις” Τύπου.

Υ.Γ. 2 : Αφιερωμένες αυτές οι λίγες σκέψεις στους φίλους μου Ηλία και Βασίλη που άδολα και αγνά συμμετείχαν σ’ αυτήν την κακοστημένη παράσταση.

Comments are closed.