ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Ζορμπάς» καιρός και άλλα θέματα

0

Ο «ΖΟΡΜΠΑΣ» πέρασε ως κυκλώνας, χόρεψε το συρτάκι του και έφυγε αφήνοντας πίσω του ζημιές σε αγροτικές και άλλες υποδομές.

ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ μέρα μετράνε ήδη τις ζημιές οι παθόντες και περιμένουν ενίσχυση από τους αρμόδιους. Για να δούμε τι θα δούμε και πόσο γρήγορα θα γίνουν αυτά που είναι να γίνουν.

***

ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ δύο διαφορετικών κόσμων στην επόμενη μέρα της κρίσης, έκανε λόγο στη συνέντευξή του στο «Εθνος» ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

ΕΙΝΑΙ εύκολο να λέγεται, ωστόσο εν προκειμένω διόλου πειστική δεν είναι αυτή η άποψη.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μία πλευρά και οι υπόλοιποι από την άλλη.

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ να ήταν, χάθηκε προ πολλού.

ΤΩΡΑ καλώς ή κακώς, θα πορευτούμε έτσι όπως η συγκυρία επιτάσσει και περιθώρια για ψευτοδιλήμματα δεν υπάρχουν.

***

Η ΛΕΣΧΗ Ανάγνωσης που δημιούργησαν η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας και η Ενωση Μεσσήνιων Συγγραφέων, είναι γεγονός και θα λειτουργεί κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα ώρα 7 μμ. στον 4ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ενδιαφέρουσα ασφαλώς και εξωστρεφής και ελπίζουμε στην υποστήριξη της.

***

Η «ΜΠΟΥΚΑΔΟΥΡΑ» συνεχίζει τις Δευτέρες τις προβολές ντοκιμαντέρ και  οι φίλου του είδους αυτού, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ταινίες.

ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ πλέον λόγω καιρικών συνθηκών γίνονται στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος.

***

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ στα Σκόπια για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών έβγαλε νικήτρια την αποχή και τώρα ο Ζάεφ θα πάει σε εκλογές.

ΔΙΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ οι ειδήμονες που τον χαρακτηρίζουν κιόλας πολύ «τσαμπουκαλεμένο».

ΤΟ ΜΟΝΟ που επιβεβαίωσε η διαδικασία του δημοψηφίσματος, είναι ότι το ζήτημα παραμένει ανοιχτό και η όποια λύση του μετατίθεται.

ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ αυτή την εξέλιξη κερδίζει χρόνο και η ελληνική κυβέρνηση και μένει να δούμε πως θα τον αξιοποιήσει.

ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση πάντως χρειάζεται να ειπωθεί για άλλη μια φορά πως το Σκοπιανό αν δεν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αυτή τη φορά, θα γυρίσει μπούμερανγκ για την ελληνική πλευρά που ήδη έχει χάσει πολύτιμο χρόνο.

***

ΤΟ ΝΑ «ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ» στο ΚΙΝ.ΑΛ. για να στηρίξουν ή όχι τον Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι περιττή πολυτέλεια σε ένα κόμμα που ακόμα δεν έχει μαζέψει τα κομμάτια του, ούτε και επουλώσει τις πληγές του από τις πολλαπλές απώλειες που έχει υποστεί όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζει να υφίσταται.

ΝΕΑ πρόσωπα έχουν ήδη υπάρξει αλλά αν προχωρήσουν με νοοτροπίες του παρελθόντος, τότε σύντομα θα εγκλωβιστούν σε αυτές.

ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ πάντως στην προκειμένη περίπτωση οι διαφωνίες και οι αψιμαχίες για στήριξη ή όχι στον Τατούλη δεν είναι και η καλύτερη κατάσταση για την ΚΙΝ.ΑΛ.

***

ΑΠΕΡΓΙΑ πανελλαδικής εκτάσεως σήμερα από τους εργαζόμενους στους συλλόγους και σωματεία στις δομές «Βοήθεια στο Σπίτι».

ΘΑ ΓΙΝΕΙ πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών όπου θα επιδιωχθεί και συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Αλέξη Χαρίτση.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ζητούν την υλοποίηση των δεσμεύσεων που η κυβέρνηση  είχε αναλάβει απέναντί τους.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ καθόλου βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα σπεύσει να υλοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων.

ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση  πάντως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» χρειάζεται να ενισχυθεί για να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όσους το έχουν ανάγκη ως ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ηλικιωμένοι και ΑμεΑ.

ΣΕ ΜΙΑ κοινωνία που θέλει να θεωρείται πολιτισμένη και φυσικά ανθρώπινη, η μέριμνα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, επιβάλλεται να βρίσκεται σε πρώτη προτεραιότητα.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ θα πρέπει να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα αιτήματα των εργαζομένων για τη «Βοήθεια στο Σπίτι», αν θέλει να εξακολουθήσει να ισχυρίζεται ότι διαθέτει κοινωνικό πρόσωπο.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.