ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Ζωή Πετροπούλου στην εκπομπή ERT OPEN για τη δίωξή της: Αντιστάθηκα στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας στο Δήμο Τριφυλίας!

0

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «Στη δουλειά και στον αγώνα», που μεταδίδεται από το ραδιόφωνο της ΕΡΤ open, μίλησε η προϊσταμένη Καθαριότητας του Δήμου Τριφυλίας Ζωή Πετροπούλου και εξήγησε τους λόγους της «πολιτικής της δίωξης».

Η έρευνα και η αντίσταση ενός εργαζομένου έναντι των αυταρχικών και ύπουλων μεθόδων της δημοτικής Αρχής που από τη μια σε διώκει και από την άλλη προσπαθεί να σε στιγματίσει, δε «θάβονται» στα σκουπίδια και στους παράνομους ΧΑΔΑ που… αναπτύσσει η δημοτική Αρχή Τριφυλίας!

Ο λόγος για την τέως προϊστάμενη Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Τριφυλίας, Ζωή Πετροπούλου, την οποία η δημοτική αρχή αντικατέστησε και μετακίνησε αιφνιδίως στη Διεύθυνση ΚΕΠ.

Όπως αποκάλυψε η διωκόμενη υπάλληλος, η δημοτική Αρχή, στην προσπάθειά της να ιδιωτικοποιήσει τα σκουπίδια, πρώτα απαξίωσε τον τομέα της καθαριότητας, ανακύκλωσης απορριμμάτων και περιβάλλοντος και πρασίνου, προκειμένου να δημιουργήσει κακή εικόνα στους πολίτες, ώστε να αποδεχθούν πιο εύκολα τον εργολάβο στον τομέα.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑ

«Σε αυτά τα σχέδιά τους, αντιστάθηκα και δεν εκτέλεσα κατά παραγγελία μελέτη ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής των απορριμμάτων. Αντιθέτως, εκπόνησα μελέτη με την οποία αποδεικνυόταν η βιώσιμη λειτουργία της υπηρεσίας από τους εργαζομένους του δήμου. Και κατά συνέπεια, το συμφέρον της κοινωνίας και των δημοτών από οικονομική και κάθε άλλη άποψη», υπογραμμίζει η Ζ. Πετροπούλου.

«Δε φοβάμαι, κρατάω το κεφάλι ψηλά. Προσπαθούσα να λειτουργήσω μέσα στο πνεύμα και στο γράμμα του νόμου, και οι προσπάθειές μου γίνονταν μέσα από εισηγητικά έγγραφα που στόχευαν να παράγει έργο η υπηρεσία χρήσιμο προς τους δημότες. Ταυτόχρονα, έκανα προσπάθειες ευαισθητοποίησης των πολιτών για τα συγκεκριμένα ζητήματα. Βασικότατος πυλώνας όλων των παραπάνω προσπαθειών μου ήταν το περιβάλλον και η διαφύλαξή του». καταλήγει σύμφωνα με τον ιστότοπο ergasianet.

Γ.Μπ.

 

Comments are closed.