ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εντάσεις και εκτροπές στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

0

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ»

«ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ το Περιφερειακό Συμβούλιο να μείνει μακριά από εντάσεις και κάθε είδους εκτροπές και σκοπιμότητες καθώς προχωράμε προς τις εκλογές. Υπάρχουν σοβαρά θέματα προς αντιμετώπιση και επίλυση και χρειάζεται από όλους αυτοσυγκράτηση, υπερβάσεις και σύνθεση απόψεων». Αυτό τονίζεται σε κείμενο-παρέμβαση από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Πελοπόννησος Πρώτα». Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

«Ολισθαίνει το Περιφερειακό Συμβούλιο όταν με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής συνεχίζονται οι αήθεις και απαράδεκτες επιθέσεις σε περιφερειακούς συμβούλους, ακόμη και σε πρώηνκαι νυν συνεργάτες της. Τελευταία επιλέγεται και η μέθοδος επίθεσης σε στελέχη άλλων φορέων που τυγχάνει να έχουν διαφορετική άποψη. Αυτή η κακή επικοινωνιακή επιλογή της Περιφερειακής Αρχής που σκοπό έχει μόνο τις εντυπώσεις, υποβαθμίζει τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων, υποτιμά τα σοβαρά ζητήματα που μας απασχολούν και υποσκάπτει τη λύσητους.

ΚΥΚΛΩΝΑΣ «ΖΟΡΜΠΑΣ»
Μετά το πέρασμα του κυκλώνα «Ζορμπά» από την Περιφέρειάμας, δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα και υπάρχει ανάγκη λήψης αποφάσεων σε υπηρεσιακό και πολιτικό επίπεδο. Κάθε σχετική πρόταση για ενημέρωση και παρέμβαση, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται αρνητικά. Δυστυχώς έτσι αντέδρασε η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου αποκλείοντας κατ’ αρχάς τον διάλογο στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας. Αρκέστηκε σε μια πρώτη ενημέρωση για την κατάσταση στις Περιφερειακές Ενότητες. Πιστεύουμε, όπως και το ζητήσαμε, ότι το θέμα πρέπει να επανέλθει συντεταγμένα και με όλα τα στοιχεία στην επόμενη συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ.ώστε να εξαχθούν τα απαραίτητα συμπεράσματα και να ληφθούν χρήσιμες αποφάσεις.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.»
Οδεύοντας προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές όλο και περισσότερες δράσεις της Περιφέρειας ανατίθενται στην Αναπτυξιακή «Πελοπόννησος Α.Ε.». Έχουμε καταγγείλει τη λειτουργία της, μιας και από αυτήν έχουν αποκλειστεί όλοι πλην της πλειοψηφίας. Φτάσαμε στο σημείο ακόμη και μελέτες και έργα στα οποία οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν μεγάλη εμπειρία και αποτελεσματικότητα (οδικά, αντιπλημμυρικά, αρδευτικά κ.ά.) να γίνονται από την Α.Ε. Στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο εγκρίθηκε το ποσό του 1.010.000 ευρώγια τη σήμανση και βελτίωση όλων των μονοπατιών της Πελοποννήσου,ένα έργο χρήσιμο και απαραίτητο, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζεται πώς και από ποιουςθα γίνει. Οι δράσεις της Πελοπόννησος Α.Ε. υπολείπονται του δημοσίου ελέγχου και αυτό θα έπρεπε να απασχολεί όλες τις πτέρυγες του Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΣΕ ΟΔΙΚΟ ΕΡΓΟ!
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποφάσισε να κατασκευάσει μέρος του δρόμου που συνδέει την Κάτω με την Άνω Βέργα Καλαμάτας. Έργο χρήσιμο για την περιοχή που όμως αντιμετωπίζεταιαποσπασματικά με προχειρότητα καιμε κατατμήσεις. Είχε φτιαχτεί ανάντι ένα τμήμα του δρόμου παλαιότερα και τώρα στο υπολειπόμενο μέρος του, σε μήκος περίπου 3 χλμ, θα εμπλακούν οι υπηρεσίες και του Δήμου και της Περιφέρειας! Υπογραμμίζουμε ως αρνητικό γεγονός το ότι η συμμετοχή της Περιφέρειας σε αυτό το οδικό έργο θα γίνει με το ποσό των 300.000 ευρώ από πόρους όμως που προβλέπονται για αντιπλημμυρικά έργα! Και αυτό γίνεται λίγες ώρες μετά το πέρασμα του κυκλώνα «Ζορμπά» και τις επιπτώσεις του στην περιοχή μας. Ωστόσο, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο ευαίσθητο αυτό κομμάτι του Ταϋγέτου, στην προστασία του περιβάλλοντος (δασική περιοχή) και στη λειτουργία των ρεμάτων».

Comments are closed.