ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ομαδικά πυρά κατά της Δημοτικής Αρχής για τη καθαριότητα και το Μάραθο!

0
Παρά τις καταγγελίες και διαμαρτυρίες των κατοίκων η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, αλλά και η Περιφέρεια Πελοποννήσου σιωπούν ένοχα για την παράνομη χωματερή στο Αλιμάκι, που δέχεται (με το αζημίωτο;) μέχρι και ιδιωτικά σκουπίδια. Ο δήθεν αποκατεστημένος ΧΑΔΑ άραγε έχει παραδοθεί επισήμως και πιστοποιηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου;

ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΠΝΙΓΜΕΝΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

ΟΜΑΔΙΚΑ πυρά δέχθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και η Δημοτική Αρχή από την ελάσσονα αντιπολίτευση για τις τοποθετήσεις περί έργων που έρχονται και… επανέρχονται, ενώ την κατάσταση στα κοινοτικά διαμερίσματα είχαν θίξει μέχρι οι συμβασιούχοι!

Με αφορμή την συζήτηση για την προγραμματική σύμβαση για το αλιευτικό καταφύγιο Μαράθου που υπερψηφίστηκε-παρά τις πολιτικές κορώνες με άδειασμα κατά της περιφέρειας Πελοποννήσου-μια αποστροφή του λόγου προκάλεσε πολιτική θύελλα. Καθυστερημένος όντως ερχόμενος στην αίθουσα ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος τόνισε ότι “φυσικά και θα έρθει δεύτερη φορά, μπορεί να έρθει και τρίτη (εννοεί το θέμα του αλιευτικού), όπως κι όλα τα θέματα έρχονται και δεύτερη φορά, έρχονται και τρίτη. Γιατί είμαστε οκτώ μήνες πριν από τις εκλογές γιατί όλα τα θέματα «πρέπει» να ξανάρχονται και να συντηρούνται…”.

ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 

Η επικεφαλής της ριζοσπαστικής κίνησης Γιάννα Μαραβελή για την “λογική του κ. Τσίγγανου”  είπε ότι: “αποτελεί κυνική ομολογία θα μου επιτρέψετε να πω, γιατί θεωρώ ότι είναι ανεπίτρεπτο να έρχεται στο Σώμα αντιδήμαρχος και να υποστηρίζει ότι τα ίδια έργα είναι λογικό να έρχονται και να ξανάρχονται, επειδή είμαστε σε προεκλογική περίοδο”. Για να προσθέσει ότι “δηλαδή τότε δικαίως ρωτάμε γιατί καθυστερούν τα stage, μήπως για να γίνουν οι προσλήψεις προεκλογικά και να το καρπωθείτε”;  Απαντώντας στον κ. Τσίγγανο δήλωσε ότι “όποια ένταση δεν υπάρχει για άλλο λόγο πέρα του γεγονότος ότι δεν πήραμε σαφή απάντηση (για το αλιευτικό), αυτό που έχω να πω είναι ότι η Περιφερειακή αρχή εμπαίζει τον Δήμο Τριφυλίας, ο Δήμος δέχεται τον εμπαιγμό από την περιφέρεια και το χειρότερο είναι αυτός ο εμπαιγμός μετακυλίεται στους κατοίκους”.

ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ …ΧΑΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ!

Ο Σαράντος Κουκούμης τόνισε (απαντώντας στην πλειοψηφία) ότι “η Δημοτική αρχή με τον αντιδήμαρχο θέλουν να κουνήσουν κάποιες… χάντρες στους ιθαγενείς για να πάρουν πάλι τα ψηφαλάκια, αλλά πολύ φοβάμαι ότι κι αυτό το έργο (αλιευτικό) θα έχει την ίδια τύχη με το Γαργαλιάνοι-Βάλτα καθώς έρχονται από το Δήμο με προχειρότητα όπως πάντα και θα επανέλθουν με άλλες δικαιολογίες”. Υπογράμμισε ότι “Περιφέρεια και Δήμος πρέπει να δώσουν προτεραιότητες για τα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος. Πως αλλάζουν πορεία οι πόροι, λες και τα χρήματα είναι μαρουλόφυλλα”.

Νωρίτερα πάντως με αφορμή το θέμα της καθαριότητας η εκπρόσωπος των συμβασιούχων- παρατασιούχων στην καθαριότητα δήλωνε ότι “τα χωριά βρωμάνε και δεν είναι μόνο τα αστικά κέντρα που θέλουν αποκομιδή των σκουπιδιών”. Το θέμα της καθαριότητας, πάντως, καθώς και το ερώτημα πού πάνε τα σκουπίδια τίθενται πλέον από όλους, ενώ το έχουν θίξει αρκετές φορές και σύμβουλοι της συμπολίτευσης, τόσο για παραλιακές ή τουριστικές περιοχές όσο και στα μηχανήματα, καθώς δεν έχουν προστεθεί νέα καινούργια απορριμματοφόρα στο στόλο του Δήμου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ 

Comments are closed.