ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Κατσίβελας σιωπά για τη Μαραθούπολη αλλά οι αντιδήμαρχοι δεν… μάσησαν!

0

Μια παλιότερη φωτογραφία… προφητική: Κατσιβέλας, Αδρακτάς και Τσίγγανος στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Είχαν άραγε στο «μενού» εκείνης της συνάντησης και το καταφύγιο Μαραθούπολης;  Πάντως τώρα Αδρακτάς και Τσίγγανος δεν… μάσησαν και είπαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως γράψαμε χθες, τα του Καίσαρος… για τον Τατούλη και τα λάθη της Περιφέρειας. Απλώς ο δήμαρχος Τριφυλίας… χορεύοντας με τη  σιωπή, προκαλεί απορία στους Τριφύλιους που αδυνατούν να εξηγήσουν τη στάση του!

Λοιπόν, τα πράγματα ξεκαθαρίζουν σιγά-σιγά σχετικά με το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης και την πρόταση που υπεβλήθη (έτσι όπως υπεβλήθη στο πρόγραμμα Αλιείας) από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η «Φ» επιβεβαιώνεται πλήρως και σε όλα τα επίπεδα.

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας,  απόντος του δημάρχου Παν. Κατσίβελα, ήταν ενδεικτική του γεγονότος ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου με επικοινωνιακά τρικ προσπάθησε όχι μόνο να καλύψει λάθη, παραλείψεις και καθυστερήσεις, αλλά να… φορτώσει ευθύνες στα τοπικά ΜΜΕ μια δήθεν «πολιτικό φραμπαλά», καθώς και για αντιπολιτευτική διάθεση τοπικούς φορείς και παράγοντες που «τσίμπησαν» από την κριτική των ΜΜΕ και κινητοποιήθηκαν διεκδικώντας την άμεση υλοποίηση του σημαντικού για την Τριφυλία έργου.

Τελικά όμως για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι στην πολιτική το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και ότι τα επικοινωνιακά τρικ, αν δεν έχουν μέτρο και στόχευση, καταλήγουν μπούμερανγκ…

Τώρα που αποδεικνύεται και με δηλώσεις των «συμβαλλομένων» ότι υπάρχουν ελλείψεις στο φάκελο, η Περιφέρεια σιωπά μεγαλοπρεπώς και όχι για πρώτη φορά, με το δήμαρχο Τριφυλίας να ακολουθεί την Περιφέρεια (και) στη σιωπή! Τόσο έχει γοητευτεί(;) ο δήμαρχος Τριφυλίας από το «όραμα Τατούλη», όταν πλέον και αντιδήμαρχοί του και σύσσωμη η αντιπολίτευση, βλέπουν ότι η Περιφερειακή Αρχή παίζει προεκλογικά παιχνίδια με το αλιευτικό καταφύγιο της Μαραθούπολης;

Επίλογος: Όλοι θέλουν να γίνει το έργο και εκφράζουν την ίδια αγωνία που μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος της Μαραθούπολης Γιώργος Μίγγας: «Ελπίζουμε να μην μας κοροϊδέψουν…», είπε χαρακτηριστικά.

Κοντός ψαλμός αλληλούια, λέμε εμείς, αφού απ’ ότι φαίνεται δύσκολα θα «προκάμει» η Περιφέρεια να συμπληρώσει το φάκελο και να επιτύχει την έγκριση της πρότασης και τη χρηματοδότηση του έργου πριν τις εκλογές! Μακάρι να διαψευστούμε και το έργο να δρομολογηθεί έγκαιρα και να υλοποιηθεί ανεμπόδιστα!

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

 

Comments are closed.