ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σχόλια στην επικαιρότητα

0

ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΗ χαρακτηρίζουν την Περιφέρεια στην Τριφυλία οι δημοτικοπαράγοντες σε ό,τι αφορά τον φάκελο για το Μάραθο και αναμένονται απαντήσεις που χρειάζεται να είναι πειστικές, τώρα που η αξιοπιστία της Περιφερειακής Αρχής βρίσκεται σε καθοδική πορεία.

ΤΟ ΛΟΓΟ τώρα έχει Μποζίκας για περαιτέρω ενημέρωση, που σίγουρα κάτι περισσότερο από μένα γνωρίζει στο συγκεκριμένο ζήτημα.

***

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ σπατάλη χρημάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είναι καινούργιο, απλώς τον τελευταίο καιρό έρχεται ολοένα και εντονότερα στο προσκήνιο, ιδιαίτερα ότι υφίστανται προκλητικές σπατάλες, όπως αυτές που αναφέρθηκαν και στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας.

ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση αυτή η υπόθεση θα έχει μεγάλη συνέχεια όσο θα πλησιάζει ο χρόνος των αυτοδιοικητικών εκλογών.

***

ΤΑ ΠΕΡΙ «μαύρου χρήματος» που οδήγησαν στα δικαστήρια Μαντά κατά Τατούλη δεν θα είναι χωρίς επιπτώσεις.

ΚΑΙ για τους δύο πάντως οι εντυπώσεις των πολιτών δεν είναι οι καλύτερες και το συγκεκριμένο γεγονός είναι ένα ακόμα πλήγμα στην ήδη τρωθείσα αξιοπιστία τους.

***

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ δεν συμψηφίζεται, δηλώνει ευθαρσώς ο Μάκης Λεβέντης με άρθρο του χθες στη «ΦΩΝΗ» για τα λεχθέντα στη συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το επεισόδιο κατά Κωνσταντινέα.

ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ βέβαια και αλίμονο αν τα βάλουμε όλα στην ίδια ζυγαριά, τότε θα χάσουμε κάθε νόημα που έχει η σύγκρουση που χρειάζεται να υπάρχει με το φασισμό.

ΣΕ ΣΧΕΣΗ πάντως με τη φραστική έξαρση στη συνέντευξη Τύπου, οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ το χειρίστηκαν λάθος, αφού οι πολλοί δεν απομόνωσαν ως όφειλαν τους λίγους μπαχαλάκηδες και όπως επεσήμανα προ ημερών, κατάφεραν δυστυχώς να εκθέσουν τον πολιτικό χώρο τον οποίο στηρίζουν.

ΚΑΤΑ τα άλλα το άρθρο του Μάκη Λεβέντη είναι εξαιρετικό θεωρώ.

***

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ της Διεθνούς Ημέρας Μη Βίας και πολύ σωστά, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί περιορίζεται μόνο στις γυναίκες και τα παιδιά.

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ είναι γενικότερο και φυσικά αφορά και τους άνδρες.

Η ΒΙΑ ποτέ δεν είναι για καλό και χρειάζεται να είναι καταδικαστέα σε κάθε περίπτωση.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ πάντως το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καλαμάτας, επιτελεί ήδη σημαντικό έργο και ας μην είναι ακόμα όσο κατανοητή χρειάζεται η σημασία του.

***

ΓΙΑ 4 χαστούκια από τους Σκοπιανούς, κάνει λόγο ο Γιώργος Παπαδόπουλος –Τετράδης, σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε και στη «ΦΩΝΗ» στο χθεσινό φύλλο, ωστόσο τα πράγματα είναι περισσότερο περίπλοκο απ’ όσο φαίνονται.

ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ, αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα και την αποχή του πρόσφατου δημοψηφίσματος, «κόλλησε» για άλλη μια φορά και η πιθανολογούμενη λύση απομακρύνθηκε και πάλι.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ αυτούς που πανηγυρίζουν στην ελληνική πλευρά, προφανώς γι’ αυτό που νοιάζονται είναι το μικροκομματικό πολιτικό τους συμφέρον και είναι δυστυχώς λυπηρή αυτή η διαπίστωση.

***

Ο ΤΑΫΓΕΤΟΣ και ο Νέδοντας εκπέμπουν διαρκές SOS, τονίζει σε όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση ο Μανώλης Μάκαρης, αλλά ως φαίνεται σε ώτα μη ακουόντων.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ασφαλώς η ενεργοποίηση όλων μας για καθαρό Ταΰγετο και Νέδοντας και φυσικά χωρίς παραταξιακές και σε άλλες παρωπίδες.

***

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον Γιάννη Μπαρμπετσέα από τη Στούπα που διαμαρτυρήθηκε για την άθλια αντιμετώπιση που είχε στο βίντεο του Alpha.

ΜΠΡΑΒΟ του ακόμα που διαμαρτυρήθηκε για όσους τον λοιδώρησαν διαδικτυακά.

ΕΧΕΙ κότσια και το απέδειξε. Εύγε!

***

ΠΕΡΑ από οποιαδήποτε διάθεση απαξίωσης ή προοπτική πολιτικής εμβάθυνσης του ρόλου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που θα αφορά και την Πελοπόννησο, είναι  σημαντική πρωτοβουλία αν αξιοποιηθεί κατάλληλα.

ΠΡΟΣ το παρόν πάντως αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό και για ποιο λόγο αναζητήστε την απάντηση στην πλευρά Τατούλη και στις κατά καιρούς μεγαλοστομίες του περιφερειάρχη. Αυτά!

Θανάσης Παντές

Comments are closed.