ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανοιξε τις πόρτες της στο κοινό η έκθεση «Πελοπόννησος 2018» στην Κόρινθο

0

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ, προχθές βράδυ, στην πλατεία του λιμανιού της Κορίνθου, τα εγκαίνια της έκθεσης «Πελοπόννησος 2018», που οργανώνουν  τα Επιμελητήρια της ενιαίας Πελοποννήσου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στην λαμπρή, υπαίθρια τελετή των εγκαινίων, παρευρέθηκε ο υπουργός Επικρατείας, κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης (ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού), ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Τσόγκας, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Γιώργος Δέδες, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χαράλαμπος Κασίμης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος της Κορίνθου, Αλέξανδρος Πνευματικός, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Φάνης Κουρεμπές, οι βουλευτές του Νομού Κορινθίας, οι αντιπεριφερειάρχες, οι δήμαρχοι άλλων περιοχών (από την Καλαμάτα ο Παναγιώτης Νίκας), οι περιφερειακοί και οι δημοτικοί σύμβουλοι, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Χρίστος Δήμας, ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης, οι εκπρόσωποι της κεντρικής ένωσης των Επιμελητηρίων, οι εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης των δήμων, οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, οι παράγοντες θεσμικών και παραγωγικών φορέων και τάξεων, η εκκλησία και φυσικά, οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, το Λιμενικό, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και πλήθος κόσμου.

Στην έκθεση, συμμετέχουν 200 εκθέτες.

Την δράση υποστηρίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον περιφερειάρχη Π. Τατούλη να απευθύνει σχετικό χαιρετισμό κατά την τελετή των εγκαινίων που έκλεισε η Ντίνα Νικολάκου, πριν την εκτόξευση των πυροτεχνημάτων!

Την έκθεση, συνδιοργανώνουν επτά  επιμελητήρια της Πελοποννήσου (Αργολίδα, Αχαία, Ηλεία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, ενώ το Επιμελητήριο Αρκαδίας δεν συμμετέχει αλλά στηρίζει τη διοργάνωση).

Η έκθεση διοργανώνεται για τρίτη φορά (η πρώτη στην Τρίπολη και η δεύτερη στην Αργολίδα).

Το σημαντικό για την πελοποννησιακή οικονομία γεγονός, τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ η έκθεση υποστηρίζεται και από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και από τον οικοδεσπότη Δήμο της Κορίνθου.

Στόχοι της έκθεσης είναι:

  • Η ανάδειξη και η προβολή της οικονομικής δράσης της Πελοποννήσου
    · Η προώθηση των προϊόντων σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού
    · Η τόνωση της αγοράς με την σύναψη εμπορικών συμφωνιών
    · Η αύξηση της τουριστικής κίνησης απ’ την προσέλευση και την διακίνηση των εμπορικών αντιπροσώπων και των επισκεπτών
    · Η γνωριμία και η επικοινωνία όλων των επιχειρηματιών της Πελοποννήσου, με στόχο την ανίχνευση των μελλοντικών συνεργασιών.

Παράλληλα, αυτές τις ημέρες μέχρι και την Κυριακή, θα διεξαχθούν πολλές ημερίδες και συζητήσεις για διάφορα θέματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη.

Επίσης, θα παρουσιαστεί και ένα σημαντικό καλλιτεχνικό και πολιτιστικό πρόγραμμα.

Αξίζει να τονιστεί, ότι, με απόφαση των διοργανωτών, θα υπάρξει στην είσοδο της έκθεσης, συμβολικό εισιτήριο (1 ευρώ), όπου και θα δοθεί για τις ανάγκες αυτών, που υπέστησαν σοβαρές ζημιές απ’ το πρόσφατο καιρικό φαινόμενο που έπληξε την Κορινθία.

Την παρουσίαση της τελετής έναρξης, πραγματοποίησε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Νίνα Κασιμάτη.

  • Την τελετή εγκαινίων της έκθεσης μετέδωσε ζωντανά η περιφερειακή τηλεόραση Best, της οποίας το περίπτερο, που δεσπόζει στην έκθεση γίνεται καθημερινά πόλος έλξης και υπάρχουν καθημερινά ζωντανές συνδέσεις και δηλώσεις εκθετών, θεσμικών εκπροσώπων, Επιμελητηρίων, Αυτοδιοίκησης και κεντρικής πολιτικής σκηνής.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

 

Comments are closed.