ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σχόλια στην επικαιρότητα (2)

0

ΛΥΣΗ για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» από τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση με 3.000 μόνιμες προσλήψεις όπως ήδη ανακοινώθηκε.

ΤΩΡΑ αν αυτές οι προσλήψεις θεωρηθούν προεκλογικού χαρακτήρα από την αντιπολίτευση, θα σας γελάσω.

ΑΝ ΠΑΝΤΩΣ δίνουν όντως λύση σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, ας θεωρηθούν και προεκλογικές προσλήψεις.

ΑΛΛΩΣΤΕ δεν θα είναι οι πρώτες ούτε από αυτούς, ούτε και από τους προηγούμενους κυβερνώντες.

***

ΜΕΓΑΛΕΙΑ πάλι στην αισιόδοξη πόλη των ονειρικών ιβίσκων αφού την άλλη Παρασκευή θα έρθει ο πρόεδρος της Γερμανίας αποδεχόμενος πρόσκληση του Ελληνα ομολόγου του.

ΠΟΙΟΣ τον πιάνει πάλι το δήμαρχο που ήδη ετοιμάζεται για πλακέτες και άλλα σχετικά καθώς και εκφωνήσεις λόγων.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ σε εξαιρετική οργάνωση της όλης διαδικασία γιατί τον Γερμανό πρόεδρο θα συνοδεύουν και εκπρόσωποι των γερμανικών ΜΜΕ και ο νοών νοείτω.

***

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ Συμβούλιο Καλαμάτας συζητούν ακόμα αν θα μείνει ή θα φύγει το Στρατόπεδο με τους Μπρεδήμα-Νίκα να ανταλλάσσουν απόψεις.

ΑΥΤΗ τη φορά η τοποθέτηση του δημάρχου ήταν πολύ κοντά στη ρεαλιστική προσέγγιση του ζητήματος και μένει να δούμε αν ο χρόνος τον επαληθεύσει.

 ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ Καλαμάτας πάντως όπως το ξέραμε δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης, παρά μόνο για τους μικροπολιτικάντηδες που το επικαλούνται για τους δικούς τους λόγους.

***

ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ οι πολίτες κρατάνε «μικρό καλάθι» για τις εξαγγελίες που έκαναν οι πολιτικοί αρχηγοί στη ΔΕΘ και καλά κάνουν βέβαια, ύστερα από τόσα που έχουν ακούσει και δεν έχουν γίνει.

ΕΝΤΟΝΗ η απογοήτευσή τους που καταγράφηκε και στο ρεπορτάζ που έκανε στο χθεσινό φύλλο της «ΦΩΝΗΣ» ο Γιάννης Μποζίκας.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ πάντως περί άλλων ακόμα τυρβάζουν όπως το συνηθίζουν.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ τι κάνουν είναι το ζήτημα και πως αντιδρούν.

***

«ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ στην Τέχνη» απόψε στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας όπου θα συνυπάρξουν τα εικαστικά, η μουσική και ο χορός.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ την έκθεση αυτή να επισημάνουμε για άλλη μια φορά πως καλό θα είναι  ο υπεύθυνος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου να διοργανώσει ένα εικαστικό γεγονός με τη συμμετοχή ντόπιων δημιουργών. Ας το σκεφτεί και ας τους καλέσει για συνεργασία.

ΔΕΝ ΠΑΥΩ να αναρωτιέμαι πάντως αν ζητάω πολλά!!

***

ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ εθνικιστές «έσωσαν» τον Καμμένο, επισημαίνει σε άρθρο του στο Protagon.gr ο Γιώργος Καρελιάς, σημειώνοντας ακόμα πως το πρόβλημα θα το κληρονομήσει η επόμενη κυβέρνηση.

ΑΝ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ή όχι ο Καμμένος, είναι αδιάφορο βεβαίως.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ είναι ότι τυχόν διαιώνιση του Σκοπιανού αποβαίνει σε βάρος της ελληνικής πλευράς που έχει ήδη χάσει πολύτιμο χρόνο σε σχέση με ό,τι θεωρεί σημαντικό, δηλαδή το ονοματολογικό.

***

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ στην λεπτή του ειρωνεία το χθεσινό άρθρο του Θόδωρου Γαλανόπουλου για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια.

ΕΔΩ είναι  Βαλκάνια άλλωστε, δεν είναι παίξε-γέλασε, όπως εύστοχα είχε γράφει ο Νίκος Εγγονοπουλος πολύ πριν κάνει τη φράση στίχο ο Σαββόπουλος στο τραγούδι του.

ΠΟΣΟΙ κατάλαβαν την ειρωνεία του Θόδωρου βέβαια, είναι άλλο ζήτημα. Σίγουρα πάντως όχι οι Καμμενοκαμμένοι!

***

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ η εβδομάδα και ακόμα να καθαρίσει η Ναυαρίνου από τη συσσωρευθείσα λόγω του «Ζορμπά» άμμο, πάνω στο δρόμο που προκαλεί σκόνη ενοχλώντας όσους κινούνται και εργάζονται στην παραλιακή ζώνη.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ θα υπάρχει κάποια εξήγηση γι’αυτή την αργοπορία εκτός κι αν η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι τα συνεργεία τους εξαντλούν τη «σβελτάδα» τους με αυτή την ταχύτητα.

***

ΑΛΛΑΖΕΙ σήμα η ΝΔ με αφορμή τα γενέθλιά της.

ΝΑ ΔΟΥΜΕ πότε θα αλλάξει και νοοτροπία, αυτό άλλωστε είναι το ζητούμενο σε κάθε ζωντανό οργανισμό που επιβάλλεται να είναι και τα κόμματα.

ΠΡΟΣ το παρόν πάντως η ΝΔ νοοτροπία δεν φαίνεται να έχει αλλάξει όπως άλλωστε και τα άλλα κόμματα που ενδιαφέρονται να είναι κόμματα εξουσίας.

Η ΝΔ ωστόσο αποτελεί από μόνη της μια ολόκληρη κατηγορία, με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις που συνεπάγονται σε αυτή την περίπτωση.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.