ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιστορίες Οκτωβρίου

0

ΥΠΑΡΧΕΙ μια διάθεση ενθουσιασμού που δεν κρύβεται εκ μέρους του χαζοχαρούμενου ζεύγους που βροντογελάει με τα άνοστα αστεία που μεγαλοφώνως ανταλλάσσει, πίνοντας καφέ και τρώγοντας γλυκίσματα.

ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ όμως να έχουν κάθε σοβαρό λόγο να απολαμβάνουν τα όσα μεταξύ τους λένε και διόλου να μη νοιάζονται τι σκέφτονται οι άλλοι που δυστυχώς τους ακούνε.

ΜΕΣΑ σε αυτή την ατμόσφαιρα έκανε την εμφάνισή του κουστουμαρισμένος ο Γαμπρός, που πλέον άφησε τις παραλίες ως κολυμβητής και σεργιανίζει παραλιακώς ως πιπινοκυνηγός.

ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ συνθήκες ουδόλως τον πτοούν και δεν το κρύβει.

ΓΑΜΠΡΟΣ είναι αυτός άλλωστε και μάλιστα παντός καιρού.

***

Η ΝΥΧΤΑ ψυχορραγούσε φεύγοντας και στο βάθος η Αίγινα μόλις είχε αρχίσει να φαίνεται αχνά το περίγραμμά της.

Η ΜΕΡΑ ακολουθούσε και στην αγκαλιά της θάλασσας ένας έρωτας γεννιόταν με την καινούρια αυγή που είχε αρχίσει να ροδίζει.

ΕΦΕΥΓΕ η νύχτα και ο έρωτας ερχόταν από τα μέρη της Αίγινας μαζί με αναμνήσεις.

***

ΠΟΙΟΣ είναι ο σοφός που αγνοεί τη γνώση της συγκυρίας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ δεν ψάχνει ενώ χαλαρώνει στο φόντο που τον περιβάλλει ένα μεσημέρι όπου η παραλία είναι γεμάτη σκόνη και άμμο.

ΣΟΦΟΣ δεν είναι και το ξέρει. Στοιχειωδώς πάντως την άγνοιά του τη διαχειρίζεται και αυτό από μόνο του είναι ήδη μια κατάσταση σοφίας που προστίθεται στα υπέρ του.

***

ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟΙ εκτεθειμένοι κάθιδροι στον ανοιχτό ορίζοντα να ματαιοπονούν για την πιθανολογούμενη εκλογή τους και να αγωνιούν αν και τούτη τη φορά τα έχουν καταφέρει να είναι οι εκλεκτοί του πλήθους.

Ο  ΚΑΘΕΝΑΣ βέβαια νοιάζεται για τον εαυτό του, ακόμα κι αν επικαλείται διάθεση συνεργασίας, κατά βάθος ούτε να τη σκεφτεί δεν  θέλει.

ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟΙ εξ ανάγκης που θα τους συναντήσουμε πάλι μπροστά και σε αυτές τις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν.

***

ΚΑΙ ΜΕΣΑ σε όλη την ανακατωσούρα ο Κλειδαράς Μεζεδολόγος να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση παραλιακώς για να ελέγξει αυτοπροσώπως τα αποτελέσματα που άφησε πίσω του το πέρασμα του Ζορμπαδόκαιρου.

ΟΠΩΣ ήταν επόμενο διαπίστωσε μονομιάς πού υπήρχαν προβλήματα και έφυγε γρήγορα μακριά τους.

ΛΙΓΟ αργότερα εθεάθη στο κέντρο της αισιόδοξης πόλης των ονειρικών ιβίσκων να σουλατσάρει αμέριμνος και αγέρωχος και τρεις λαλούν και δυο χορεύουν!

ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ έχει κάνει πλέον την εμφάνισή του και είναι έτοιμος για να το απολαύσει.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες και καλό Σαββατοκύριακο.

Θανάσης Παντές

 

Comments are closed.