ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρεμιέρα αύριο στην Καλαμάτα με τον «Παπουτσωμένο Γάτο» σε δύο παραστάσεις!

0

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ του Γιάννη Χριστόπουλου, ανεβάζει το γνωστό λαϊκό και αγαπημένο παραμύθι των μικρών μας φίλων “Ο Παπουτσωμένος Γάτος”, ο οποίος θα κάνει πρεμιέρα αύριο στην Καλαμάτα (ιδιαίτερη πατρίδα του παραγωγού) και στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα!

Το πασίγνωστο παραμύθι γράφτηκε από το Γάλλο συγγραφέα Σαρλ Περώ το 1812.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

Ο πιο παιχνιδιάρης Γάτος όλων των παραμυθιών ξεκινάει με μία φαινομενικά αδικία. Ένας φτωχός μυλωνάς αφήνει κληρονομιά  στον πρώτο και τον δεύτερο γιο ότι έχει, και στον τρίτο ένα τσουβάλι με ένα Γάτο!

Ο Γάτος δεν είναι απλώς ένας απλώς Γάτος, αλλά ιδιαίτερος! Μιλάει σαν άνθρωπος! Φοράει μπότες! και είναι έξυπνος!  Έτσι θα βοηθήσει τον μικρό γιο στην αρχή να βγάλει χρήματα για να μπορέσει να ζήσει και στην πορεία να τον χρήσει Κόμη να του δώσει το παλάτι του Γίγαντα και να παντρευτεί την αγαπημένη του Πριγκίπισσα!

ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Τέλος το έργο είναι συνάμα και διδακτικό γιατί μιλάει για το πως δημιουργείται και χτίζεται μία φιλία μέσα απ’ τη διαφορετικότητα, για το δίκαιο και το άδικο, για την επιπολαιότητα και το κόστος της, για την ανιδιοτελή προσφορά και βοήθεια, για την επιβολή της σωματικής δύναμης και τη δύναμη της εξουσίας με σκοπό να κυριαρχήσει ο φόβος και την τελική νίκη της δύναμης του μυαλού και της αγάπης!

Τις σκηνοθετικές οδηγίες έδωσε ο Μπάμπης Κλαλιώτης, η πρωτότυπη ζωντανή μουσική που έγραψε η Ελενη Καρβέλη μέσα από τους στοίχους της Ερίνας Αναστασίου που τραγουδούν ζωντανά επί σκηνής οι ηθοποιοί, σε συνδυασμό με τα ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ που παίζουν οι έμπειροι ηθοποιοί ξεσηκώνουν μικρούς και μεγάλους!

Η ζωγραφική του σκηνικού είναι της Πασχαλίας Ζαπάλτα, ενώ την παράσταση έντυσε με τα υπέροχα κοστούμια η Σήλια Δεμίρη.

Έτσι λοιπόν αυτή τη μοναδική παράσταση με μουσική – χορό – τραγούδι και θέαμα θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΥΡΙΟ

  • Κυριακή 7 Οκτώβριου – Ώρες 12 μ. και 5.30μ.μ.

– Προπώληση εισιτηρίων στο Πνευματικό Κέντρο

– Προπώληση 8 ευρώ-Ταμείο 10 ευρώ / Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ

  • Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Καρβέλη, Κατερίνα Αναστασίου,

Λεωνίδας Κουρής, Σάββας Γραμματικός, Έλενα Αθανασοπούλου.

Comments are closed.