ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Brownies με επικάλυψη γκανάζ σοκολάτας και φυστικοβούτυρο

0
Διά χειρός Χρήστου Ζέρβα

Υλικά

* Για το μπράουνις:
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
1/4 κ.γ. αλάτι
230 γρ. βούτυρο
4 κ.σ. κακάο σκόνη, κοσκινισμένο
2 αυγά, χτυπημένα
1/2 φλ. τσαγιού ξινόγαλα Αριάνι
1 φλ. τσαγιού βραστό νερό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. σόδα μαγειρική

*Για την επικάλυψη:
250 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
3/4 φλ. τσαγιού φυστικοβούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση

*Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα ρηχό ταψί με διάσταση βάσης 45×33 εκ. περίπου και στρώνετε τη βάση του με χαρτί ψησίματος.
*Για το μπράουνις: Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε τη ζάχαρη και το αλάτι, τα ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε στην άκρη.
*Σε μια κατσαρόλα, λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε το κακάο, ανακατεύετε και μόλις ενσωματωθεί, ρίχνετε το βραστό νερό και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1/2 λ. Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά και το ρίχνετε σταδιακά στο μπολ με το μείγμα αλευριού ανακατεύοντας απαλά, διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και κρυώσει ελαφρώς το μείγμα.
*Σε άλλο μπολ χτυπάτε με σύρμα τα αυγά, προσθέτετε το ξινόγαλο, τη σόδα και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν καλά. Ρίχνετε το μείγμα αυγών μέσα στο μπολ με το σοκολατένιο μείγμα βουτύρου-αλευριού και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε για 20-22 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
*Για την επικάλυψη: Εν τω μεταξύ, όσο το μπράουνις ψήνεται, ψιλοκόβετε τη κουβερτούρα και τη τοποθετείτε σε πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ. Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, τη κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση την αποσύρετε από τη φωτιά και τη ρίχνετε στο μπολ πάνω από τη τεμαχισμένη σοκολάτα.
*Το αφήνετε για 1/2 λ χωρίς να “σταθεί” χωρίς ανακάτεμα και στη συνέχεια το ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αφήνετε για λίγο να κρυώσει ελαφρώς.
*Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το φυστικοβούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων για 30-40 δευτερόλεπτα ή μέχρι να μπορεί να χυθεί πάνω στο γλυκό αλλά χωρίς να γίνει τελείως ρευστό. Ρίχνετε πάνω στο μπράουνις σε εναλλασσόμενες γραμμές/ρίγες τη γκανάζ σοκολάτας και το φυστικοβούτυρο και με ένα μαχαίρι ή με οδοντογλιφίδα δημιουργείστε εύκολα σχέδια/μοτίβα.
*Κόβετε το μπράουνις σε κομμάτια.

Καλή σας απόλαυση

Την συνταγή μπορείτε να την δείτε και στο http://czervas.gr/glykabrownies-me-epikalixi-sokolatas-kai-fystikoboytiro/
Περισσότερες συνταγές στο czervas.gr ή στο fb “Ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων

Comments are closed.