ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επί πολλών θεμάτων

0

ΠΟΣΟ σημαντικό είναι να βλέπεις κόσμο να είναι σε κίνηση!

ΚΥΡΙΑΚΗ πρωί στη Ναυαρίνου (που ακόμα έχει άμμο σε αρκετά σημεία της) μια μεγάλη πολύχρωμη παρέα πηγαινοέρχεται στα πλαίσια ενός ημιμαραθωνίου της πόλης.

ΕΙΚΟΝΑ αισιοδοξίας στο ηλιόλουστο τοπίο με φόντο την θάλασσα σε γοητευτική ηρεμία.

***

ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΣΙΕΣ δεν μας πτοούν, διατυμπανίζει ο Βασίλης Λεβέντης που βλέπει το κόμμα του, την Ενωση Κεντρώων να συρρικνώνεται όλο και περισσότερο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για την συγκέντρωση που έκανε χθες στην Αθήνα δεν έχω, αλλά θεωρείται δεδομένο πλέον πως η αντίστροφη μέτρηση για το κόμμα του είναι οριστική και ήδη έχει ξεκινήσει.

ΑΝ ΛΗΦΘΟΥΝ σοβαρά τα δημοσκοπικά ευρήματα που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το κόμμα του κ. Λεβέντη δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή, ούτε και ο ίδιος προφανώς.

***

3.000 ΑΙΤΗΣΕΙΣ έχουν υποβληθεί ήδη στο γαλάζιο μητρώο στελεχών και έπεται συνέχεια.

Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ πάντως των επτά δεξιοτήτων που ο ίδιος ο Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει προ διετίας συνεχίζεται αδιαλείπτως.

ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ αυτές οι δεξιότητες που ο πρόεδρος της ΝΔ αναζητά είναι: Ακεραιότητα, Επιρροή, Συνέπεια, δημιουργική σκέψη, κοινωνική αντίληψη και κατανόηση, προσήλωση στο αποτέλεσμα και επικοινωνία.

ΖΗΤΑΕΙ πολλά εν ολίγοις ο Κυριάκος και δεν είναι σίγουρο ότι θα βρει ούτε τα μισά.

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ πάντως για το Μητρώο Στελεχών δεν λείπουν κι αν τελικά ισχύσει από τη Μεσσηνία ελάχιστοι θα έχουν θέση σε αυτό και οι λόγοι αυτονόητοι βεβαίως.

***

ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ότι δεν θα πάνε σε πρόωρες εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ζήτησε με συνέντευξή του στο «Εθνος» ο Σταύρος Θεοδωράκης και με την άποψη αυτή συντάσσεται η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.

ΩΣΤΟΣΟ τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και βέβαια δεν είναι  διόλου τυχαίο πως ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποφεύγουν να δεσμευτούν τόσο νωρίς.

ΑΛΛΩΣΤΕ η προεδρική εκλογή είναι για αρχές του 2020 κι ως τότε τα δεδομένα μπορεί και πάλι να έχουν διαφοροποιηθεί πέραν των τωρινών προβλέψεων.

***

Η ΝΔ και το ΔΝΤ είναι δύο αχρείαστα πράγματα, απεφάνθη ο λαλίστατος στα όρια της φλυαρίας υπουργός Νίκος Παππάς, χωρίς βέβαια να είναι διόλου πειστικός.

ΑΛΛΩΣΤΕ τέτοιες δηλώσεις μόνο φλύαρες θεωρούνται και άνευ ουσίας.

ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση πάντως και ανεξάρτητα από τη χρησιμότητα ή όχι της ΝΔ, το ΔΝΤ όσο κι αν δείχνει ότι χαμηλώνει τους τόνους, είναι πάντα εδώ και θα είναι για πολύ καιρό ακόμα, ελέω της σημερινής  αλλά και των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων.

***

FAKE NEWS η μεγάλη πληγή της ενημέρωσης σε παγκόσμιο επίπεδο και επιβεβλημένη η αναζήτηση λύσεων όσο γρηγορότερα γίνεται.

ΚΑΙ βέβαια δεν είναι καθόλου αβάσιμη η ανησυχία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι οι ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019 ενδέχεται να μπορεί να επηρεαστούν από μεγάλη εκστρατεία παραπληροφόρησης, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ άμεσα να βρεθεί λύση αλλά δεν είναι και τόσο σίγουρο αυτό και μην ξεχνάμε πόσο έντονα πλέον αμφισβητείται η αξιοπιστία των ΜΜΕ. Τυχαίο;

***

ΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ απαξιωτικό τρόπο αντιμετωπίστηκε η πρόταση της Φώφης Γεννηματά για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ που έτσι κι αλλιώς έμοιαζε εξαρχής να είναι ουρανοκατέβατη και χωρίς ίχνος ρεαλισμού.

ΚΑΙ δεν απαξιώθηκε μόνο από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από το χώρο του ΚΙΝ.ΑΛ. που δυστυχώς, όπως φαίνεται, αλλού πατάει κι αλλού βρίσκεται μη μπορώντας πουθενά να βρει την ισορροπία του.

***

ΓΙΑ την αλαζονική και άκρως βερμπαλιστική συμπεριφορά Τατούλη έχω γράφει πολλά και πολλές φορές απ’ αυτή τη στήλη και θα συνεχίσω να κάνω ιδιαίτερα τώρα που πλέον η στάση της εν λόγω πλευράς γίνεται ολοένα προκλητικότερη και προς κάθε κατεύθυνση.

ΕΤΣΙ που τα κατάφερε ο αλαζονικός περιφερειάρχης, έτσι και θα τα λουστεί.

ΤΟ ΛΑΘΟΣ είναι που τόσο καιρό ανεχτήκαμε την αλαζονεία του και του δόθηκε χώρος να πουλάει εξυπνακισμούς.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.