ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μια απάντηση στο βουλευτή Πέτρο Κωνσταντινέα στα «ακαταλαβίστικα» και τις ανακολουθίες του!

0

ΕΠΡΕΠΕ να περάσουν 20 χρόνια για να αναγκαστώ για πρώτη φορά να απαντήσω στα ψέματα κάποιου, αφού με θίγουν όχι μόνο σαν λειτουργό, αλλά πάνω απ’ όλα σαν άνθρωπο. Καταρχάς, οφείλω να παραδεχθώ πως για προσωπικούς λόγους τα τελευταία χρόνια, δεν παρακολουθώ πάρα πολύ τα δελτία ειδήσεων και δε διαβάζω όσο θα έπρεπε ίσως, όλους τους συναδέλφους σε τοπικό επίπεδο. Έτσι, όταν χθες τα ξημερώματα μου εστάλη με ιδιωτικό μήνυμα η συνέντευξη του Πέτρου Κωνσταντινέα στην τηλεόραση «Μεσόγειος» και τον Θάνο Τζιούβελη, παρακολούθησα με έκπληξη, το απόσπασμα που με αφορούσε. Ο κ. Κωνσταντινέας με κατονόμασε και με «φωτογράφισε» δις, παρουσιάζοντας κατά το δοκούν όσα συνέβησαν στο πλαίσιο της επίθεσης που φέρεται να δέχθηκε από οπαδούς της «Μαύρης Θύελλας», μετά τον αγώνα της Καλαμάτας με τον Πάμισο, όπου βλέποντάς τον να φεύγει, φέρονται να του είπαν πως «πουλήσατε τη Μακεδονία» και να συνέβησαν όσα έχει κληθεί να διαλευκάνει η δικαιοσύνη.

Στη συνέντευξη αυτή, έκανε λόγο για fake news, παραπληροφόρηση, σπίλωση που δέχεται από μερίδα του Τύπου, αξιόλογους και μη δημοσιογράφους, την προσπάθεια που καταβάλλει να καλυτερέψει η κοινωνία των πολιτών, το έλλειμμα δημοκρατίας που πηγάζει από τον ξυλοδαρμό ανθρώπων με διαφορετικές απόψεις, ενώ εξέφρασε και την ευχή, η υπόθεση αυτή να κλείσει στις 7 Δεκεμβρίου, οπότε και έχει καθοριστεί η δίκη. «Ευελπιστώ να τελειώσει γρήγορα, γιατί και εκεί υπήρχε ένα fake news ότι ο Κωνσταντινέας δεν ήθελε να τελειώσει γρήγορα το δικαστήριο… Εγώ θέλω να τελειώσει και όσο το δυνατό νωρίτερα. Ελπίζω να μην πάρουν άλλες αναβολές, αφού εγώ θα βρίσκομαι εκεί για να αποδειχθεί η αλήθεια, τίποτε παραπάνω, τίποτε λιγότερο και να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όποιον είναι παραβατικός», σημείωσε επί λέξει ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν παρέστη την πρώτη ημέρα ως όφειλε στη δίκη, με τον δικηγόρο του (και όχι με κάποια δική μας …επινόηση)  να δηλώνει πως ήταν κλινήρης στο σπίτι του για να αναρρώσει. Ο βουλευτής, χωρίς το κολάρο το οποίο φορούσε όταν έφυγε από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, στο οποίο σύμφωνα με τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος (και πάλι όχι με κάποια δική μας «αυτόφωτη» αναφορά) Γιώργο Μπέζο, παρέμεινε κάποιες ώρες για καθαρά προληπτικούς λόγους, αφού δεν αντιμετώπιζε κανένα απολύτως πρόβλημα υγείας, πήγε στην… τύπου συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για το θέμα, από κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, στο ξενοδοχείο Rex στην Καλαμάτα.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Εκεί, αφού την προηγούμενη ημέρα είχε έρθει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για το θέμα, ο ίδιος ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, βρέθηκαν ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο πρώτος τη τάξει Καλαματιανός υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο βουλευτής Μεσσηνίας και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, η βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη και φυσικά, ο ίδιος ο κ. Κωνσταντινέας, οποίος, όπως ο ήχος και η εικόνα πιστοποιεί και όχι εμείς, με τρεμάμενη φωνή και ιδιαίτερα συγκινημένος, αναφέρθηκε στα της βίας. Οι δημοσιογράφοι, κληθήκαμε να συμμετάσχουμε σε συνέντευξη Τύπου. Ο Αλέξης Χαρίτσης, στη δήλωσή του, είπε: «…να ευχαριστήσουμε τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την πολυπληθή παρουσία τους σήμερα εδώ, στη συνέντευξη Τύπου…» και ο κ. Σκουρλέτης, ανέφερε: «…να ξεκινήσω τη συνέντευξη Τύπου…». Μέχρι εκεί, ήταν όλα… σχεδόν καλά, αφού πριν ξεκινήσουν οι δηλώσεις, όχι μόνο εγώ που γνωρίζω πολλά χρόνια προσωπικά την Μαρία Βεργινάδη, με την οποία μας συνδέει μια κοινή μας φίλη, αμοιβαία θέλω να πιστεύω εκτίμηση και φιλία, αλλά και άλλοι συνάδελφοι, σχολιάσαμε την παρουσία των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είχαν κατακλύσει το αμφιθέατρο του Rex, εκφράζοντας τον ενδοιασμό μας, αναφορικά με το πόσο εύκολο, θα ήταν να ασκήσουμε το λειτούργημά μας. Άλλωστε, στις συνεντεύξεις Τύπου, δεν υπάρχει ακροατήριο. Τα όσα ακολούθησαν γνωστά στο πανελλήνιο πια και έχει αξία να δούμε πως τα σχολίασε ο κ. Κωνσταντινέας.

Η ΟΠΤΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑ ΚΑΙ Η… ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ!

Ο βουλευτής είπε στον Θάνο Τζιούβελη στην τηλεόραση «Μεσόγειος», πως δε θα απαντήσει σε ερωτήματα για την ουσία της υπόθεσης, αφού όπως ανέφερε, όφειλε να σεβαστεί το γεγονός ότι δεν υπήρχε κανένας αντίδικος… Τον ίδιο σεβασμό βέβαια, δεν επέδειξε στο πρόσωπό μου, αφού ούτε εγώ ήμουν παρούσα και κανείς δεν με κάλεσε ως όφειλε, από τη στιγμή που ακούστηκε δημόσια το όνομά μου από τον Μεσσήνιο βουλευτή. «Επειδής κυκλοφορούν fake news πολλά. Σκεφτείτε τον Κωνσταντινέα τον βγάλανε σε ένα κρεβάτι να κάθεται έτσι (αναπαράσταση στην κάμερα) πριν δύο χρόνια από μια εγχείρηση και όταν πήρε συνάδελφο συνεργάτης μου, δημοσιογράφο, είπε ότι «όχι δεν το έχω δει» και θα διορθώσει το στραβλό που ήρθε από την Αθήνα…», ο Μεσσήνιος βουλευτής, στο σημείο αυτό, αναφέρθηκε πρώτη φορά σε εμένα προσωπικά, φωτογραφίζοντάς με, αφού όπως πριν από μέρες δημοσίευσα, ο συνεργάτης του Θανάσης Σούμπλης, με κάλεσε πάρα πολλές φορές στο προσωπικό μου τηλέφωνο, να μου πει ότι γράφω «ψευδές ειδήσεις».

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΨΕΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Η αλήθεια είναι (και ελπίζω αν χρειαστεί να μπορεί με εισαγγελική παρέμβαση να γίνει για του λόγου το αληθές άρση του τηλεφωνικού απορρήτου) πως ρώτησα τον συνεργάτη του κ. Κωνσταντινέα, τον οποίο δεν είχα αναγνωρίσει στην αρχή αφού δεν συγκρατώ ονόματα, να μου πει σε τι ακριβώς αναφέρεται. Τον ρώτησα αν καλεί εμένα μόνο, γιατί η φωτογραφία αυτή, αναδημοσιεύτηκε από τη «Φ» στο πλαίσιο ενός σχολίου το οποίο μας επιτρέπει η δημοκρατία και η ελευθερία του Τύπου και ήταν μια φωτογραφία που είχε κυκλοφορήσει ευρέως στον διαδικτυακό Τύπο. Του ζήτησα να μου πει τι ακριβώς θέλει να γράψω ως απάντηση και αυτό έκανα! Μου είπε πως κάποιος έκλεψε από το προφίλ του βουλευτή περσινή φωτογραφία και την κυκλοφόρησε για να τον βλάψει και πως γράφω «ψευδές ειδήσεις». Συζητήσαμε αρκετά και μεταξύ άλλων, τον ρώτησα γιατί ακόμη δεν μου έχει κάνει έστω ένα τηλεφώνημα ο κ. Κωνσταντινέας, να μου ζητήσει συγγνώμη που μου επιτέθηκε φραστικά, σε έντονο ύφος μπροστά στον ανήλικο γιο μου, πριν από δυόμισι περίπου χρόνια, για ένα σχόλιο για το πολιτικό σύστημα της χώρας (περιελάμβανε ακόμη και το ΚΚΕ που έχει μείνει στο 5,5%) στον προσωπικό μου(!) λογαριασμό στο Facebook, ο οποίος δεν είναι δημόσιος και αποδέχομαι ή κάνω αιτήματα σε «φίλους» με τους οποίους ανταλλάσσω έστω μια «καλημέρα», πρόσωπα στο σύνολό τους, υπαρκτά! Είπε πως δεν το γνώριζε και θα ρωτούσε. Με τον Θανάση τον Σούμπλη, τον οποίο εκτιμώ, είπαμε αρκετά και έκανα αυτό που όφειλα, μαζί με την αναφορά στην επίθεση που μου έκανε ο βουλευτής, την οποία δημοσιοποίησα επειδή αυτή, ήταν η δεύτερη φορά που με πήρε τηλέφωνο -την πρώτη το έκανε ο ίδιος μετά την αναδημοσίευση μιας φωτογραφίας του από bachelor στη Μύκονο- να μου… τραβήξει, δημοκρατικά πάντα, το αυτί!!!

Στο πλαίσιο της προσωπικής μας γνωριμίας, το έχω αναφέρει και στη συντονίστρια του κόμματος στο νομό, όμως η βία, μάλλον οι φασιστικές επιθέσεις ακόμη και οι φραστικές, όπως είπε ο Αλέξης ο Χαρίτσης πολύ εύστοχα, για κάποιους δεν είναι καταδικαστέες από όπου και αν προέρχονται… «Ξέρετε παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι. Εγώ δε θα παίξω στα πολιτικά παιχνίδια, εδώ υπάρχουν ποινικές ευθύνες και θα τις κρίνει το δικαστήριο», σημείωσε ο βουλευτής, ο οποίος ρωτήθηκε και για τα της τύπου… συνέντευξης Τύπου και εδώ (ευτυχώς υπάρχει ακόμη όλη η συνέντευξη στο YouTube) ήρθε το δεύτερο ψέμα του  βουλευτή σε βάρος μου.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

«Υπήρχε λεκτική επίθεση στους δημοσιογράφους κάποιες ερωτήσεις δεν αρέσανε, απαντούσε το κοινό, αυτήν τη λεκτική επίθεση δεν την καταδίκασε κανείς», είπε στον Πέτρο Κωνσταντινέα ο συνάδελφος και ο βουλευτής, ξανα… βρήκε τον εύκολο, θηλυκό… γαρ, στόχο! «Ακούστε  να σας πω. Θέλω να είμαι ειλικρινής σε αυτήν την περίπτωση, γιατί ήμουν στο σκηνικό. Καταρχήν όπως γνωρίζετε η συνέντευξη Τύπου που έγινε εκεί πέρα με το γεγονός, προσπάθησα να ηρεμήσω την κατάσταση όσο μπορούσα. Ούτε να θανατίσω, ούτε να πούμε… ο καθένας έχει την ιδιότητά του την κομματική και την ιδιότητά του που χρήζει σαν άνθρωπος. Ο κ. Κατρούγκαλος το έφερε να διασκεδάσει όχι τις εντυπώσεις, να πει ότι και αυτά συμβαίνουν στα ζωντανά, η επικεφαλής η κα Βεργινάδη, προσπάθησε να ηρεμίσει. Άρχισαν όλα από μια ερώτηση του συνάδελφού σας, του κ. Λαγού, κατά τον κ. Σκουρλέτη απάντησε, κατά τον κ. Λαγό δεν απάντησε, αλλά είδα την κα Αναγνωστοπούλου να βουτάει τα μικρόφωνα και να φωνάζει, χωρίς να έχει καμία θέση! Καταδικάζω και το γεγονός ότι ένας άνθρωπος από εκεί, που δεν μπορεί να επικαλείται ότι είναι το ΣΥΡΙΖΑ είχε μια λογομαχία, το καταδικάζω το γεγονός γιατί δεν είναι στη φύση μου να γίνονται προπηλακισμοί λεκτικοί. Εμείς οι ίδιοι του είπαμε να αποσυρθεί έξω και ήρθαμε σε δύσκολη θέση. Αν ένα άτομο είπε κάτι, εγώ σαν Πέτρος Κωνσταντινέας το καταδικάζω, απλά δεν μπορεί να ευθύνεται ένα κόμμα, ένας φορέας, οι υπουργοί και όλο το κόμμα. Εγώ δεν αμφιβάλω, μίλησα με συναδέλφους σας, δεν μου αρέσουν τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις, δημιουργήθηκε μια σύγχυση, μεγαλοποιήθηκε, εγώ καταδικάζω το γεγονός ότι ένας άσχετος άνθρωπος είπε μια κουβέντα παραπάνω, δεν πρέπει σε δημοσιογράφους όταν ρωτάνε, αλλά καταδικάζω όχι τον κ. Λαγό, προς Θεού, αλλά μερικούς που βουτάγανε τα μικρόφωνα και σηκώνανε χωρίς να έχουν καμία σχέση με το γεγονός… Μιλάω για ένα συγκεκριμένο άτομο», απάντησε επακριβώς ο βουλευτής και θα γράψω για τελευταία φορά, γιατί κουράστηκα πραγματικά, πως έχουν τα πράγματα, τα οποία με λίγη προσοχή ακούγονται και στο βίντεο που είναι ακόμη στον… αέρα! Δεχθήκαμε όλοι οι δημοσιογράφοι, επίθεση όπως παραδέχθηκε και ο κ. Κωνσταντινέας, από τρία τουλάχιστον και όχι ένα άτομο (οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είχαν καμία… δουλειά στη συνέντευξη Τύπου) οι οποίοι μας είπαν εγκάθετους, μας ζήτησαν να φύγουμε, μας είπαν πως δεν είναι συνέντευξη Τύπου αλλά ομιλία και πως είναι κυβέρνηση και ότι θέλουν κάνουν… Όλα ξεκίνησαν πριν την ερώτηση του Θανάση Λαγού, όταν τρεις φορές επειδή «πετιούνταν» διαρκώς, ζήτησα από την κα Βεργινάδη να επιβάλει την τάξη, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Δεν ξέρω αν «δεν είχα… καμία δουλειά», όπως λέει ο κ. Κωνσταντινέας, επειδή έτυχε να ρωτήσει πρώτος ο συνάδελφος. Δεν με αφορά πως αντιμετωπίζει ο καθένας τις προσβολές ή τους πολιτικούς κάθε κόμματος. Η αξιοπρέπειά και ο σεβασμός στον εαυτό μου, με οδήγησαν (άλλωστε νομίζω πως είχα το δημοκρατικό δικαίωμα) να πάρω το κασετοφωνάκι μου και να αποχωρήσω, όχι φωνάζοντας, αλλά απαντώντας στον αναπληρωτή υπουργό, αφού ο βουλευτής ξέχασε να πει πως ο Γιώργος Κατρούγκαλος, όταν είπα πως πουθενά δεν γίνονται έτσι οι συνεντεύξεις Τύπου, με ειρωνεύτηκε αποκαλώντας με «κυρία δημοσιογράφε»…

 Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ (ΜΙΑΣ) ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Για τα υπόλοιπα ψέματα ή μη, δεν κάνω αναφορά, αφού το mail με το οποίο ο κ. Κωνσταντινέας δηλώνει πως συγχύστηκε και τελικά δεν ήταν ένας από αυτούς που του επιτέθηκαν ο κ. Κ….. (δύο φορές αναφέρεται το όνομα αυτό στο mail του βουλευτή) ο οποίος κινήθηκε νομικά εναντίον του, αφού εκείνη την ημέρα δούλευε στο Λονδίνο, ήρθε στη «Φ» στις 5:38 μ.μ. «Προφανώς την ώρα του δικαστηρίου και ενώ βρισκόντουσαν όλοι οι ανθρώποι εκεί, όπως είχε γίνει μια παρόμοια λάθος ταυτοποίηση σε έναν άνθρωπο που συλήφθηκε την ώρα του γεγονότος και αφέθηκε ελεύθερος γιατί ήταν περαστικός, ήταν γείτονας, προφανώς όταν αντιλήφθηκα και εγώ όταν σήμερα τον είδα στο δικαστήριο και ρώτησα, ποιος είναι ο κύριος αυτός, γιατί ήταν στην ώρα του δικαστηρίου, αμέσως έστειλα τον εκπρόσωπό μου, του πολιτικού μου γραφείου να βγάλει ένα δελτίο Τύπου σε συνεργασία με τον δικηγόρο μου, ότι ο άνθρωπος δεν υφίσταται. Θα μπορούσα να το είχα πει αυτή τη στιγμή που μιλάμε –δεν ήξερα το πρόσωπο γιατί φέρνανε ασπρόμαυρες φωτογραφίες- στην αστυνομία, αλλά ο φάκελος στην ακροαματική. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος μου με καθησύχασε ότι ο οποιοσδήποτε είναι αυτός, θα φανεί στο δικαστήριο και θα το κάνουνε. Εγώ πρόλαβα έκανα την ανακοίνωση. Τώρα (σημ. μετά τις 9 το βράδυ, δεδομένου ότι το δελτίο ειδήσεων ξεκινά στις 9 μ.μ.) βλέπω και το βίντεο της κας Κλείδωνα, δεν το γνώριζα. Τα υπόλοιπα άτομα που ευρισκόντουσαν εκεί μου φέρανε έγχρωμες φωτογραφίες. Εγώ βγήκα ανακοίνωση και είπα, δε θέλω να πω το όνομα του παιδιού προς Θεού, κανένας λόγος…», είπε μεταξύ πολλών άλλων στον συνάδελφο ο κ. Κωνσταντινέας και τα… συμπεράσματα δικά σας! (αυτολεξεί τα λεγόμενά του…)

Υ.Γ. Έτσι για την ιστορία, επειδή 20 χρόνια δεν έχει βρεθεί ποτέ κανείς να με αμφισβητήσει, επειδή ποτέ δεν εξέθεσα κανέναν και επειδή η αξιοπρέπειά μου αξίζει πολύ περισσότερο από πολλά άλλα… αγαθά, να θυμίσω πως αποχώρησα κάποτε και από μια συνέντευξη Τύπου της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, την οποία περιμέναμε πάνω από 45΄στον ήλιο, σε συνθήκες καύσωνα στο «Ακτή Ταΰγετος» και όταν τελικά μας άφησαν να μπούμε μέσα, είπαν με τους προέδρους των ΤΕΙ όσα ήθελαν να πουν και μας έδειξαν την έξοδο, λέγοντας πως δε δέχονται ερωτήσεις. Αποχώρησα, υπερασπιζόμενη το δίκιο μου -και νομίζω και όλων μας- παρά το γεγονός ότι η κα Διαμαντοπούλου δέχθηκε τελικά να την ρωτήσουμε! Αποχώρησα, σεβόμενη και τότε τον εαυτό μου και… εκείνη τη φορά κ. Κωνσταντινέα, που δεν υπήρχε καν ο ΣΥΡΙΖΑ, είχα πάρει πράγματι το μικρόφωνο, αφού τώρα, δεν εργάζομαι πια στην τηλεόραση…

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Comments are closed.