ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10 Oκτωβρίου Παγκόσμια ημέρα Ψυχικής Υγείας – remind: ο Λόγος στους νέους!

0

Η ΜΟΝΑΔΑ Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Θάλπος Καλαμάτας» του Mη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Θάλπος – Ψυχική Υγεία»,στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου),πραγματοποιεί εκδήλωση με στόχο την συμμετοχή των νέων της Καλαμάτας σε ένα ταξίδι εμπειριών στην Ψυχική Υγεία.

Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως στους νέους από 15 έως 25 ετών και θα λάβει χώρα αύριο, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, από 9 π.μ. έως 2 μ.μ. και από 5-8 μ.μ. στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας – “Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή ” με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι εμπειριών στην ψυχική υγεία μέσα από διαδραστικές ενέργειες, όπως:

  • awarenessquiz (μύθοι και πραγματικότητες για την ψυχική υγεία)
  • Ι had a blackdog (προβολή βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την κατάθλιψη- με ελληνικούς υπότιτλους)
  • canvaspainting (Ακούγοντας μουσική δίνω χρώμα στο συναίσθημα μου και μαζί συνθέτουμε τον καμβά της ψυχικής υγείας.)
  • positivefeelingwall (Εκφράζω με λέξεις ένα θετικό συναίσθημα)
  • Let’sgetcreative (Δημιουργική απασχόληση)

Σκοπός αυτής της εκδήλωσης είναι η προαγωγή της ψυχικής υγείας, η ευαισθητοποίηση των νέων για θέματα ψυχικής υγείας, με κύριο στόχο την «αφύπνιση» τους για τη σημασία της καλής ψυχικής υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κυρία Τσικρικού και την κυρία Γλέζου στο 27210 84 097ή μέσω email στο etsikrikou@thalpos.org.grκαιaglezou@thalpos.org.gr.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο «ΘΑΛΠΟΣ- ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ»

Ο Φορέας «Θάλπος-Ψυχική Υγεία» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχικής υγείας και της κοινωνικής μέριμνας από το 2005, και λειτουργεί σύμφωνα με το μεταρρυθμιστικό πλαίσιο ψυχικής υγείας, του Προγράμματος «Ψυχαργώς» υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας.

Η προσφορά του «Θάλπος-Ψυχική Υγεία» παρουσιάζεται κυρίως μέσα από τις δύο Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, το «Θάλπος Αττικής» και το «Θάλπος Καλαμάτας», οι οποίες έχουν αναπτυχθεί και λειτουργούν από επαγγελματίες υγείας παρέχοντας εξειδικευμένες και πιστοποιημένες από το Υπουργείο Υγείας υπηρεσίες στην υποστήριξη ασθενών με βαριά ψυχικά νοσήματα.

Οι Μονάδες μας, στα πλαίσια των υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, διοργανώνουν προγράμματα, εκδηλώσεις και σεμινάρια ενημέρωσης για το ευρύτερο κοινό σχετικά με τη ψυχική υγεία και την καταπολέμηση του στίγματος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.thalpos.org.gr, τη σελίδα στο Facebook www.facebook.com/ThalposMentalHealth, να καλέσετε το Τμήμα Επικοινωνίας στο 2108668365 ή μέσω email pressoffice@thalpos.org.gr.

 

Comments are closed.