ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νομοθετική πρωτοβουλία ζητεί για τις Περιφέρειες ο Τατούλης που δηλώνει διαχρονικά “παρών” στην Πελοπόννησο

0

img_5680

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ “παρών” στην Πελοπόννησο, δηλώνει ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ1.

Στην ίδια εκπομπή ο κ. Τατούλης ζητεί «να έχουν δικαίωμα νομοθέτησης οι περιφερειάρχες σε τοπικό επίπεδο, όπως γίνεται σε όλο το σύγχρονο κόσμο».

ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ…

Στην ίδια εκπομπή ο περιφερειάρχης:

  • Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι με σταθερό σχεδιασμό και συστηματική προσπάθεια μπορεί να βρεθεί λύση για προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα.
  • Ανέφερε ότι η Πελοπόννησος έμεινε ζωντανή κατά την πρόσφατη επέλαση του κυκλώνα «Ζορμπά». «Ακραία φαινόμενα θα υπάρχουν από γεννησιμιού του κόσμου. Η Πελοπόννησος δέχτηκε το κεντρικό βάρος του κυκλώνα Ζορμπά και μείναμε όρθιοι και στο θέμα των υποδομών, τραυματιστήκαμε αλλά μείναμε ζωντανοί», δήλωσε με έμφαση.
  • Υπογράμμισε ακόμη αναφορικά με την πολιτική ότι είναι ένας μοναχικός καβαλάρης που ποτέ δεν χρειάστηκε χρίσμα και ότι η παρουσία του στην Πελοπόννησο βασίζεται στις σχέσεις αγάπης και εμπιστοσύνης με τους πολίτες. «Ποτέ δεν είχα χρίσμα. Είμαι μοναχικός καβαλάρης, μόνο και μόνο εμπιστευόμενος την αγάπη των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.
  • Υποστήριξε σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα προστασίας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ότι «τα προβλήματα για την αντιπλημμυρική προστασία δεν μπορούν να λυθούν σε μία πενταετία».

ΘΕΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Μαρία Αλεξάκη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε για τη θεσμική θωράκιση της αυτοδιοίκησης: «Θεωρώ ότι η χώρα θα πρέπει να εμπιστευτεί την αυτοδιοίκηση. Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης, των κομμάτων όλων, να τηρήσουν το άρθρο 102 του συντάγματος που μιλάει για την αυτοτέλεια πολιτική και διοικητική της αυτοδιοίκησης. Και να μην παρεμβαίνουν πολιτικά στο θέμα αυτό».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι περιφερειάρχες πρέπει να λαμβάνουν πρωτοβουλίες να νομοθετήσουν χωρίς τον έλεγχο της κεντρικής κυβέρνησης. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το έχω θέσει στην Ένωση Περιφερειών, το δικαίωμα που πρέπει να έχουν οι Περιφερειάρχες σε τοπικό επίπεδο να παίρνουν πρωτοβουλίες, να νομοθετήσουν όπως γίνεται σε όλο τον σύγχρονο κόσμο. Αυτό το βλέπει με επικίνδυνο τρόπο η κεντρική κυβέρνηση».

 

Comments are closed.