ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 «Περιήγηση στην Τέχνη» με συνδυασμό πολλών μορφών της στη Δημοτική Πινακοθήκη

0

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΔΙΑ-ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

ΔΙΑ-ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ διοργάνωση µε τίτλο «Περιήγηση στην Τέχνη, η Μουσικο-Χορευτική Ζωή των Εικαστικών»,  πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στη Δηµοτική Πινακοθήκη Καλαµάτας «Α. Τάσσος».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έργα ζωγραφικής και γλυπτικής καθηγητών και σπουδαστών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας, που εκτέθηκαν επί μεγάλο διάστημα στην Καλαμάτα, συνάντησαν τη χορευτική αναζήτηση της Δηµοτικής Σχολής Χορού και τα µουσικά δρώµενα του Δηµοτικού Ωδείου.

Ο δήμαρχος Παν. Νίκας, σε δηλώσεις του, εξέφρασε θερμά συγχαρητήρια προς τις Καλλιτεχνικές Σχολές του Δήμου Καλαμάτας «για την κοινή εκδήλωση, την οποία οργάνωσαν, η οποία αποδεικνύει και την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται σε αυτές τις τρεις Δημοτικές Σχολές και η οποία είναι γνωστή ανά το πανελλήνιο».
Παράλληλα, ο δήμαρχος επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας νέας Πινακοθήκης, «διότι είναι προφανές ότι το όμορφο κτήριο στην οδό Παπάζογλου 5, στο Ιστορικό Κέντρο, δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της πόλης, η οποία ανεβαίνει συνεχώς και πληθυσμιακά και καλλιτεχνικά», όπως επεσήμανε. Ανέφερε, επιπλέον, ότι έχει γνωστοποιήσει προς τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου Παν. Λαμπρινίδη πως είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για τη διενέργεια εκθέσεων Εικαστικών το studio του Μεγάρου Χορού, αφού σε αυτό εγκατασταθεί ο αναγκαίος εξοπλισμός, δεδομένου μάλιστα πως βρίσκεται στο κέντρο της Καλαμάτας και διαθέτει χώρους στάθμευσης.
Ο κ. Νίκας ευχαρίστησε τη Σχολή Καλών Τεχνών για την εξαιρετική συνεργασία και ευχήθηκε να λειτουργήσει ένα παράρτημα της Σχολής αυτής στην Καλαμάτα, κατά το ανάλογο της Ύδρας.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 ήταν η τελευταία μέρα παρουσίασης της έκθεσης «ΕΠΙΛΟΓΕΣ 3». Εβδομήντα εικαστικά έργα από τους σπουδαστές και καθηγητές του Ε΄ Εργαστηρίου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας παρουσιάσθηκαν στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος», στο πλαίσιο συνεργασίας της ΑΣΚΤ με τον Εικαστικό Τομέα της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, με το γενικό τίτλο «Πρόσθεση +». Η έκθεση, που εγκαινιάστηκε στις 27/4/2018, αγκαλιάστηκε από το φιλότεχνο κοινό και παρουσίασε ιδιαίτερα αυξημένη επισκεψιμότητα.
Στην έκθεση έλαβαν μέρος οι: Celia Rancelot, Diokles Laime Montano, Kristina Vida, Διάκος Γιώργος, Ιωαννίδης Ιωάννης, Ιωάννου Ανάστασης, Καμινάρη Νικολέτα, Καμπιώτης Θεόδωρος, Καραμαρούδης Παύλος, Κομιώτης Νίκος, Κουζμένκο Ιρένα, Μητρόπουλος Κυριάκος, Μιξή Καλλιόπη, Μουρέλος Οδυσσέας , Μπουλαξή Σταυρούλα, Νίκου Κωνσταντίνος, Παλαιολόγου Μυρσίνη, Παντσιέρι Στεπανιάν Τερέζα, Πατσιλινάκος Αναστάσιος, Πορτούλας Αριστείδης, Σαραφίδης Οδυσσέας, Στόγιας Βασίλης, Τιγκιλή Μανταλένα, Μανουσάκης Μιχάλης, Τσώλης Κώστας.

ΧΟΡΟΣ

Στην κίνηση των χρωμάτων προστέθηκε ο χορός των σωμάτων, με αποτέλεσμα έναν πολύ ενδιαφέροντα διάλογο. Συμμετείχαν οι μαθήτριες της Δημοτικής Σχολής Χορού: Δρούμπαλη Σοφία, Μανιατέα Ροδόπη, Νίκα Ίρια, Ξυπόλιτου Σταυρίνα, Πετροπούλου Κατερίνα, Σπυροπούλου Ιωάννα, Κιούλου Κωνσταντίνα.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ένα φαγκότο, δύο κλαρινέτα και ένα βιολοντσέλο συνομίλησαν με τους εικαστικούς «στοχασμούς» της έκθεσης. Τέσσερις μουσικοί επέλεξαν εικαστικά έργα, συνδυάζοντάς τα με έργα του ρεπερτορίου τους ή αυτοσχεδιάζοντας με αφορμή ένα εικαστικό έργο.
Ο Σταύρος Βόλλαρης (κλαρινέτο) και ο μαθητής του Γιώργος Νινιός (κλαρινέτο) υποδέχθηκαν το κοινό στο ισόγειο της Πινακοθήκης, ενώ η Μελίντα Κωνσταντινίδη (βιολοντσέλο) στον 1ο όροφο και ο Σταύρος Τσότρας (φαγκότο) στον 2ο όροφο εμπνεύσθηκαν ελεύθερα, αφήνοντας τη μουσική τους φαντασία να πορευθεί παράλληλα με τα έργα που τους ενέπνευσαν.

 

Comments are closed.