ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επέκταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στο δημόσιο ζητεί το Ν.Τ. Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ

0

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, αποφασίστηκε να ζητηθεί ως αίτημα η επέκταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και στο δημόσιο τομέα.

Σε δελτίο Τύπου που υπογράφουν ο πρόεδρος και ο οργανωτικός γραμματέας Δημ. Φαββατάς και Δημ. Πράττης, αντίστοιχα, αναφέρουν:

«Είναι γεγονός, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι έζησαν με τον πιο δραματικό τρόπο όλους τους πειραματισμούς και τις προσπάθειες «αναδιάρθρωσης» και «αναδιοργάνωσης» των δημοσίων υπηρεσιών μέσα από τη εφαρμογή των ελαστικών μορφών εργασίας, της αξιολόγησης και της κινητικότητας.

Γι’ αυτό το λόγο είναι επιτακτική ανάγκη να επεκταθεί ο θεσμός των ΣΣΕ και στο δημόσιο τομέα, καθώς έτσι θα θωρακίζονται πέραν των οικονομικών και άλλα θεσμικά αιτήματα, που σχετίζονται με τις συνθήκες εργασίας αλλά και την αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, ένα πάγιο αίτημα τόσο των εργαζομένων αλλά κυρίως της κοινωνίας. Οι ΣΣΕ θα διασφαλίζουν σταθερή και δίκαιη εργασία, απαλλαγμένη από τις αυθαιρεσίες των αιρετών και των πολιτικών προϊσταμένων, αντικειμενική αξιολόγηση μέσα από θεσμικά όργανα και όχι από κομματικούς μηχανισμούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίες και πλήρη νομική και ασφαλιστική κάλυψη όλων των εργαζομένων στο δημόσιο».

Comments are closed.