ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην αρένα ο Νίκας κατά του Τατούλη! Χαρακτήρισε τον περιφερειάρχη πρώτο μόνο στα λόγια και την προπαγάνδα…

0
  • Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΕΡΓΙΑ
  • ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοίνωση διά στόματος Μητσοτάκη, περιμένει ο Παναγιώτης Νίκας, για να κάνει… ελεύθερα τις πρώτες του δηλώσεις ως υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Ο κ. Νίκας, μίλησε στο «Πρώτο Θέμα» για την Περιφέρεια την οποία χαρακτήρισε εγκαταλελειμμένη και τον Πέτρο Τατούλη, στον οποία έβαλε την… ταμπέλα του «αναποτελεσματικού».

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Μίλησε επίσης με τα καλύτερα λόγια για τον Αντώνη Σαμαρά και σε αντίθεση με όσα έπραττε όλα αυτά τα χρόνια ως έμπειρος δήμαρχος, ακολουθώντας πια τον βηματισμό του αυτοδιοικητικού με πολιτικά χαρακτηριστικά, όπως εκείνα που επιβάλλει η ενασχόληση με την Περιφέρεια, εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για μια καταστροφική τετραετία. Φυσικά, από τα «πυρά» Νίκα δεν έμεινε ανεπηρέαστος και ο Πέτρος Τατούλης, τον οποίος χαρακτήρισε αναποτελεσματικό περιφερειάρχη.

 

ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΜΑΧΗ» ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αν και θέλει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, και χθες, έδωσε από την Καλαμάτα λίγο… πολιτικό «τυρί» στους δημοσιογράφους, ζητώντας μας 4 ημέρες υπομονή (μάλλον μέσα σε αυτές ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δηλώσει τη στήριξή του) για να αρχίσουν στα γραφεία του, σε κάθε πρωτεύουσα των πέντε νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τα οποία φέρεται ήδη να έχει έτοιμα, οι πολιτικές δηλώσεις. «Για τα θέματα αυτά, είτε αφορούν στην πολιτική ζωή, είτε στην Περιφέρεια, θα απαντήσω από τη Δευτέρα και μετά. Δώστε μου 4 μέρες καιρό, ώστε να αρχίσω να απαντάω γι’ αυτά τα ζητήματα σε άλλους χώρους, οι οποίοι και θα προσδιοριστούν, αφού θα υπάρχει ένας σε κάθε πρωτεύουσα νομού», είπε χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, τον οποίο θα στηρίξει η ΝΔ, ο οποίος ξεκαθάρισε πως θέλει όταν θα μιλήσει για την Περιφέρεια, να έχει πάρει το χρίσμα. Ο Παναγιώτης Νίκας υπενθύμισε πως μέχρι το καλοκαίρι του 2019 παραμένει δήμαρχος της Καλαμάτας και πως μέχρι τις 4 μετά το απόγευμα και όποτε άλλοτε χρειαστεί, θα… παλεύει για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή και μετά, θα ασχολείται με τη νέα του διεκδίκηση.

 ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ Η… ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ!

«Στην πολιτική κάποιες διαφωνίες συχνά διογκώνονται από τον Τύπο. Kαι επειδή πολλά έχουν γραφεί, θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος, καθώς όλοι τελικά κρίνονται από τις πράξεις τους και το έργο που αφήνουν πίσω τους: Είναι λίγοι οι πρωθυπουργοί στην Ελλάδα που άφησαν τη χώρα μας καλύτερη απ’ ό,τι την πήραν. Και ως Μεσσήνιος, είμαι πραγματικά ευτυχής που ένας από αυτούς είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Θα έλεγα μάλιστα ότι η θητεία του στην πρωθυπουργία υπήρξε ευεργετική σε πολλούς κρίσιμους τομείς της χώρας μας και όχι μόνον στην οικονομία, κάτι που όλοι πια αντιλαμβάνονται μετά την καταστροφική τετραετία ΣΥΡΙΖΑ. Όπως στην διαχείριση των εθνικών θεμάτων, στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και βέβαια στην εμπέδωση ενός κλίματος ευταξίας και ασφάλειας. Και ειλικρινά χαίρομαι, διότι το έργο που άφησε πίσω της η κυβέρνηση Σαμαρά αναγνωρίζεται πλέον κάθε μέρα ολοένα και από περισσότερους Έλληνες», ανέφερε στο «Πρώτο Θέμα» ο κ. Νίκας με την ευχή οι σχέσεις του με τον Σαμαρά να είναι πάντα καλές, προκαλώντας προβληματισμό στους κόλπους της κυβέρνησης, την οποία πολλές φορές έχει ευχαριστήσει για μια σειρά από ζητήματα. Με τα καλύτερα λόγια έχει μιλήσει για τον Τζανακόπουλο, τον Πιτσιώρλα που προωθεί ως… «δεξιός» τα ζητήματα των ΣΔΙΤ και φυσικά, τον Καλαματιανό υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος ως αναπληρωτής Οικονομίας εξασφάλισε τη βιωσιμότητα του Φεστιβάλ Χορού και προώθησε πολλά και σοβαρά έργα στην πόλη και τον νομό, κάνοντας τότε τον δήμαρχο, να πίνει… νερό στ’ όνομά του.  Η αλλαγή… βιβλίου και όχι απλώς σελίδας, του Παναγιώτη Νίκα, σφραγίστηκε με μια ακόμη αναφορά υπέρ Σαμαρά και κατά της κυβέρνησης. «Ακόμη και οι εξελίξεις στην ΕΡΤ δικαιώνουν πλήρως τον Αντώνη Σαμαρά μετά τα τελευταία γεγονότα και την αλληλοσφαγή των φατριών που εγκατέστησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιομέγαρο για να στήσει ένα πρωτοφανή μηχανισμό προπαγάνδας», σημείωσε στη συνέντευξή του στην εφημερίδα ο «εκλεκτός» της ΝΔ για την διεκδίκηση της Περιφέρειας, ο οποίος στάθηκε και στην απλή αναλογική, εξαιτίας της οποίας, αναγκάστηκε να… αλλάξει αυτοδιοικητική ρότα. «Θα παραλύσει τη λειτουργία των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, καθώς πολύ δύσκολα θα προκύπτουν πλειοψηφίες, ακόμη και για ελάσσονος σημασίας αποφάσεις. Η ψήφιση του Κλεισθένη από το ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί την αμιγώς κομματική του στόχευση να ελέγξει την αυτοδιοίκηση ακόμη και ως μειοψηφία. Και δυστυχώς προβλέπω ότι θα αποδυναμώσει την αυτοδιοίκηση ως θεσμό. Δεν θεωρώ καθόλου τυχαία την επιλογή αυτή. Δυστυχώς η Αριστερά ποτέ και πουθενά δεν αγάπησε και δεν προώθησε την αυτοδιοίκηση ως θεσμό γνήσιας έκφρασης των τοπικών κοινωνιών. Ο,τι δεν ελέγχει πλήρως η αριστερά, διαχρονικά προσπαθεί να το αποδυναμώσει και εντέλει να το καταστρέψει», είπε ο κ. Νίκας ο οποίος άφησε να εννοηθεί πως δε θα στηριχθεί μόνο από τη ΝΔ, αλλά και άλλες δυνάμεις του συγκεκριμένου ιδεολογικού χώρου και καταφέρθηκε εναντίον του Πέτρου Τατούλη.

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ…

«Παρακολουθώ πολύ προσεκτικά τα θέματα της Περιφέρειας. Και ειλικρινά με θλίβει διότι η Πελοπόννησος μοιάζει εγκαταλελειμμένη, ενώ είναι η Περιφέρεια με τα περισσότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με όλες τις άλλες της χώρας. Η ανεργία καλπάζει, στις απορροφήσεις Ευρωπαϊκών προγραμμάτων υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση, ο τόπος μας συνεχώς συρρικνώνεται ακόμη και δημογραφικά. Το μόνο στο οποίο έχει «επιτύχει» ο κ. Τατούλης είναι στα μεγάλα λόγια χωρίς πράξεις και στην αναποτελεσματικότητά του σε όλους τους τομείς, που προσπαθεί να αποκρύψει με πλεόνασμα προπαγάνδας. Το πιο τρανταχτό παράδειγμα της κραυγαλέας αποτυχίας του είναι, χωρίς άλλο, το εσωτερικό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου που παραμένει το χειρότερο της χώρας μας. Και σας τα λέω όλα αυτά με μια 25ετή, πια, πείρα στην αυτοδιοίκηση, έχοντας διατελέσει πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου, αντινομάρχης και επί τρεις θητείες δήμαρχος Καλαμάτας», είπε ο Παναγιώτης Νίκας συνεχίζοντας τον προεκλογικό «πόλεμο» με τον περιφερειάρχη, τον οποίο ξεκίνησε στο… φόντο του στρατοπέδου της Καλαμάτας, πριν κλειδώσει η υποψηφιότητά του.

Comments are closed.