ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η εξόρμηση του «Ευκλή» στην Τριφυλία και η ξενάγησή του στα αρχεία της Περιστεριάς!

0

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 Σεπτεμβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος «ΕΥΚΛΗΣ» της Καλαμάτας πραγματοποίησε ημερήσια εξόρμηση στην Τριφυλία.

Γράφει ο ΣΤΑΘΗΣ ΗΛ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Σύλλογος με τριάντα μέλη έφτασε το πρωί της Κυριακής στην Κυπαρισσία, όπου επισκέφτηκε τον ανακαινισμένο με ιδανικό τρόπο παλιό νερόμυλο (στο συνοικισμό Μύλοι), όπου τα μέλη του πήραν το πρωινό τους, αφού χάρηκαν το μύλο και τον ενάγυρό του.

Γύρω στο μεσημέρι έφτασαν στον αρχαιολογικό χώρο της Περιστεριάς, όπου τους περίμεναν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μυραίων και Αλημακαίων «η Περιστεριά» Αυγερινός Ράμμος και ο υπογραφόμενος, που ύστερα από παράκλησή τους ανέλαβε να τους ενημερώσει γύρω απ’ το ιστορικό της ανασκαφής και για όσα αυτή έφερε στο φως. Έβγαλαν και τις ανάλογες φωτογραφίες τους και στη συνέχεια πεζοπορώντας στο μονοπάτι που συνδέει τον αρχαιολογικό χώρο με την πηγή της Περιστεριάς έφτασαν στο χώρο της. Εκεί είχαν την ευκαιρία να μπουν στο φαράγγι – που το χαρακτήρισαν «μαγικό» – και να ιδούν τους σταλακτίτες και τον καταρράκτη. Πήραν το «κολατσιό» τους, φωτογραφήθηκαν και κεράστηκαν με γλυκίσματα απ’ τον Πρόεδρο του Συλλόγου. Πεζοπορώντας πέρασαν τον Αρκαδικό – υποσχόμενοι του χρόνου το καλοκαίρι να κάνουν τη διάβασή του – και με το πούλμαν που τους περίμενε στο δημόσιο δρόμο κατευθύνθηκαν στην παραλία του Καλονερού, όπου πήραν το μπάνιο τους και σε παραλιακό κέντρο γευμάτισαν. Αργά το απόγευμα, γοητευμένοι όπως δήλωσαν απ’ όσα είδαν και όσα άκουσαν, επέστρεψαν στην Καλαμάτα.

Επικεφαλής του Ορειβατικού Συλλόγου ήταν η δραστήρια αντιπρόεδρός του Ελένη Οικονομοπούλου, η οποία – εκφράζοντας τα συναισθήματα των μελών του Συλλόγου – ευχαρίστησε τόσο τον πρόεδρο του Συλλόγου «Περιστεριά» όσο και τον υπογραφόμενο για την υποδοχή, την ξενάγηση και τη φιλοξενία και υποσχέθηκε του χρόνου στη διάβαση του Αρκαδικού ο «ΕΥΚΛΗΣ» να είναι παρόν.

Η Περιστεριά, αναμφίβολα ικανοποιεί τους επισκέπτες, πρέπει όμως η ανασκαφή της κάποτε να συνεχισθεί και να ολοκληρωθεί, για να μας δείξει και την «ταυτότητά» της.

Comments are closed.