ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σημαντική ενίσχυση με πέντε γιατρούς στο αναβαθμισμένο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας!

0

ΟΧΙ μόνο ενισχύεται αλλά στην ουσία οι πολίτες θα έχουν καλύτερες υπηρεσίες υγείας στην περιοχή της Τριφυλίας και όχι μόνο αφού για πρώτη φορά η 6η ΔΥΠΕ προέβη σε προσλήψεις γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων. Η έκπληξη είναι ότι όλοι οι γιατροί είναι Κυπαρίσσιοι κάτι που έχει τεράστιο θετικό κοινωνικό αντίκτυπο καθώς μέχρι σήμερα διατηρούσαν ιδιωτικά ιατρεία σε συνεργασία με τα ασφαλιστικά ταμεία.

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΝΕΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Πιο αναλυτικά η απόφαση της 6ης ΥΠΕ που κοινοποίησε ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας μιλά για την πρόσληψη κι επομένως θωράκιση με 5 ακόμη γιατρούς του Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Οι γιατροί που ανακοινώθηκαν είναι:

  1. Τσίγγανος Σωτήριος, Καρδιολογίας
  2. Μαρίνης Αριστείδης, Δερματολογίας
  3. Θεοδώρου Μαρία, Παθολογίας
  4. Λαμπρόπουλος Χρήστος, Οδοντιατρικής
  5. Μαυρογένης Ιωάννης, Γυναικολογίας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες η 6η ΥΠΕ είναι η πρώτη φορά που οι προσλήψεις ιατρών προέρχονται από την περιοχή, καθώς στο παρελθόν όταν ολοκληρώνονταν οι διαδικασίες οι ανακοινωθέντες ιατροί προτιμούσαν να υπηρετήσουν στην γενέτειρά τους. Το μεγάλο όμως νέο είναι ότι έχουμε πέντε διαφορετικές ειδικότητες που καλύπτουν πολλές ανάγκες και ιδίως από γιατρούς που γνωρίζει η τοπική κοινωνία της Τριφυλίας, με σημαντική παρουσία και προσφορά στο χώρο της υγείας. Αυτό ουσιαστικά απαντά και στις φωνές που δεν ήθελαν να ενισχυθεί το νοσοκομείο για λόγους που πολλές φορές είχαμε γράψει σε ρεπορτάζ και σχόλια της «ΦΩΝΗΣ», η οποία διαχρονικά έχει δώσει μάχες για να μη συρρικνωθεί, αλλά να αναβαθμιστεί το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, που καλύπτει μια μεγάλη περιοχή της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας. Η ενίσχυση του Νοσοκομείου με καταξιωμένους γιατρούς αποτελεί αναμφίβολα μια τέτοια κίνηση αναβάθμισης της δημόσιας υγείας στην Τριφυλία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Comments are closed.