ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κρουαζιερόπλοια στην Καλαμάτα και άλλα θέματα

0

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ του Δήμου Καλαμάτας να πραγματοποιήσει ημερίδα για το θαλάσσιο τουρισμό σε σχέση με το λιμάνι Καλαμάτας ήταν ασφαλώς αξιόλογη, αν και δεν χωράει αμφιβολία ότι ήδη άργησε πολύ να γίνει σε σχέση με το δεδομένο ότι έχει εκφραστεί προ πολλού η διάθεση για τουρισμό κρουαζιέρας στην πόλη.

ΓΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ  λοιπόν ο λόγος και για κρουαζιερόπλοια, αλλά όπως αναδείχθηκε και στο πλαίσιο της ημερίδας, αυτός ο τουρισμός έχει  πολύ δρόμο ακόμα ώστε να εδραιωθεί στην περιοχή της Καλαμάτας και χρειάζεται να γίνουν αρκετά ακόμα ώστε το λιμάνι της πόλης να πληροί όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις, ώστε να δέχεται συχνά κρουαζιερόπλοια και βεβαίως να εξυπηρετεί τους επιβάτες τους.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ωστόσο να απαντηθεί και το εύλογο ερώτημα: για ποιο λόγο να έρθει ένα κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Καλαμάτας, πέρα από τις φλύαρες βερμπαλιστικού περιεχομένου δηλώσεις των υπευθυνοανεύθυνων αρμοδίων.

ΑΛΛΑ προς το παρόν προσπάθεια για πειστική απάντηση δεν έχει δοθεί και δυστυχώς δεν αναζητείται.

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ από τους επισκέπτες των κρουζιερόπλοιων στην Καλαμάτα, δεν απομακρύνονται από το λιμάνι, ούτε φυσικά καταναλώνουν ,γιατί δεν τους ενδιαφέρει να το κάνουν.

ΤΟ ΠΙΟ ενδιαφέρον είναι πως ελάχιστοι κάνουν έστω μια βόλτα κατά μήκος της παραλιακής ζώνης, ενώ ορισμένοι αν υπάρχει κάποιος διαθέσιμος χρόνος κινούνται προς το κέντρο της πόλης, χωρίς πάντως να ενθουσιάζονται ιδιαίτερα, όπως οι περισσότεροι δηλώνουν σε ερωτήσεις που τους γίνονται, έξω από τα όρια της αστικής ευγένειας βέβαια.

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας και χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα απ’ όσα φαντάζονται οι παρλάροντες ιθύνοντες.

ΘΑ επανέλθουμε.

***

ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ Μητσοτάκης-Σαμαράς τα είπαν και ίσως να τα αποφάσισαν κιόλας, αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.

ΤΑ ΜΟΥΛΑΡΩΜΑΤΑ από τους ενδιαφερόμενους αυτοδιοικητικούς υποψήφιους έχουν ήδη αρχίσει και αναμένεται να έχουν συνέχεια.

ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ωστόσο κρατεί ακόμα η σκέψη πως η ΝΔ έχει δυναμική νίκης, αλλά πόσες υποσχέσεις να καλύψει αυτή η δυναμική;

***

ΤΩΡΑ που η έγκριση για τη συμφωνία των Πρεσπών ξεκίνησε στην ΠΓΔΜ, το μπαλάκι αναμένεται να έρθει στην ελληνική πλευρά, δημιουργώντας έναν ακόμα πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, αναμενόμενο πάντως όπως φαίνεται.

ΠΩΣ θα το χειριστεί η ελληνική κυβέρνηση είναι άγνωστο, με δεδομένη την εμμονική άρνηση για συνεννόηση που δείχνει η αξιωματική αντιπολίτευση στο θέμα αυτό.

ΚΙ ΟΜΩΣ η ανάγκη για λύση είναι περισσότερο επιτακτική από κάθε άλλη φορά και άλλα περιθώρια για χάσιμο ευκαιριών δεν υπάρχουν.

ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ άραγε  οι έχοντες ευθύνη και ρόλο;

 

Comments are closed.