ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνωστισμός υποψηφίων

0

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ μέρα με τη μέρα οι ενδιαφερόμενοι για το αξίωμα του δημάρχου υποψήφιοι, από το συνδυασμό της Δημοτικής Αρχής ενόψει της μετά Νίκα εποχής που θα ξεκινήσει με την αναχώρησή του για τη διεκδίκησης της θέσης περιφερειάρχη.

ΜΠΟΡΕΙ ο ίδιος να παραμένει δήμαρχος αλλά οι υποψήφιοι διάδοχοί του έχουν αρχίσει πια να είναι ασυγκράτητοι στο διεκδικητικό τους οίστρο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ γίνονται, προτάσεις ακούγονται αλλά αποφάσεις δεν παίρνονται ακόμα.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ οι ενδιαφερόμενοι αναμένουν την εύνοια από κάποιο πρόσωπο που θα έχει καθοριστικό ρόλο ωστόσο το ενδεχόμενο να μη δοθεί «χρίσμα» από πλευράς ΝΔ παίζει δυνατά και αυτό ασφαλώς είναι ανασταλτικός παράγων για τους ενδιαφερόμενους.

ΓΙΑΤΙ μη γελιόμαστε χρειάζονται κότσια για να κατέβει κάποιος υποψήφιος χωρίς κομματική στήριξη.

ΚΙ ΕΝΩ στην Καλαμάτα χρίσμα δεν φαίνεται προς το παρών να δίνεται, στην Πύλο δόθηκε κιόλας στον Καφαντάρη ησυχάζοντας έτσι κι όσοι τον φοβόντουσαν ως υποψήφιοι βουλευτή, αν και αυτή η πιθανότητα ήταν μάλλον ασήμαντη.

ΔΥΟ ΜΕΤΩΠΑ τελικά είναι ανοιχτά σε επίπεδο των Δήμων για τη ΝΔ, η Καλαμάτα και η Τριφυλία, όπου η πληθώρα των ενδιαφερομένων προκαλεί πονοκέφαλο και δεν πρέπει να αποκλείονται παρενέργειες.

Η ΜΑΝΗ είναι ιδιαίτερη περίπτωση και δύσκολα θα μπει στην ίδια ζυγαριά με άλλες περιπτώσεις.

ΜΠΟΡΕΙ ο Ανδροβιτσανέας να ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του αλλά δεν προβλέπεται να είναι ο μόνος, καθώς έχουν κι άλλοι εκδηλώσεις ενδιαφέρον παρασκηνιακά προς το παρόν.

ΓΙΑ τους άλλους δύο Δήμους τα νέα έρχονται οσονούπω κι όχι μόνο από τη γαλάζια πλευρά.

***

ΚΑΠΟΙΟΙ ενθουσιάστηκαν με τα όσα είπε στη διήμερη επίσκεψή του στη Μεσσηνία ο Τζήμερος και ασφαλώς ήταν δικαίωμά τους.

ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ωστόσο επιφυλάξεις για τα όσα έχουν κατά καιρούς ειπωθεί κι από άλλους γιατί σημασία δεν έχει μόνο τι λέει κάποιος αλλά ποιος είναι αυτός που τα λέει.

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ πως τα πιο ωραία λόγια έχουν ειπωθεί από τους χειρότερους διαχρονικά.

ΠΑΡ’ ΟΛΑ αυτά σε κάποια πράγματα που ο Τζήμερος τόνισε όπως έχει γίνει κι άλλοτε από άλλους, είχε δίκιο.

ΠΡΑΓΜΑΤΙ χρειαζόμαστε λιγότερο και πιο λειτουργικό κράτος.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ασφαλώς ελευθερία στο επιχειρείν, λιγότεροι φόροι και άλλα πολλά βεβαίως.

ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ με τα όσα και ο Τζήμερος υποστήριξε είναι πως οι πολίτες έχουν πλέον απηυδήσει προς κάθε πλευρά και δυσπιστούν προς όλους ακόμα και προς αυτούς που κατά περίσταση ψηφίζουν!!

ΑΣΦΑΛΩΣ και η Ελλάδα ως χώρα δεν έχει ένα φυσιολογικό κράτος γιατί όσοι την κυβέρνησαν και την κυβερνούν δεν ενδιαφέρθηκαν να δημιουργήσουν ένα τέτοιο κράτος.

ΜΗΠΩΣ τελικά είμαστε χειρότεροι απ’ ότι νομίζουμε για να ακούμε έναν σαν τον Τζήμερο να μας το λέει;

Θανάσης Παντές

Comments are closed.