ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το προσφυγικό δεν προσφέρεται για μικροπολιτική και άλλα θέματα

0

ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ είναι ένα από τα καυτά ζητήματα που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει η χώρα μας και οι εκάστοτε κυβερνήσεις της και βέβαια δεν προσφέρεται για μικροπολιτική εκμετάλλευση.

ΣΤΕΚΟΜΑΙ στο θέμα με αφορμή το άρθρο του Δημήτρη Σαμπαζιώτη, πρώην βουλευτή της ΝΔ που δημοσιεύτηκε χθες στη «ΦΩΝΗ», όπου ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει πως την κύρια ευθύνη έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξεχνώντας σκοπίμως προφανώς τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα πράγματα δεν είναι άσπρο-μαύρο, όπως προσπαθεί ο αρθρογράφος να τα παρουσιάσει και το επιβεβαιώνει περίτρανα η πραγματικότητα.

ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ μόνο αποσπασματικά έχει αντιμετωπιστεί μέχρι σήμερα και από την προηγούμενη όσο κι από τη σημερινή κυβέρνηση.

ΤΩΡΑ αν ο κ. Σαμπαζιώτης θεωρεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συγκροτημένη πολιτική για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, δικαίωμά του, αλλά ας κρατήσει μικρό καλάθι και κάποιες επιφυλάξεις για να μην εκτίθεται.

ΕΙΝΑΙ προφανές πως τόσο η Αμυγδαλέζα όσο και η Μόρια, δεν είναι κατάλληλα κέντρα φιλοξενίας και οι άνθρωποι που μένουν εξ ανάγκης σε τέτοια κέντρα ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης.

ΓΙΑ το ποιοι ευθύνονται όμως, ας ρωτήσει τον αρμόδιο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο και τότε ίσως καταλάβει.

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ξανατονίζω δεν είναι άσπρο-μαύρο, κι ούτε γίνεται να αντιμετωπίζονται με μικροπολιτικά κριτήρια, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για διαχείριση ανθρώπων.

***

ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Νίκα μέσω facebook, τη θεωρώ άνευ ιδιαίτερης σημασίας, όπως και οποιουδήποτε άλλου βέβαια που διεκδικεί ψήφο από τη στιγμή που δεν προτείνει συγκεκριμένες λύσεις, όπως οφείλει να κάνει.

ΟΣΟΝ αφορά την επισήμανσή του για την Πελοπόννησο (πιο ιστορική, πιο όμορφη κλπ.) μόνο ως υπερβολή μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ επιβιώνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια ως βραχίονας της Αττικής και προφανώς όχι τυχαία.

ΑΥΤΗ η γειτνίαση άλλωστε είναι που τη σώζει και ο νοών νοείτω.

***

ΣΧΕΤΙΚΑ με τα στοιχεία που αφορούν τον τομέα της κρουαζιέρας, στην Πελοπόννησο να αναφερθούν τα παρακάτω:

ΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ είχε το 2017, 271 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και επιβάτες 576.047.

ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ 86 αφίξεις και 29.689 επιβάτες.

ΚΑΙ οι δύο περιοχές παρουσιάζουν μείωση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ιδιαίτερα το λιμάνι του Ναυπλίου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ δημοσιοποιήθηκαν τον Ιούνιο του 2018 από την Ενωση Λιμένων Ελλάδος.

ΕΠΙΣΗΣ γενική είναι η εκτίμηση πως στη Μεσόγειο η κρουαζιέρα παρουσιάζει κρίση.

ΜΕ τις υγείες μας!

Θανάσης Παντές

Comments are closed.