ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η παραίτηση Κοτζιά και άλλα θέματα

0

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ η πρωτοφανής επιπολαιότητα όσων αναφέρονται με αβάσταχτη ελαφρότητα στα μυστικά κονδύλια με αφορμή την παραίτηση Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών και τις κόντρες του με τον υπουργό Αμυνας Καμμένο.

ΑΥΤΗ η ιστορία, που μόνο καθαρή δεν φαίνεται να είναι, θα έχει πολλές παρενέργειες όσο πιο πολύ προχωράει σε βάθος και πηγαίνει  προς τα πίσω σε άλλες εποχές και σε άλλους υπουργούς αντίστοιχων υπουργείων.

ΓΙΑΤΙ είναι προφανές πως αν ο Κοτζιάς αρχίσει να επικαλείται στοιχεία, δεν θα σταματήσει στα όσα έγιναν επί των ημερών του.

ΤΟΤΕ είναι βέβαιο ότι πολλοί θα κλάψουν, από επιφανή πρωτοκλασάτα στελέχη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

***

Η ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ Παπαντωνίου που πολλούς ήδη ενόχλησε, ήρθε λίγες μέρες μετά την δήλωση Πολάκη πως οι πολίτες συζητούν στα καφενεία να πάνε κάποιοι φυλακή κι άλλα τέτοια ηχηρά.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν είναι τυχαίο, αλλά σημασία έχει πως συνέβη και όπως τονίζουν από κυβερνητικής πλευράς, θα υπάρχει συνέχεια.

ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ πάντως είναι πως προεξοφλούν τις κινήσεις της Δικαιοσύνης, αλλά προφανώς και δεν πρόκειται να απαντήσουν.

ΚΑΙ βέβαια χρειάζεται να ειπωθεί για άλλη μια φορά πως  το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο Παπαντωνίου, ούτε ο Μαντέλης, ούτε ο Τσοχατζόπουλος, ούτε και οι άλλοι σαν αυτούς.

ΑΥΤΟΙ φως είδαν κάποτε και μπήκαν.

ΘΥΜΙΖΩ επίσης πως τους προαναφερθέντες τους είχε αποπέμψει από το ΠΑΣΟΚ ο ΓΑΠ.

***

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ πάλι στο προσκήνιο με την κόντρα δημάρχων με κράτος και περιφέρειες να εντείνεται εν όψει και της προεκλογικής αυτοδιοικητικής περιόδου που έχει ήδη αρχίσει.

ΤΩΡΑ για την κόντρα Καφαντάρη-Τατούλη τα πολλά λόγια περιττεύουν, αφού είναι ηλίου φαεινότερον πως το θέμα των σκουπιδιών είναι μόνο η αφορμή και η αιτία βρίσκεται στην γενικότερη αντιπαράθεση προς τον περιφερειάρχη  που έχει ξεκινήσει η ΝΔ.

ΕΙΝΑΙ γεγονός πάντως πως οι ευθύνες της περιφερειακής αρχής δεν είναι αμελητέες και δεν μπορεί να αγνοηθούν.

***

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ αύριο το βράδυ στο Elite η έκθεση φωτογραφίας για την Καλαμάτα, της γνωστής φωτογράφου Τζένης Λυκουρέζου, η οποία θα βρίσκεται στο χώρο της έκθεσης από νωρίς το απόγευμα ως το βράδυ και θα υποδέχεται με ένα κέρασμα φίλους και γνωστούς.

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ μέσα από το φακό της Τζένης Λυκουρέζου δείχνει την άλλη της όψη, όχι την τουριστική που είναι τελικά πιο ανθρώπινη και πιο ενδιαφέρουσα.

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ της έκθεσης κυκλοφορούν και σε λεύκωμα που η Τζένη δημιούργησε.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ της Καλαμάτας με οξυδερκή προσέγγιση από μια φωτογράφο που αναζητά τις μικρές λεπτομέρειες των θεμάτων της.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.