ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το 3ο Α.Μ.Ο. ξεκινά την Πέμπτη με τις καλύτερες προϋποθέσεις στην Ανάληψη Μεσσήνης!

0
«Ancient Messene Open» και φέτος, 1 με 4 Νοεμβρίου στο Buca Beach Resort στην παραλία Ανάληψης στη Μεσσήνη.

Το τουρνουά τένις με αμαξίδιο που εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο Παραολυμπιονίκης του αθλήματος, Γιώργος Λαζαρίδης, πραγματοποιείται φέτος για 3η φορά και δικαίως πλέον μπορεί να θεωρηθεί ως θεσμός και μάλιστα με ιδιαίτερη απήχηση αν κρίνουμε από την δυναμική όσο και την πληθωρικότητα των συμμετοχών. 40 αθλητές από 13 χώρες μετέχουν στο φετινό τουρνουά, κι αυτή η συμμετοχικότητα δίνει μια ευδιάκριτη δυναμική στο τουρνουά.

Βέβαια σημασία του εν λόγω αθλητικού γεγονότος δεν εξαντλείται στην διεξαγωγή των αγώνων, αλλά είναι σημαντικό και ως τουριστικό γεγονός με τις σχετικές πολιτιστικές προεκτάσεις του, αφού και φέτος όπως και τα προηγούμενα χρόνια οι συμμετέχοντες αθλητές και οι συνοδοί τους θα επισκεφθούν και άλλες περιοχές της Μεσσηνίας (όπως λόγου χάρη την Αρχαία Μεσσήνη).

Όπως έχουν δείξει χρόνια τώρα σειρά σχετικών ερευνών το τένις όπου κι αν διεξάγεται ως άθλημα είναι βασικό συστατικό τουριστικής κίνησης και το τουρνουά «Ancient Messene Open» δεν αποτελεί εξαίρεση και ήδη η συμβολή του στην τουριστική προβολή της Μεσσηνίας είναι δεδομένη.

Όλα αυτά βέβαια δεν προέκυψαν τυχαία, αλλά χάρη στην αγάπη του Γιώργου Λαζαρίδη για το άθλημα, και για τον τόπο του.

Έχει επισημανθεί πολλές φορές από τον γράφοντα και άλλους, πως ο Γιώργος Λαζαρίδης με την πολλαπλή και πολυσχιδή δραστηριότητα σε κοινωνικό και αθλητικό επίπεδο, μέσω της ενασχόλησής του με το τένις με αμαξίδιο, θεωρείται πλέον ένας πρεσβευτής της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας γενικότερα, σε πανελλήνιο αλλά και σε διεθνές επίπεδο, με τις συμμετοχές του σε ελληνικούς και διεθνείς αγώνες.

Και στην φετινή διοργάνωση του «Ancient Messene Open» εκτός από την αρωγή των χορηγών που είναι ασφαλώς σημαντική, καθοριστικός είναι ο ρόλος των φίλων και συνεργατών του Γιώργου, που στηρίζουν εξαρχής τις προσπάθειές του, δημιουργώντας ένα ισχυρό κίνημα εθελοντικής προσφοράς που έχει αφήσει δυνατό στίγμα στο γίγνεσθαι της πόλης και όχι μόνο, με τις πολλαπλές δράσεις που έχει πραγματοποιήσει και επειδή τα πολλά λόγια περισσεύουν σταματώ εδώ και ραντεβού στους αγώνες του 3ου τουρνουά «Ancient Messene Open» στο Buca Beach Resort.

Καλή επιτυχία.

Θανάσης Παντές

 

Comments are closed.